VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Hrvatice i Hrvati prvaci Europe!
21.05.2017 14:21:50   |  By: Aspiriniks

Klikni na sliku za uvećanu verziju Kakva trka, kakva drama, kako teško i slatko osvojeno zlato! Fabio Ipša, Ivan Ante Grgić, Luka Gojanović Rakić, Frane Filip Garma, i kormilar Luka Balek prvaci Europe u četvercu sa kormilarom!


Na staru utrke 6 sjajnih četveraca poslaganih redom: Rusija, Turska, Italija, Njemačka, Hrvatska i Ukrajina. Od starta se čula vriska kormilara kroz njihove mikrofone, snažni zaveslaji uzburkali su mirnu vodu Elfrather jezera… na 500 metara Hrvatska treća, ispred naših su Nijemci i Ukrajina, malo iza Italija, Rusi i Turci. Na tisuću metara, polovina trke isti poredak s tim što su Rusi i Turci definitivno otpali, a četiri četverca nastavljaju ravnopravnu trku s Njemačkom kao liderom. U tom trenutku i Nijemci imaju 2,5 sekunde prednosti pred našima. Dolazi treća četvrtina poznata kao najteži dio utrke, svi su već jako umorni. Hrvati unatoč dotadašnjem žestokom ritmu nastavljaju lov za Njemačkom. U zadnjih 500 metara naši ulaze s prepolovljenom prednošću sportskih suparnika. Italija prelazi potpuno iscrpljene Ukrajince i osigurava brončanu medalju, a tamo iza njihovih leđa odvija se prava drama: Hrvatska diže broj zaveslaja, Njemačka također, ali naš čamac ima veću brzinu… još samo 80 metara… Nijemci su još prvi…. 50 metara naši nailaze, čujemo kako službeni njemački komentator utrke urla „Kroatische Angriffe… Kroatien Kommt!“, čujemo i komentatora FISA-e  i njegove riječi „Oh, what an incerdiblerace!“… još 20 metara, čamci su izjednačeni… još samo metar… nismo sigurni, samo pretpostavljamo da je Hrvatska prva ušla u cilj… čekanje… čekanje… čekamo mi pored PC-zaslona, čekaju tribine i onda kako nam je ispričao trener Radečić: „… čekamo foto-finiš i onda i prije službene objave vidimo kako ljudi iz ceremonijala nose našu zastavu na središnji jarbol… onda smo pukli… kakva sreća!“

Nama u Šibeniku zvone telefoni javlja se među prvima Mirko Ivančić, predsjednik Gusara koji nam je posudio čamac i kormilara Luku, čestitamo međusobno… telefon i dalje zvoni, a krkašima srce puno! Momci primaju zlatne medalje, slušamo Lijepu našu himnu… i već mislimo kako se momci trebaju pripremiti  za nastup na Svjetskom prvenstvu u Litvi gdje će doći i Ameri i Novozelanđani i Australija i Kanada i Kina… nema veze sretni smo jer „Krka“ je na krovu Europe!

Trku iza muškog četverca „sa“ voze i cure u četvercima „bez“, ali tu drame nema: Hrvatska odmah zauzima prvo mjesto i odmah je jasno da Ivana i Josipa, Bruna i Izabela neće konkurenciji iz Njemačke, Rumunjske, Švicarske, Češke i Poljske dati niti grama šanse! Bravo cure, to je pobjeda i još jedno zlato za Hrvatsku!

Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"