VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Ergometar-6000m
05.02.2017 15:15:50   |  By: Aspiriniks

Klikni na sliku za uvećanu verziju

Protekli petak i subotu najbolji juniori V.K. „Krka“ proveli su u Zagrebu kamo su otišli radi sudjelovanja na Otvorenom prvenstvu Zagreba na veslačkim ergometrima – 6000 metara.


Na spomenuto natjecanje trener Milan Radečić prijavio je 4 juniora (Luka Gojanović-Rakić, Frane Filip Garma, Ante Klarić i Nikola Dugopoljac), te jednog perspektivnog mlađeg juniora (Nino Perišić).  Natjecanje je održano u Domu odbojke, a sudjelovalo je 100-tinjak veslačica i veslača, uglavnom iz zagrebačkih klubova. Treba napomenuti da je testiranje trenutnih sposobnosti na veslačkim simulatorima istovremeno održano i u Splitu i u Istri pa se postignuti rezultati mogu i uspoređivati.

Prije odlaska u Zagreb trener Radečić najavio je da bi Luka, Frane, Ante i Nino mogli oboriti svoje rekorde, te da Nikolu vodi kako bi ustanovio stanje forme nakon neredovitog treninga. Prema njegovom telefonskom izvještaju, a i sudeći po službenim rezultatima, od 5 krkaša najviše su pokazali Luka i Nino. Luka je u uzrastu juniora među 40-ak natjecatelja zauzeo 4. mjesto. Prva tri mjesta zauzeli su njegovi kolege iz izborne vrste – sjajna osječka braća Antun i Patrik Lončarić, te Patrik Farkaš iz Zagreba. Lukin rezultat je 20:14:50 čime je oborio i svoj i klupski juniorski rekord na dionici od 6000 metara. Kad se zna da je Luka veslač koji je nastavio školovanje u Prvoj privatnoj gimnaziji u Zagrebu, te da praktično dopisno trenira prema uputama trenera Radečića, a uz potporu naših prijatelja iz V.K. „Croatia“ i njihova trenera Ante Dragovića (kojima i ovim putem zahvaljujemo) onda njegova stabilnost i izvrsnost još više dolaze do izražaja. Bravo Luka!

Po svemu sudeći Lukinim stopama u smislu stabilnosti i odlučnosti da na pravom mjestu i u pravom trenutku pokaže ono najbolje od sebe ide i Nino koji je u svom uzrastu, među 30-ak mlađih juniora, uvjerljivo pobijedio postigavši ukupan rezultat 20:47:00 što je, koliko nam je u ovom trenutku poznato, ove godine i najbolji hrvatski rezultat u tom uzrastu. Trener Radečić nam je posebno istakao da je Nino čitavog tjedna koji je prethodio odlasku u Zagreb bio virozan te da je zbog bolesti izgubio nekoliko kila što ukazuje da bi, da je bio zdrav, njegov rezultat bio još i bolji! Bravo Nino!

Od Frane se očekivalo da potvrdi svoju klasu i mogućnosti. Trener je najavljivao njegov rezultat sigurno ispod 20 minuta jer to Frane može, što ovom prilikom ipak nije pokazao. Zauzeo je ukupno 10. mjesto među juniorima koji su završili ovaj najteži od svih veslačkih testova na suhom, a možda i uopće. Postigao je rezultat koji je za njega izuzetno skroman 20:46:10 i najbolje ga je što prije zaboraviti. Ovo tim prije jer će mu trener Radečić već za nekoliko dana dati „domaći rad“ – da izvuče istu dionicu u našem Klubu kako bi pokazao da je ono u Domu odbojke bio loš dan kombiniran s dvoranskim vrućim zrakom koji je sušio grlo i nije odgovarao natjecateljima.

Od Ante se također očekivalo puno više, ali je on i ovog puta pokazao da je bolji veslač u čamcu nego na mučionici zvanoj ergometar. Kako smo već istakli Nikolu, popularnog Dugog, trener je vodio praktično na svojevrstan izlet jer se od njega nije moglo očekivati bilo što više. Test na ergometru, kao i svi veslački testovi, pretpostavljaju sustavan stalan rad što ove zime nije bila odlika ovog, inače izuzetno perspektivnog, veslača.

Iduće (i posljednje) ergometarsko natjecanje ove sezone održat će se 04. ožujka na udaljenosti od 2000 metara – bit će to već svima poznati riječki „Croatia Indoor 2017“ koji je ušao i u kalendar FISA kao međunarodno značajni veslački događaj. Nema sumnje da će i u Rijeci mladi krkaši biti među najboljima!

Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"