VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Krkaši u finalu Europskog prvenstva!
20.05.2017 16:45:15   |  By: Aspiriniks

Klikni na sliku za uvećanu verziju Frane Filip Garma i Luka Gojanović Rakić, zajedno s kolegama iz nacionalnog juniorskog četverca  (Fabio Ipša, Ivan Ante Grgić i korm. Luka Balek), nakon dvije teške utrke u Krefeldu izborili su nastup u A-finalu Europskog prvenstva!


Posada četverca, predvođena trenerom Radečićem, otvorila je ovo veliko Natjecanje nastupom u jutrošnjim kvalifikacijama u kojima su, među ostalim, za suparnika imali glavnog favorita – posadu Njemačke. Odveslali su točno prema dogovoru s trenerom koji im je rekao da do pola staze idu jako kako bi time testirali Nijemce. Nakon prvih 500 metara utrke bili su prvi, da bi potom na pola staze bili za 15 desetinki iza domaće posade. Ne želeći se upuštati u neizvjesnu utrku i time trošiti dragocjenu energiju malo su „smanjili doživljaj“ i u cilj ušli kao drugoplasirani.

U ranim poslijepodnevnim satima na startu repesažne utrke našlo se 5 posada: BLR, CRO, TUR, RUS i UKR. Trener Radečić zatražio je napad u prvoj polovini utrke i time osiguranje mjesta u željenom A-finalu, te potom samostalnu procjenu posade da li se isplati upustiti se u borbu za prvo mjesto i stjecanje psihološke prednosti pred sutrašnje veliko finale. Kao to u životu biva lako je zapovjediti, a teško je izvršiti. Naime, sjajni štroker Fabio „naložio je“ snažne momke iza sebe, ali su svejedno na pola trke prednost imali odlični Turci i Ukrajinci. Naši su se kao trenutno treći borili s Rusima, dok su Bjelorusi već bili zaostali. Onda je naša posada u preostalom dijelu utrke izvršila nekoliko snažnih udara poznatih kao „10-jakih“ i 100 metara prije cilja najavila pobjedu. Sve je „začinjeno“ još završnim sprintom u kojem su broj zaveslaja uspjeli podići na 42 i time su osvojili prvo mjesto.  Poslije utrke su izjavili da se može i bolje, da nisu iscrpili sve rezerve i da su oklijevali s završnim finišem jer su bili uvjereni da će pobijediti! Kako god bilo simptomatična je (panična) reakcija trenera posada Turske, Ukrajine i Rusije: svi su nakon trke odmah uzeli provjeravati čamce!

Sutra je novi dan i novo veliko iskušenje u kojem će se u disciplini četverca „sa“ na startu A-finala naći Nijemci, Talijani, Turci, Rusi, Ukrajinci i naravno Hrvati. Kako će se na kraju rasplesti priča oko osvajanja medalja ne znamo, ali znamo da će naši momci dati sve od sebe! Želimo im sreću jer će im i ona trebati u utrci u kojoj će osvajače medalja i one druge dijeliti desetinke!

Inače, valja reći da je na jezeru Elfrather danas nastupilo svih 8 posada iz Hrvatske. Sigurnom pobjedom u svojoj kvalifikacijskoj skupini oduševile su cure u 4- (sestre Jurković, Krakić i Milinović), odlično su veslali momci u dvojcu „bez“ (braća Lončarić) i dvojcu na pariće (Farkaš – Habuda) čime su zaslužili plasman među 12 najboljih, dok četverci „bez“ (Tokić, Božac, Peruško, Marić) i „scull“ (Gabre, Vrdoljak, Bijelić. Girotto) unatoč primjernoj borbenosti, u vrlo tijesnim završnicama u kojima se išlo „na nož“ nisu uspjeli doći do A-finala. Naša druga ženska posada, ona u dvojcu na pariće (Vukić, Cvitanović), plasirala se među 12 najboljih, čeka ih sutrašnja borba za A-finale, dok se skifista Perković to nije uspio.

Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"