VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Sjajni rezultati veslača Krke na „Croatia Open 2017.“ 
10.04.2017 21:47:04   |  By: Aspiriniks

Klikni na sliku za uvećanu verziju Proteklog vikenda na „zagrebačkom moru“ Jarunu održana je velika i izuzetno jaka međunarodna veslačka regata „Croatia Open 2017.“ koja je i ovog puta okupila respektabilan broj posada iz 12 europskih zemalja (ukupno 1200 prijavljenih veslačica i veslača prvog i drugog dana Regate). Među brojnima našlo se i 10, u ovom trenutku ponajboljih, krkaša predvođenih trenerima Radečićem i Krasićem.


Nedostajali su tek naša odlična laka juniorka Sara Panjkota i perspektivni kadet Stipe Mandušić! Mladi Šibenčani branili su boje svog Kluba i Grada u uzrastu mlađih juniora i juniora. Mlađi juniori nastupali su u scull-disciplinama (samac, dubl i četverac) dok su juniori nastupili u dvojcu i četvercu bez kormilara. 

Prvog dana Regate izvrstan rezultat postigao je Nino Perišić koji je dublu (dvojac na pariće) s kolegom Vedranom Steinerom iz V.K. „Iktus“ – Osijek među 39 posada osvojio treće mjesto i brončanu medalju. Ispred njih bile su plasirane samo dvije posade nacionalne izborne vrste Turske! Kad već spominjemo Nina odmah recimo da je u nedjelju veslao u samcu gdje nije uspio ući u A-finale, ali je među 36 samaca u prednatjecanju imao ukupno vrlo dobro 6. vrijeme što mu zbog načina organizacije Regate (bez repesaža) ipak nije donijelo toliko željeno finale. Da zrelije veslačke dane našeg Nina valja čekati pokazala je utrka C-finala u kojoj je uvjerljivo pobijedio i to s vremenom koje bi mu osiguralo 5. mjesto u A-finalu, odmah iza Karla Borkovića uistinu  izvrsnog mladog člana HVK „Gusar“ i trojice reprezentativaca Turske! 

Prvog dana Regate nastupili su, također u dvojcu na pariće, Lovre Klarin i Denis Borna Bumbak, te Kristijan Papak i Jerko Radovčić koji nisu uspjeli ući u A-finale. Treba svakako istaći da su Kristijan i Jerko, u istoj konkurenciji od 39 posada u kojoj je nastupio i Nino, u svojoj kvalifikacijskoj skupini bili treći, ali uz ukupno 4. vrijeme prednatjecanja od svih posada!  

U subotu su u dvojcu „bez“ za juniore nastupili Luka Gojanović-Rakić i Frane Filip Garma. U sjajnoj utrci A-finala po, za njih dvojicu vrlo neodgovarajućem vjetru koji je puhao u krmu, zauzeli 5. mjesto, ali uz prikazano jako dobro veslanje sve do završnih 200 metara kada, iz razloga što treniraju osvojeno, nisu uspjeli povećati broj zaveslaja! U istoj disciplinu veslali su i Nikola Dugopoljac i Ante Klarić koji se iz svoje kvalifikacijske skupine nisu uspjeli probiti do A-finala. 

U nedjelju je u trci samaca za mlađe juniore šibenski Klub, osim Nina, predstavljao još i iznimno borbeni i vrijedni Lovre Klarin koji je uspio ući u B-finale u kojem je na koncu bio treći. Osim Lovre, u nedjelju su i to u četvercu za mlađe juniore nastupili Paško Stipandžija, Denis Borna Bumbak, Jerko Radovčić i Kristijan Papak. Odveslali su, baš kao i Lovre, odlično, ali se nisu uspjeli domoći A-finala usprkos postignutom vremenu s kojim bi nadmoćno pobijedili u drugoj kvalifikacijskoj skupini! Da nabrojena četvorka i te kako vrijedi pokazali su rezultati B i A-finala. Naime naši momci pobijedili su u B-finalu s rezultatom s kojim bi u A-finalu osvojili srebro! 

Šećer, odnosno utrka juniorskih četveraca, došao je pri samom kraju Regate. Luka i Frane sjeli su u četverac „bez“ s kolegama iz V.K. „Istra“-Pula (Fabio Ipša) i VK „Iktus“ (Ivan Ante Grgić). Najprije su u prednatjecanju s lakoćom pobijedili u svojoj kvalifikacijskoj grupi, da bi onda u A-finalu naprosto razvalili konkurenciju postigavši za ovo doba godine odličan rezultat 6:08:91! Veslali su uistinu sjajno iako su protiv sebe, uz ostale, imali odličnu posadu iz Austrije koja je na 1000 metara zaostajala iza naše kombinacije samo malo više od jedne sekunde. Međutim onda je štroker Fabio uključio svoje društvo u brzinu više tako se mlade Hrvate nije moglo više niti puškom stići! Svi koji su gledali siguran i silovit nastup naše kombinirane četvorke izrekli su samo riječi pohvale tako da treneru Radečiću predstoji zahtjevan zadatak. Naime, u slijedećih nešto više od mjesec dana do Europskog prvenstva treba Fabia & Co. uveslati, a sva četvorica žive na različitim lokacijama – u Zagrebu, Osijeku, Puli i Šibeniku.  Ukoliko se nađe vremena za nužna fina dotjerivanja iz Krefelda (Njemačka) gdje će se EP održati možemo očekivati spektakularne vijesti! 

Recimo da su u spomenutoj utrci A-finala juniorskih četveraca nastupili  i Ante i Nikola u kombiniranoj posadi s kolegama iz VKTršnjevka“ (Jakov Bijelić) i VK „Jarun“  (Marin Maletić). Sve do zadnjih 300 metara s još 4 posade bili su u borbi za treće mjesto da bi na kraju u cilj ušli peti.  

Sve u svemu možemo biti izuzetno zadovoljni onime što su mladići iz Krke pokazali na Regati u respektabilnoj konkurenciji.  

Iduća regata će se održati 22. travnja – s svjetala međunarodne pozornice ide se u drugi najljepši grad na Svijetu – Dubrovnik, gdje će se održati 3. Regata za „Kup Dalmacije“.   U međuvremenu, za vrijeme Uskršnjih praznika, najbolji mlađi juniori Hrvatske okupit će se na zajedničkim pripremama u Skradinu,  dok će najbolji (stariji) juniori opet u Zagreb. 

Aspiriniks 

 

  Verzija za Ispis


Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"