VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
O međunarodnim nastupima proteklog vikenda
08.05.2017 11:41:51   |  By: Aspiriniks

S posebnim zanimanjem očekivali smo nastupe naših seniora i juniora na velikim međunarodnim regatama koje su prošlog vikenda održane u Beogradu (I SK - seniori) i Minhenu (1. Int. Junior Regatta). 

Nastup naših u Beogradu bio je posebno zanimljiv jer nam je trebao pružiti odgovor koliko su na Damira Martina utjecala nedavna negativna događanja, te što će nam naše juniorke i juniori nastupom na olimpijskoj stazi u Minhenu najaviti za skorašnje EP u Krefeldu.

Što nakon svega viđenog i praćenog reći? Ako je suditi po rezultatima onda nastupe cura i momaka možemo generalno ocijeniti jako dobrima pa i odličnima, dok su oni stariji zaslužili opću ocjenu (samo) dobar.  

I SK – Beograd, dobar nastup!

Ajmo početi s onim što je manje slatko, dakle s nastupima naših na prvoj regati Svjetskog kupa. U Beograd ih je otputovalo malo, tek tri samca (Valentina Plejić, Damir Martin i Luka Radonić), te jedan dubl (Luka Baričević i Mato Brandt).

Valentina je u tzv. „malom“ finalu zauzela 5. mjesto, ukupno 11. čime naizgled ne bi trebala biti baš zadovoljna, ali kad se zna da je ona još uvijek U-23 i da je tek skoro pa nedavno uopće počela veslati onda je njena veslačka priča ipak (do sada) sasvim OK! Beogradski nastup treba shvatiti tek kao usputnu postaju prema boljim rezultatima u uzrastu kojem (još) ove godine pripada.

Muški dubl otišao na bliski istok kao i Valentina: da se u ovom trenutku vidi koliko vrijede mladići koji su, baš kao i gđica Plejić, zapravo još uvijek B-seniori. Došli, vidjeli, trudili se i na kraju zauzeli isto mjesto kao i kolegica iz izborne vrste. Na žalost, valja reći neporecivu istinu: Valentina je novakinja u veslanju, ali se kroz istu prizmu ne može gledati i Matu i Luku, ali i sve one momke njihove generacije (Bernard, Danijel, Toni, Tomislav…) koji nisu niti upućeni u BG – generacija stagnira! Zbog čega je tome tako neka kažu oni koji znaju, a mi navijači poručujemo da svakako u ove momke valja i dalje ulagati! Valja ih trgnuti iz rezultatske letargije što je zadatak Branimira Vujevića - legende CRO-veslanja. BTW, kad već pričamo o stagnaciji valja „među žive“ vratiti i Davida Šaina!

Luka Radonić… e, od Luke smo željeli A-finale, pobjedu nad sportskim konkurentom (i prijateljem) Babacem, te najavu daljnjih dobrih rezultata ovog sjajnog mladića. Želju za nastupom u A-finalu, među 14 prijavljenih veslača u disciplini 1XLgW, Luka nam je ispunio i time smo zadovoljni. Nakon onog što je dan ranije u svojoj polufinalnoj skupini pokazao da mu je zadnjih 500 metara forte (što smo zapravo i do tada znali) željeli smo da u prvih 500 metara A-finala ne zaostane puno kako bi imao dovoljno malu razliku za stizanje onih koji će mu pobjeći do 1500 metara. Čini nam se da je i on tako razmišljao jer je u početnoj četvrtini utrke imao preko 40 zaveslaja duže nego što je to uobičajeno. Do ¾ utrke je zaostajao, ali onda za bilo što više nije imao snage. Nije to bio Luka kojeg smo navikli zadnje dvije godine gledati kako moćno ruši sve pred sobom onda kad konkurencija „pada“. Koliko su na njega utjecali nastupi na seniorskom HVP od prije tjedan dana ne znamo (četverostruki prvak RH!), ali da su mu bili neki plus čisto sumnjamo.

Evo nas sada za reći par rečenica i o BG-nastupu jedne od tri trenutno najsjajnije zvijezde veslanja u Hrvatskoj, pa i šire – Damira Martina. Moramo priznati da smo njegov odlazak na Regatu očekivali s zebnjom zbog svega onoga što se oko ovog dobrog momka dešavalo u proteklom periodu nakon OI. Zna se, naime, da osjetljiva biljka ne može valjano rasti ako joj klima nije naklonjena onako i onoliko kako i koliko zaslužuje, a vrhunski sportaš kakav je Damša vrlo često je baš osjetljiva biljka. U svakom slučaju bez nekih problema je izborio nastup u A-finalu, u kojem je imao i sjajnih, ali i onih drugih trenutaka. Vidjeli smo ga, naime, kako dobro izgleda u prvih 1000 metara, a onda i kako se grozno muči u trećoj četvrtini utrke (tad nam je izgledalo da od medalje neće biti niti M), pa onda opet kako sjajnom tehnikom i snagom volje čovjeka iz Vukovara juriša prema cilju. Na kraju drugi, za pobjednikom je zaostao nešto malo, ali dovoljno za upozorenje kako mu valja raditi jer se jedino radom, nadograđenim na Bogom dani talent, može ići naprijed, potvrđivati reputacija i osvajati nove medalje. Treba istinu reći da bi veslački savez bilo koje zemlje bio zasigurno zadovoljan srebrom na regati SK.-a, pa tako i naš, ali u situaciji kad u utrci imaš olimpijskog prvaka onda od njega nekako pod normalno očekuješ samo zlato u nastupu u kojem nema Drysdalea, Syneka, Rodrigueza… ali ni Martina Sinkovića! Damšin plasman komentirao je Martin Cross riječima: „Silver again  for Damir Martin!“

Minhen, juniori M/Ž jako dobri i odlični!

Što se tiče juniora palac gore za veliku većinu onih koji su otputovali u glavni grad Bavarske, a posebno su nas oduševile cure i to u tri discipline: u dvojcu „bez“ (Izabela Krakić i Bruna Milinović), dvojcu na pariće (sestre Jurković), te navedene cure u četvercu „bez“. Posebno nas je razgalio nastup baš u četvercu: trebalo ih je vidjeti jer se takvo što teško može opisati riječima! O-D-L-I-Č-N-O!!! Najbolje u svojoj skupini četveraca, najbrže od svih ženskih četveraca uopće!!! Što reći osim da sad od njih s pravom očekujemo medalju na EP, točnije borbu za jednu od medalja! Bravo Bruna, bravo Izabela, bravo Josipa, bravo Ivana! I te kako vrijedi dvojac, i te kako vrijedi dubl, a najbolje su zajedno!

S zadovoljstvom želimo reći i to da smo jako zadovoljni i nastupom mladića u četvercu „bez“ (Ivan Tokić, Mario Marić, Moreno Božac i Korado Peruško). U subotu su se domogli finala u kojem su od prvoplasiranih zaostali 14,50 sekundi, ali veslali su sasvim OK, dok su drugog dana za tričavih par stotinki izgubili zlato u žestokoj borbi s posadom Austrije. Lijep i ohrabrujući nastup prije Krefelda, nije malo biti u finalu Minhena!

Muški skuleri, njih 6 među kojima i Frane Gabre naš susjed iz V.K. „Dupin“ nekako su nam „promakli kroz prste“. Pregledavajući rezultata i plasmane teško je odlučiti koji će od momaka zaslužiti nastup u četvercu na pariće izborne vrste na EP u Njemačkoj, jer svi su nekako podjednaki.

Od ostalih naših posada koje su nastupale u Minhenu valja svakako izdvojiti sjajan nastup mladog gusaraša Karla Borkovića koji je u svojoj skupini bio najbolji, s ukupno drugim vremenom od svih mladih JMB skifista!

Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"