VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
U Šibeniku održana regata „Kup Dalmacije 2017.“
27.03.2017 23:23:12   |  By: Aspiriniks

Klikni na sliku za uvećanu verziju U subotu, 25. ožujka 2017. u akvatoriju šibenske luke, po vremenu uglavnom pogodnom za veslanje, održana je prva u nizu od 6 regata za „Kup Dalmacije 2017.“


 Na Regati je, kako je već i najavljeno, nastupilo više od 300 veslačica i veslača iz 11 klubova Dalmacije, te dragi nam gosti iz BiH  članovi V.K. „Rama“ čime je ovo natjecanje dobilo i međunarodni značaj. Održano je ukupno 36 utrka u svim uzrastima – od kadeta B do seniora, a zainteresirano gledateljstvo imalo je prilike vidjeti sve najbolje posade Dalmacije s izuzetkom ŠI-dvojca Garma – Gojanović koji se s trenerom Radečićem baš te „Krkine“ subote morao pojaviti u Zagrebu na posljednjoj provjeri prije velike „Croatia Open“ regate.  

Šibenske posade nastupile su u čak 18 od gore navedenih 36 utrka, a osvojeno je šest zlatnih (uz „Jadran“ iz Zadra najviše na Regati), te po tri srebrne i brončane medalje. Niže navodimo plasmane, a onima kojima nije jasno kako to da u npr. dvojcu na pariće mlađih juniora (2XJMB) imamo 2 pobjednika kažimo da se u Kupu Dalmacije zbog velikog broja posada i jednodnevnog natjecanja ne organiziraju prednatjecanja već se svaka disciplina, ovisno o broju prijavljenih, „razbija“ na više grupa po najviše 7 posada u grupi. 

  1. ZLATO: Lovre Klarin u 1XJMB; Stipe Mandušić u 1XKMB; Roko Dodig i Filip Matešić u 2XKMB; Mario Ivić, Karlo Papak, Toni  Mladineo, Jakov Škugor i Franko Vukšić korm. u 4XKMA-GIG; Kristijan Papak i Jerko Radovčić, te Denis Borna Bumbak i Paško Stipandžija u 2XJMB. 

  1. SREBRO: Nino Perišić u 1XJMB;  Ante Klarić i Nikola Dugopoljac u 2-JMA; Ana Papak i Laura Mandušić u 2XJŽB. 

  1. BRONCA: Matej Krnić u 1XKMB; Moris Macura u 1XKMB; Frane Papak i Roko Rupić u 2XKMB. 

  1. Četvrto mjesto: Lovre Juras u 1XJMA. 

  1. Peto mjesto: Sara Slugan u 1XKŽA; Jakov Bumbak i Filip Kendeš u 2XSM, Marko Rak u 1XKMA. 

  1. Šesto mjesto: Sara Panjkota u 1XJŽA, te Josip Cigić, Jakov Gulin, Ivan Grubišić i Mario Budimir u 4XJMB. 

Prema još neslužbenim rezultatima ukupni pobjednik Regate je HVK „Mornar“ iz Splita s osvojena 143 boda, drugo mjesto ukupno osvojio je HVK „Gusar“ iz Splita s 135 bodova, a treće „Jadran“ iz Zadra s 119. Posade Mornara zaslužile još i pokale rezervirane za najbolje u uzrastima juniora „A“ i seniora. U uzrastu juniora „B“ pobjednik je splitski „Gusar“, pobjedu u uzrastu kadeta „A“ odnio je zadarski „Jadran“, dok je „Krka“ u Šibeniku zadržala pokal za najbolje kadete „B“. Ukupno smo zauzeli četvrto mjesto s 104 osvojena boda, a zanimljivo je reći da smo u uzrastu seniora (uobičajeno) ostali bez i jednog boda što je i glavni razlog zaostatku iza Splićana i Zadrana! Eto koliko znači fakultet u mjestu sjedišta kluba! U tom smislu ostaje nam za nadati se da će se neki od naših cura i momaka nakon srednje škole zadržati u Šibeniku, pa time i u Klubu, u čemu bi domicilno Veleučilište trebalo predstavljati onaj pravi mamac kojeg je Šibenik čekao stoljećima! 

Onima koji su iznenađeni „samo“ drugim mjestom Nina Perišića u samcu za mlađe juniore kažimo da je Nino izgubio za 2,7 sekundi od sportskog rivala iz Dubrovnika, člana VK „Neptun“, Pere Kukuljice koji, baš kao i Nino, zaista puno obećava. Ukoliko njihov sportski razvoj bude tekao prema očekivanjima eto Nina i Pere zajedno u čamcu izborne vrste već iduće godine! Osim ove dvojice vrlo perspektivnih mladića od značajnijih lica (čitaj: članova izborne vrste, ili ozbiljnih pretendenata na ulazak u taj elitni klub koji Hrvatskoj kontinuirano donosi svjetske i olimpijske medalje), među ostalima, na djelu smo vidjeli i Leona Mikulića i Ivana Tokića iz Zadra, sestre Ivanu i Josipu Jurković iz Vele Luke, Maria Marića iz Gusara, Bernarda Samardžića i Tonija Čavku iz Kaštela, Franu Gabru iz Tisnog… koji su dokaz da u veslačkoj svići Dalmacije i te kako još ima ulja, te da veliki broj roditelja, braće, sestara i šire rodbine i tazbine, kao i ostali zainteresiranih gledatelja, nije uzalud pohodio Regatu. Imali su što za vidjeti!  

Iduća regata iz serije za „Kup Dalmacije“ trebala bi se održati, ako vjetar dopusti, naredne subote u Splitu.

Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"