VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Zaton 2018.
25.03.2018 14:48:32   |  By: Aspiriniks

Klikni na sliku za uvećanu verziju Kao što je to već najavljeno, u subotu 24. ožujka održana je u Zatonu veslačka regata za „Kup Dalmacije 2018.“ koja je okupila više od 500 veslačica, veslača, njihovih trenera, te ostalih osoba koje uobičajeno prate ovakve velike priredbe kao što su članovi uprava sudjelujućih klubova, suci, veslački veterani  i sl. Veseli nas reći da je Regatu pohodio i zaista veliki broj zainteresiranih koji su po njezinu završetku zasigurno kućama ponijeli dio dobrog sportskog duha koji je zaštitni znak veslačkih susreta.


Dan-dva prije održavanja Natjecanja bili smo obasuti pozivima zabrinutih ljubitelja Krke, veslanja i sporta uopće, koje je zanimalo da li će se ono uopće održati. Naime, svi znamo da je proteklog tjedna Dalmacijom harala jaka i olujna bura. Svima takvima odgovoreno je da mogu biti spokojni  jer je meteo-prognoza pokazivala da će bura biti u smirivanju na umjerenu, a takva idealnoj prirodnoj veslačkoj stazi kakva je ona u Zatonu može tek malko naškoditi. Kako smo očekivali tako je i bilo! Naime, uvjetima kakvi su u subotu ujutro vladali na bilo kojem drugom mjestu teško da bi se moglo organizirati tako zamašno natjecanje, ali Zaton je opet pokazao zbog čega je meka veslanja: u početku je bura zaista malo smetala posadama, a onda je vrijeme bivalo sve ljepše i sve je završilo u najboljem mogućem redu. Istina, pet od 200-tinjak sudjelujućih posada nije uspjelo doći do cilja. Bilo je, dakle, i prevrtanja onih najneiskusnijih u more, ali spasioci su intervenirali odmah, izvlačili ih i utopljivali, tako da je najveća posljedica ranoproljetnog kupanja ostalo nesvakidašnje iskustvo koje će „kupači“ godinama prepričavati. U svezi navedenog i mi stariji godinama ćemo prepričavati rečenice jednog malog junaka iz V.K. „Neretvanski Gusar“ iz Metkovića izrečene spasiocu netom nakon što ga je pokupio iz mora: „Barba, nemojte se ništa bojati za mene! Ja sam vam s Neretve!“ 

Iako je aktualnom vodstvu V.K. „Krka“ najvažnije da Klub traje i da djeca imaju gdje naučiti veslati što se najbolje oslikava u rečenici jednog od članova Uprave „Bolje je da u Klubu imamo 100 prosječnih, nego samo dvoje pa makar to dvoje bili i olimpijski prvaci!“ red je reći nešto više o krkašicama i krkašima koji su osvajali zlata, srebra i bronce, a naravno i o onima koji su se svojski borili, ali ovog puta nisu stigli do pobjedničkog postolja:

1.      Matej Krnić, zlatni u disciplini samac za mlađe kadete. Matej je bogomdani talent kojem se, ako bude radio, ako bude zdrav i ako bude dobar u školi, smiješi sjajna budućnosti!

2.      Sara Slugan, zlatna u disciplini samac za mlađe kadetkinje. Mala, ali okretna, žilava i hrabra, unatoč vjetru u pramac uspjela je prva ući u cilj što je za nju onako lagašnu tim veći uspjeh!

3.      Stipe Mandušić, zlatni u disciplini samac za starije kadete (grupa 1.). Sve što smo napisali za Mateja vrijedi i za Stipu. Obojica su po talentu prototipovi iznimno kvalitetnih veslača! Talent trebaju „samo“ nadograditi radom!

4.      Filip Matešić, zlatni u disciplini samac za starije kadete (grupa 2.). Filip je dječak koji pokazuje ono što svi treneri na Svijetu sanjaju vidjeti kod sportaša koje treniraju: redovan u dolascima na trening, marljiv i savjestan u izvršavanju onog što mu treneri zadaju, vrlo ozbiljan i pouzdan, borac bez straha, sve u svemu: takve trebamo!

5.      Nino Perišić, zlatni u disciplini samac za juniore (grupa 2.). O Ninu se već puno zna! I dok Matej, Sara, Stipe i Filip najavljuju da mogu biti budućnost Krke i CRO-veslanja, Nino je sva očekivanja vezana za njega već ispunio. Radi se o momku koji je zlatna sadašnjost, koji u sportskom smislu obećava toliko da se bojimo i pomisliti. Disciplina juniorskih samaca u kojoj je sudjelovao bila je u obje grupe šlager jučerašnjeg natjecanja. U obje grupe, naime, uz ostale veslače, našlo se čak 5 članova izborne vrste. Nino je za najveće konkurente imao svoje prijatelje iz splitskog Gusara (Karlo Borković) i dubrovačkog Neptuna (Pero Kukuljica). Vodio je čitavu trku, iza njega su se Karlo i Pero izmjenjivali na drugom mjestu. Na kraju Nino uvjerljivo prvi, Karlo drugi, a Pero brončani treći. Bravo momci!

6.      Lovre Klarin i Kristijan Papak; zlatni u disciplini dvojac bez kormilara za juniore. Na prvoj u nizu od šest regata za „Kup Dalmacije 2018.“ održanoj u Splitu bili su iznenađenje koje sad to više nije jer oni zaista obećavaju. Prvi od prvog zaveslaja utrke u kojoj su za najveće takmace imali posade Gusara i Jadrana iz Zadra, a kako je utrka odmicala bili su sve uvjerljiviji. Još malo popravka tehnike, još koji kilogram mišićne mase i to će biti to!

7.      Frane Filip Garma, zlatni u seniorskom dvojcu bez kormilara u kombinaciji s Leonom Mikulićem iz zadarskog Jadrana. Oba su već dokazane međunarodne vrijednosti, obojica imaju motiva za zajednički rad, od ove posade očekujemo kvalitetne nastupe. U Zatonu sigurni i uvjerljivi!

8.      Frane Papak i Roko Rupić, srebrni u disciplini dvojac na pariće za mlađe kadete: obojica još nisu za nastupe u samcima, ali kao dublu, očito im dobro ide. Bravo momci!

9.      Mario Budimir, Bruno Petković, Mate Papak i Filip Gligić, srebrni u četvercu na pariće. Ova je posada najugodnije iznenađenje Natjecanja, bar kad se gleda iz perspektive Krke. Štroker Filip & Co. pokazali su da se na njih već ove godine na Hrvatskom veslačkom prvenstvu može računati za  ulazak u finale, a ako Mario, Bruno i Mate nađu vremena i pokažu želju za još ozbiljniji pristup treningu, ni medalja neće biti daleko.

10.  Jerko Radovčić, srebrni u samcu za juniore (grupa 1.). Jerka smo naveli tek kao desetog u skupini osvajača medalja, a zapravo je u ovom trenutku jedan od trojice (uz Nina i Franu) od kojih se zaista puno očekuje i na međunarodnim regatama. Odličan momak koji iz godine u godinu stalno napreduje, primjer kako i zašto se dolazi do izborne vrste kojoj svakako pripada. U svojoj grupi skifista za najvećeg konkurenta imao je odličnog Pavu Gabru iz tišnjanskog Dupina.  Godinu stariji od Jerka, Pave je, usuđujemo se reći, za toliko bolji. Tisno zasigurno u svojoj povijesti nije imalo tako kvalitetnog sportaša, pa od takvog nije sramota izgubiti!

11.  Sara Panjkota, brončana u samcu za juniorke. Sara dolazi na kraju popisa osvajačica/osvajača medalja za Krku samo zbog toga jer je osvojila (jedinu) broncu, ali za nju je mjesto u današnjoj Krki rezervirano među najboljima. Kao laka veslačica s vjetrom u pramac nije imala šanse ravnopravno se nositi s puno snažnijim curama iz drugih klubova, pa tako ni sa vrlo brzom Čehinjom, ali kako to kod nje obično biva, dala je sve od sebe i zaslužila tu svoju medalju. Bravo Sara!

Ovog puta bez medalja, unatoč primjernoj borbenosti, ostale su slijedeće šibenske posade:

-          četverac bez kormilara: Antonio Margan, Denis Borna Bumbak, Josip Cigić i Paško Stipandžija;

-          samac za mlađe kadete: Toni Poduriljko;

-          dvojac na pariće mlađih kadeta: Luka Sunara i Ivano Jurić;

-          samac za mlađe kadetkinje: Marta Budimir;

-          samac za mlađe juniorke: Lana Turšić (ovo ime i prezime valja zapamtiti, nije pokazala sve što može jer se odmah na početku utrke obala zabila u njezin čamac).

Po okončanju Regate suci, članovi vodstva Veslačkog saveza Dalmacije i sportski prijatelji okupili su se u Mandalini na posljednjem počivalištu Ive Despota. Cvijećem i zapaljenom svijećom odali su počast Velikom Štrokeru!

Na kraju: hvala TC „DALMARE“, hvala NP „Krka“, hvala Centru za odgoj i obrazovanje Šubićevac, hvala „ŽIŽA“ d.o.o., hvala „Djelo“ d.o.o., hvala „Mlinar“ d.o.o., hvala Turističkoj zajednici Grada! Oni su pružili presudnu pomoć i bez njih se, unatoč volji i naporu organizatora i brojnih volontera-entuzijasta, festival veslanja u Zatonu ne bi mogao održati.

Aspiriniks


  Verzija za Ispis


Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"