VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
S.P. Trakai, dan 5. - sjajan za hrvatsko veslanje
05.08.2017 20:02:37   |  By: Aspiriniks

Klikni na sliku za uvećanu verziju Danas su se vodile teške bitke u polufinalima svih disciplina na Svjetskom prvenstvu u veslanju za juniore. Kao što se  to već orbi et urbi zna, Hrvatsku na najvažnijem godišnjem natjecanju veslačica i veslača na Zemlji, predstavlja ukupno 6 posada od kojih su se čak 3 uspjele uvrstiti među 6 najboljih, u tzv. "Veliko finale".


Uspjelo je to sjajnim djevojkama u četvercu "bez" (Izabela Krakić, Bruna Milinović, Ivana i Josipa Jurković, trener Aleksandar Vukojičić), fantastičnim nasljednicima braće Skelin u dresu Hrvatskog veslačkog saveza (Anton i Patrik Lončarić, trener Krešimir Ižaković), te malo je reći odličnim mladićima u četvercu "bez" (Fabio Ipša, Ivan Ante Grgić, Luka Gojanović-Rakić, te Frane Filip Garma, trener MIlan Radečić)!
Pisati, pa onda i čitati, nešto o nastupu naših djevojaka možda će biti dosadno jer je to kod njih uglavnom jednosmjerna priče. Naime, one su glavni likovi u svakoj utrci u kojoj nastupaju i većina protivnica im izgleda nedoraslo pa bi oni koji ne znaju o čemu se u biti radi mogli zaključiti "... pa to može svatko!", ali istina je dijametralno suprotna: cure su među svojim vršnjakinjama superiorne zbog svoje iznimne kvalitete, a ne zato što su im protivnice loše! Uostalom, pogledajte protiv koga će sutra veslati: Novi Zeland, SAD, KIna, Rumunjska i Poljska. Može li konkurencija na startu velikog finala uopće biti jača? Čast konkurenticama, ali onako navijački, smatramo da ih na putu prema medalji može zaustaviti samo ono čega se boje Asterix i Obelix: da nebo padne na Zemlju, ili nešto slično!
Što se tiče braće Lončarić koje smo u uvodu s punim pravom i bez krzmanja najavili kao više nego dostojne nasljednike Siniše i Nikše Skelina, što reći? Nama u Hrvatskoj njihova iznimna kvaliteta je poznata, ali vjerujemo da ih suparnici nisu "uzeli za ozbiljno" na samom početko natjecanja... a suparnici u eliminacijskoj supini su im bili ni više ni manje nego Rumunji, europski prvaci i (vjerojatno) najbolja posada koja je na SP došla iz te zemlje - kolijevke mnogih svjetskih i olimpijskih odličnika. Način na koji su Anton i Patrik pobijedili upravo te i takve Rumunje više je nego znakovit za sutrašnje finale u kojem će se opet sresti: vodili su ih od početka do nekih 1750 metrara i time ih tako psihološki "ubili" da su se europski prvaci predali i prije cilja. Vjerujemo da će sutra biti teže, jer Rumunjima se u otvorenom lovu na Lončariće pridružuju i izvrsni Turci, Novozelanđani, Uzbekistan (!), Meksiko... ali veliko slavonsko srce nadjačet će i sutrašnje iskušenje, bit će to još jedna medalja za Hrvatsku!
Što se tiče momaka iz četverca kojeg, zbog Luke i Frane, za nijansu više pratimo, valja odmah podsjetiti da su, zbog nesuvislih odredbi HOO-a o kategorizaciji, prešli iz četverca "sa" u kojem su osvojili naslov prvaka Europe, u četverac "bez". Prošlog tjedna ocijenili smo tu odluku kao skok iz "drače u trnje", a konkurencija na ovom S.P.-u nam baš daje za pravo: čak 21 posada iz svih veslački relevantnih zemalja Svijeta, a ne znaš tko je opasniji! 
Veliko Natjecanje, moramo to reći, počeli su kilavo. Naime, njihova izvedba u eliminacijama nije bila dostojna ugleda prvaka Europe u četvercu "sa". Bilo je to hoću-neću, izgledalo je kao da su suviše impresionirani okruženjem u koje su upali, kao da im je sad odjednom koješta novo, smetao je vjetar, nešto kao nije bilo OK s veslima, ovo ono...pokušali su popraviti dojam u samoj završnici utrke, ali to jednostavno nije bilo to! Nakon takve, opet recimo kilave, predstave na njih konkurencija sigurno nije više računala. Međutim, idućeg dana, u petak u repesažu, bila je to opet ona poznata posada: sigurno su poveli i na prvoj polovici utrke imali pozamašnu prednost nad Austrijom, Srbijom i Francuskom, da bi se onda u zadnjih 500 metara malo prištedili. U cilj su (naravno) ušli kao prvi, a za njima posada AUT koja je zajedno s našima izborila nastup među 12 najboljih, dok su potpuno iscrpljeni Srbi I Francuzi upućeni na sporedni kolosijek (čitaj: borbu za mjesta između 13. i 21.). 
Nakon repesaža dirigirani ždrijeb odredio im je slijedeće protivnike u polufinalu. Rumunjska, Kanada, Grčka, Danska i Italija. Nakon saznanja skupine znalo se da će to biti  bitka "na nož", ali znajući da su na više takvih bitki Fabio & Co. već sudjelovali i uvijek kad je najteže bili oni pravi, nadali smo se povoljnom ishodu. Odmah na početku utrke ostalima su dali do znanja da nisu tu samo da upotpune broj: krenuli su žestoko kako to već oni znaju: na pola staze bili su drugi iza Rumunja za 2 sekunde i 31 stotinku, dok ih je Italija pratila u stopu. U zadnju četvrtinu ušli su i dalje kao drugi s nešto smanjenim zaostatkom iza Rumunjske, Italija se približila... Grci su također očajnički tražili svoje mjesto među prva tri, favorizirani Danci bili su već u panici jer je već bilo izvjesno da nisu "u priči", a jedino su Kanađani mogli biti spokojni jer su već na 1000 metara bili svjesni da to nije njihov dan. U zadnjih 100 metara naši ne mogu bez drame: skoro sustižu Rumunje, ali ih istovremeno prelazi Italija... Grci i Danci još nešto pokušavaju... na kraju u cilju presretne posade ROM, ITA i CRO, dok ostali tuguju. Bravo Mimini dečki, sutra je novi dan, veliko finale... za shvatiti koliki uspjeh su postigli, prije negoli navedemo s kim će se sutra natjecati za medalje, navedimo nasumično samo nekoliko zemalja od njih 15 koje nisu uspjele doći do najboljih 6: Argentina, SAD, Ukrajina, Španjolska, Kina, Francuska, Južna Afrika, Čile... a sutra, nešto  prije podneva po ovdašnjem vremenu, na startu velikog obračuna naći će se slijedeći četverci: GER, ITA, GBR, ROM, NZL i CRO.  Možemo do medalje, možemo biti i posljednji, ali svejedno koje mjesno na kraju zauzeli znamo da će Fabio, Grga, Goja i Frane dati sve od sebe pa još i malo više!
Sretno curama, sretno Patriku i Antonu, sretno Miminim momcima! Danas ste nam uljepšali Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, što god se bude sutra desilo vi ste za nas već pobjednice/i!
Valja na kraju reći da je samo malo, samo 12 desetinki, nedostajalo da u A-finale uđe i posada četverca "sa" (Mario Marić, Jakov Bijeić, Hrvoje Vrdoljak, Ivan Tokić i korm. Luka Balek, trener Branimir Vujević). Borili su se uistinu koliko su mogli, čak i nadmašili mogućnosti, ali nedostajalo je samo malo iskustva da bi kvartet hrvatskih uspjeha bio potpun. Ovako, poželimo i njima sreću u B-finalu.  Danas su natjecanje završili Aria Cvitanović kao treća u C-finalu ženskog, te Karlo Habuda kao pobjednik D-finala muškog skifa. I Aria i Karlo dostojno su predstavljali Hrvatsku i opravdali poziv izbornika Darka Mikšića u izbornu vrstu.
Eh da, zamalo smo zaboravili spomenuti i veliku nadu hrvatskog veslanja, Karla Borkovića, koji je na SP stigao kao rezerva, točnije kao onaj kojem će atmosfera velikog natjecanja dodatno pomoći u sportskom razvoju. Karlo je u utrci rezervi zauzeo treće mjesto. Karlo je svojom pojavom doprinio ionako dobrom raspoloženju među članicama i članovima izborne vrste.
Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"