VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Započela veslačka „Operacija Krefeld“ 
18.05.2017 19:44:19   |  By: Aspiriniks

Klikni na sliku za uvećanu verziju

Jutrošnjim odlaskom najboljih hrvatskih mladih veslača s zrakoplovne luke „Dr. Franjo Tuđman“ letom na liniji Zagreb - FrankfurtDusseldorf započela je najavljena i dugo očekivana „Operacija Krefeld“.


Imali smo već prilike čuti kako je let do Frankfurta bio zaista ugodan, da bi onda zbog nevremena iznad Duseldorfa zrakoplov kružio dva puta prije nego se pilot usudio spustiti ga na pistu. Hrvatsku ekspediciju za nastup na Europskom juniorskom prvenstvu koje će se održati 20. i 21. svibnja čini ukupno 31 osoba, od čega 6 veslačica, 18 veslača + jedna rezerva, 5 trenera i izbornik gosp. Darko Mikšić.  Naše će cure i momci nastupiti u 8 disciplina od kojih je nama u Krki svakako najzanimljivija ona naša tradicionalna „četverac sa kormilarom“ u kojoj će pod vodstvom trenera Milana Radečića nastupiti vrlo dobra dalmatinsko-slavonsko-istarska kombinacija: Fabio Ipša („Istra“ – Pula), Ivan-Ante Grgić („Iktus“ – Osijek), Frane Filip Garma i Luka Gojanović-Rakić („Krka“ – Šibenik), te kormilar Luka Balek („Gusar“ – Split). Prema izviješću trenera Radečića posada je proteklih nekoliko dana zajedničkih priprema obavljenih na Jarunu iskoristila za usklađivanje zaveslaja u visokom - regatnom tempu. Postignute brzine su vrlo dobre i obećavaju da će naš četverac biti ravnopravan suparnik vrlo jakoj međunarodnoj konkurenciji, tim prije što je i prijateljska atmosfera među članovima posade na najvišoj mogućoj razini. Ovo zadnje bi, zapravo, trebao biti i pravi cilj sporta!  U tom smislu zahvaljujemo i Lukinoj mami Ani koja je u srijedu poslijepodne, nakon što su čamac pripremili za daleki put, dečke ugostila kao prava brižna mama!

Inače, Krefeld je (za njemačke pojmove) gradić od 235 tisuća stanovnika, osnovan još 1105. godine, nalazi se nedaleko granice s Nizozemskom, na lijevoj obali rijeke Rajne, u saveznoj državi Sjeverna Rajna – Westfalia, a tijekom 18. i 19. stoljeća bio je poznat kao "Grad svile". Sama regatna staza nalazi se na jezeru Elfrather (E-see) koje je nastalo 1970. godine iskopavanjem šljunka za potrebe izgradnje auto-ceste A57, a ispunjavaju ga podzemne vode. Radi se o velikom rekreacijskom središtu stanovnika Krefelda i okolice.  

Od svih posada koje će na ovim velikom natjecanju s ponosom nositi dresove s hrvatskim nacionalnim obilježjima očekujemo samo maksimalnu borbenost. Poželimo im sreću! 

Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"