VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Strašna konkurencija na Svjetskom prvenstvu u veslanju
28.07.2017 14:22:37   |  By: Aspiriniks

Klikni na sliku za uvećanu verziju

Ovih dana objavljena je lista posada prijavljenih za nastup na Svjetskom prvenstvu u veslanju (juniori) koje će se 02. do 06. kolovoza 2017. održati na jezeru Galve, u gradu Trakai, 30 kilometara udaljenom od Vilinusa,  glavnog grada Litve. Hrvatska na spomenuto veliko Natjecanje šalje 5 posada, a nama je svakako najzanimljiviji nastup posade četverca bez kormilara kojeg čine  Fabio Ipša („Istra“ Pula), Ivan Ante Grgić („Iktus“ Osijek), Frane Filip Garma i Luka Gojanović Rakić („Krka“ Šibenik). Trener posade je Milan Radečić („Krka“).


Kao što je to svim ljubiteljima sporta u Šibeniku poznato radi se o posadi koja je u svibnju u Krefeldu u disciplini četverca „sa“ osvojila naslov prvaka Europe. Kako javlja www.worldrowing.com u Litvi će nastupiti čak 742 veslačice-veslača iz 59 zemalja, a najviše posada šalju Italija, Njemačka i SAD.

U dvojbi između nastupa na SP-u u disciplini u kojoj su postali europski kraljevi i nove discipline (četverac „bez“) odlukom trenera Radečića dečki su prešli u „bez“ i odmah, već u prvom nastupu na Bledu, pobijedili posadu Austrije, inače brončanu iz Krefelda baš u toj disciplini. Kad se vidi da je za SP u Litvi prijavljena čak 21 posada u četvercu „bez“ reklo bi se da se  potez trenera Radečića može opisati kao „skakanje iz drače u trnje“, ali javnost treba znati da uspjeh u Krefeldu nije honoriran od strane Hrvatskog olimpijskog odbora odgovarajućom kategorizacijom. Točnije, europski prvaci nemaju pravo na kategorizaciju jer je u Krefeldu u disciplini u kojoj su osvojili naslov bilo prijavljeno „samo“ 7 zemalja, a Pravilnik HOO-a za kategorizaciju prvaka Europe traži nastup posada iz najmanje 12 europskih zemalja!

Za kategorizaciju uspješnog nastupa na Svjetskom prvenstvu HOO traži sudjelovanje najmanje 15 posada s tri kontinenta, a taj je uvjet uvelike premašen uvodno navedenim prijavama! Naime, kao što ćemo dalje izložiti, konkurencija našem četvercu dolazi iz 20 zemalja i to s svih kontinenata osim Antarktike: Argentina, Austrija, Čile, Danska, Francuska, Grčka, Indonezija, Italija, Južna Afrika, Kanada, Kina, Litva, Novi Zeland, Njemačka, Rumunjska, SAD, Srbija, Španjolska, Ukrajina i Velika Britanija. Onima koji iole poznaju veslanje jasno je da od zemalja- veslačkih divova nedostaju samo Rusi i Australci (prijavljeni u osmercu, odnosno četvercu „sa“) da bi konkurencija bila najjača moguća. Međutim i bez posada iz navedene dvije zemlje aspiranti za ulazak u veliko finale, među 6 najboljih četveraca  Svijeta, morat će potegnuti iz sve snage, pa i preko toga, a za osvajanje medalje trebat će i sportske sreće jer će se razmaci na ciljnoj crti zasigurno mjeriti u milimetrima, odnosno stotinkama sekunde! Svaka tehnička greška, svako skretanje od idealne putanje čamca, svaka neodlučnost, svaki strah… bit će kažnjeni zaostatkom u utrkama u kojima će zaista samo oni koji su i psihički i fizički i tehnički najjači ići dalje - od početnih eliminacijskih trka, preko repesaža i polufinala, do toliko željenog A-finala. Za našu posadu znamo da su dobro pripremljeni, znamo da znaju, da mogu i da hoće, pa nam preostaje samo poželjeti im sreću!

Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"