VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Sjajan nastup krkaša na regati „Croatia Open 2018“
16.04.2018 11:28:14   |  By: Aspiriniks

Klikni na sliku za uvećanu verziju Petak, subotu i nedjelju skupina koju je činilo sedam krkaša i njihova dva trenera provela je u Zagrebu, točnije na jezeru Jarun, gdje su njezini članovi imali priliku odmjeriti snage u jakoj međunarodnoj konkurenciji. U Zagrebu su boravili:


-          Matej Krnić i Filip Matešić: kadeti koji su prvog dana Regate nastupali u skifovima, a drugog dana i u dvojcu na pariće. U zaista brojnoj konkurenciji koju je činilo 56 mladih skifista iz 12 europskih zemalja naši su momci osvojili dvije zlatne medalje. Najprije Matej u svojoj skupini, a onda i zajedno u dvojcu. Zanimljivo je reći da je od 56 sudionika Matej ostvario ukupno drugo najbolje vrijeme! U dvojcu su također bili izvrsni pa i Mateju i Filipu idu sve pohvale.

-          Denis Borna Bumbak, Jerko Radovčić i Nino Perišić: juniori ulaznog godišta koji su prvog dana Regate zastupali boje Kluba u konkurenciji skifova. Među 63 prijavljena skifista među kojima su bili i brojni sudionici europskih i svjetskih prvenstava ni jedan od naših momaka, unatoč primjernoj borbenosti i maksimalnom zalaganju, nije uspio ući u A-finale. Denis je zapeo negdje u sredini poretka, dok su Nino i Jerko u B-finalu, dakle drugoj svojoj trci subotnjeg programa, pokazali u tako jakoj međunarodnoj konkurenciji da ipak i te kako vrijede. Naime, Nino je bio odličan drugi, a Jerko peti, ali s odličnim vremenima koja su im zajamčila sutrašnji nastup u posadama izborne vrste. U nedjelju je Nino nastupio u dvojcu na pariće s kolegom Pavom Gabre  iz V.K. „Dupin“ iz Tisnog. U toj disciplini, u vrlo teškoj utrci, zauzeli su treće mjesto. Jerko je u nedjelju nastupio u kombiniranom četvercu na pariće s kolegama iz Zagreba, Splita i Dubrovnika. Kroz „iglene uši“ uspjeli su se dočepati A-finala u kojem su pokazali da je kvalifikacijska utrka bila samo loš trenutak – osvojili su u zaista junačkoj utrci treće mjesto s vrlo malim zaostatkom za prvoplasiranom reprezentativnom posadom Austrije.

-          Frane Filip Garma: 19-godišnjak kojem je ovo bio prvi nastup u međunarodnoj konkurenciji u uzrastu „senior-B“ prvog dana Regate nastupio je u dvojcu „bez“ s kolegom Mikulićem iz Zadra. Iako su unatrag mjesec-dva tek počeli raditi zajedno veslali su vrlo dobro i nakraju osvojili srebrnu medalju s minimalnim zaostatkom iza (opet) Austrije. Drugog dana su sjeli u četverac s kolegama iz Osijeka, osvojili treće mjesto, ali u utrci u kojoj su se jako mučili s objektivno puno lošijim posadama tako da je iz te utrke jedino dobra pouka i saznanje o greškama.

-          Kristijan Papak i Lovre Klarin: nastupali oba dana Regate u juniorskom dvojcu bez kormilara. Oba dana su pokazali golemu upornost i iznimnu hrabrost, ali je oba dana presudna bila druga polovina utrke u kojoj su zbog manjka siline tj. još uvijek nedostatne izdržljivosti, ostali bez A-finala, odnosno borbe za medalje. Ipak, svaka im čast na prikazanom, njihov sportski pristup utrkama je za svaku pohvalu.

Na osnovu viđenog u Zagrebu mislimo da bez puno ustručavanja možemo reći da su Nino, Jerko i Frane širom otvorili vrata izborne vrste. Da li će iskoristiti šansu ovisi o njihovom nastupima na idućim velikim međunarodnim natjecanjima. Naime, Nino i Jerko bi se početkom svibnja s posadama iz čitave Europe, ali i Svijeta, opet trebali susresti na najjačoj svjetskoj regati za juniore – onoj u Minhenu, dok bi Frane s kolegom Mikulićem sredinom lipnja trebao nastupiti na Bledu. Kod svih njih očekujemo daljnji rast sportske forme i još bolje rezultate. Ostalima ostaje rad kod kuće i vjera da u nastavku sezone mogu pokazati ili potvrditi koliko vrijede.

Na kraju napomenimo da je Regata bila sjajno organizirana i posjećena, da je vrijeme bilo skoro pa idealno, što je sve činilo sjajno ozračje u kojem je uživala i gđa. Svetla Otzetova, povjerenica Svjetske veslačke federacije koja je proteklog vikenda bila u Zagrebu radi ispitivanja mogućnosti priređivanja jedne od regata svjetskog kupa na Jarunu 2020. godine. Bilo bi lijepo kad bi našem glavnom gradu pripala čast i obveza organizacije tako velikog natjecanja, a bilo bi još ljepše kad bi krkaši bili njegovi sudionici! Neka i to našim mladima bude još jedan poticaj za rad.

Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"