VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Krkaši u posjeti izbornoj vrsti
19.07.2017 19:11:12   |  By: Aspiriniks

Klikni na sliku za uvećanu verziju

Popodnevne i večernje  sate 18. dana mjeseca srpnja predsjednik i dopredsjednik V.K. „Krka“ Dražen Crnogaća i Šime Gojanović-Rakić proveli su u mjestu Hrvace i na jezeru Peruća (o jezeru više potražiti na: https://hr.wikipedia.org/wiki/Perućko_jezero ) u posjeti juniorskoj izbornoj vrsti Hrvatskog veslačkog saveza.


Naime, cure i momci, njih ukupno 15, na Perući se pripremaju za najznačajniji  ovogodišnji međunarodni ispit – Svjetsko prvenstvo koje će se od 02. do 06. kolovoza održati u Litvi.

Kao trenutno najveće zvijezde reprezentacije na pripremama se nalaze aktualne europske prvakinje (Milinović, Krakić i sestre Jurković) i europski prvaci u četvercu bez kormilara (Ipša, Grgić, Gojanović-Rakić, Garma) od kojih se u Litvi očekuje  ponavljanje respektabilnih rezultata iz Krefelda što bi značilo, s obzirom na jakost svjetskog veslanja, borbu za jednu od medalja. Tu su još i braća Lončarić, odličan dvojac bez kormilara od kojih se također očekuje sjajan rezultat (čitaj: ulazak u A-finale), te novoformirani vrlo solidni četverac sa kormilarom (Tokić, Marić, Vrdoljak, Bijelić i korm. Balek). Tu je još i pričuvna veslačica Aria Cvitanović. Uz navedene članice i članove izborne vrste, poziv na pripreme dobili su neki od najboljih hrvatskih mlađih juniora, točnije njih 4 među kojima i krkaš Perišić, kako bi već sa 16 godina osjetili što to znači raditi s najboljima.  Pripreme, svaki za svoju posadu, vode treneri Vukojičić (ženski četverac „bez“), Radečić (muški četverac „bez“), Ižaković (dvojac „bez“) i Vujević (četverac „sa“), te Petrović (četverac mlađih juniora). Važnu pomoć posadama povremeno pružaju zlatne ruke krkinog fizioterapeuta Hrvoja. Za napomenuti je da se najbolji CRO-skifista Patrik Farkaš priprema odvojeno od glavnine izborne vrste.

Prema riječima Milana Radečića, trenera šampiona iz Krefelda, pripreme se odvijaju u otežanim uvjetima jakog vjetra koji već nekoliko dana stvara valove na površini Peruće, a mi bi dodali i dima s već više dana aktivnog požarišta na obližnjoj Svilaji. Međutim, kako se junaci na muci poznaju, cure i momci odrađuju sve zadatke bez krzmanja, osim što su u vrijeme baš najveće bure imali zadaću treninge odraditi na biciklu i teretani. Pripreme u kraju poznatom po alkarskoj tradiciji završavaju u nedjelju 23. kolovoza kad se složno društvo na kratko razilazi kućama, da bi se svi opet zajedno našli u Zagrebu već u utorak 25. kolovoza gdje će na Jarunu raditi na finim dotjerivanjima. Iz Zagreba se u 1500 km daleki Vilnius, via Frankfurt, odlazi zrakoplovom 31. srpnja.

Sve u svemu, prema pokazanim rezultatima i plasmanima na jakim međunarodnim regatama održanim tijekom tekuće godine imamo poprilično osnova za reći da Hrvatski veslački savez davno nije imao tako jake i ujednačene juniorske posade. Nećemo reći da prognoziramo, bolje je reći da na litavskom jezeru Galve  priželjkujemo najmanje 3 plasmana u veliko A-finale i osvajanje najmanje jedne medalje. Sretno svima!

Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"