VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Uspjeh Krke na hrvatskom veslačkom prvenstvu
09.10.2016 22:41:26   |  By: Aspiriniks

Klikni na sliku za uvećanu verziju Kao što smo to već najavili proteklog je vikenda u Zagrebu na regatnoj stazi „Jarun“ održano najvažnije klupsko veslačko natjecanje u 2016. godini.


Znajući nesumnjivu kvalitetu hrvatskih klupskih posada u sportu koji je jedan od 2-3 najkvalitetnija olimpijska sporta u našoj zemlji, na samu Regatu otišli smo kao umjereni optimisti najavljujući mogućnost osvajanja barem dviju medalja o čijem sjaju nismo htjeli niti nagađati. Kandidata za medalje među 8 Krkinih posada bilo je nekoliko, a u prvom redu mislili smo na „malog“ Stipu u skifu mlađih kadeta, Saru u lakom juniorskom skifu, te juniore u četvercu „sa“ i osmercu.  Pa s kakvim rezultatima i dojmovima se vraćamo iz Zagreba?

Najprije o Stipi: u disciplini samca za mlađe kadete, u kojoj je bilo najviše prijavljenih na Prvenstvu, lako je ušao među 24 najbolja, ali se upravo u trenutku kad se očekivao njegov daljnji prodor sve do finala i željene medalje pokazalo da izdanak drevnog plemena Mandušića nije sa sobom iz Šibenika ponio niti jedno od dva uha kojima uobičajeno raspolaže! Naime, nakon uvjerljivog vodstva u svojoj polufinalnoj skupini u kojoj je konkurenciju već bio (blago rečeno) potukao do nogu, baš kad je trebalo utrku sasvim mirno privesti kraju, naš Stipe nije slušao savjete trenera Blaževića, koji je pratio njegovu utrku i vikao mu što i kako treba dalje. Dakle, nasuprot savjetima trenera Stipe je i dalje nastavio s visokim tempom (mi bi u Krki rekli „nastavija je divljati“), te je zapeo za jednu od bovica koje označavaju stazu i prevrnuo se u mirnu vodu jezera Jarun. Time je priča bila gotova, trener je ostao zapanjen, a po Stipu je odmah dojurio gliser koji ga je izvukao iz vode. Ukoliko će iz ovoga naš mladi perspektivni veslač nešto naučiti onda se može reći kako u svakom zlu ima i nešto dobroga.

Što reći o jednoj od naših ovogodišnjih najvećih uzdanica, o Sari Panjota? Napokon je zaveslala u konkurenciji u kojoj njena lagana konstrukcija nije mana. Odmah treba reći i da je ona još uvijek mlađa juniorka koja se na Državnom natjecala u uzrastu juniorki! Dakle, Sara je u svojoj finalnoj utrci krenula sasvim suprotno od Stipe: smireno, sabrano i bez pretenzija da odmah izbije na čelu kolone. Međutim kako je utrka odmicala Sara je u poretku sve više rasla i prelazila jednu curu za drugom. Nije do kraja uspjela pobijediti samo konkurenticu iz HVK „Gusar“ – samo malih 15 desetinki dijelilo ju je od zlatne medalje, ali i srebro je veliki podstrek za djevojku od koje prave rezultate tek očekujemo u idućim godinama. Bravo Sara!

U četvercu „sa“ ŠI-veslanje i Krku predstavljali su reprezentativci Luka Gojanović Rakić i Frane Filip Garma, zajedno s vrsnim kolegama Jakovom Koštanom, Antom Klarićem, te „plivačem“ Stipom, ovaj put u ulozi kormilara. Što reći o utrci u kojoj su im glavni i jedini konkurenti (jer su ostale posade odmah zaostale) bili kolege iz Zadra? Reći da je bila teška bilo bi točno, ali ne bi na pravi način dočaralo kako se odvijala bitka mladića iz susjednih gradova. Naši su bolje startali, Zadrani su brzo nadoknadili zaostatak i vodili tijekom čitave utrke najviše za pola dužine čamca stalno se odupirući napadima krkaša. Bila je to bitka juniorskih titana dostojna kakvog jakog međunarodnog natjecanja u kojoj su se na kraju čekali rezultati foto-finiša koji je pokazao da su jadranaši pobijedili za malih-velikih 40-ak stotinki. Bilo je zanimljivo vidjeti veslače obje posade kako se s mukom izvlače iz svojih čamaca i kako se onda lagano, uz puno napora i još sasvim bez daha, penju na podij za dodjelu medalja! Jedini koji su uz njih čili i svježi koračali bila su obojica kormilara. Čestitamo i jednoj i drugoj posadi koje su obje pokazale kako se ne posustaje u borbi za pobjedu! Dakle, više nego zasluženo srebro za Krku u disciplini četverca „sa“ za juniore.

U nedjelju se veslao šlager juniorskog dijela natjecanja. Naravno, radi se o osmercu. U posadi našeg Kluba veslali su momci koji su dan ranije bili srebrni u četvercu, te uz njih još Nino Perišić, Nikola Dugopoljac, Filip Kendeš, Kristijan Papak, dok je kormilar opet bio Stipe Mandušić. U ovoj disciplini pitanje pobjednika riješeno je odmah u previh 500 metara. Mladi su šibenčani od samog starta bili najbolji, najjači i tehnički najdotjeraniji. Na pola staze, veslajući u vrlo zahtjevnom tempu od 37 zaveslaja u minuti, bili su već dvije dužine čamca ispred svih ostalih,  kojima je preostala samo borba za drugo i treće mjesto. Nakon dugo godina, eto, dočekali smo da juniorski osmerac Krke bude prvakom Države i to u kakvom stilu! Momcima svaka čast, a nama i brojnim roditeljima koji su pohodili Zagreb veliko veselje. Kad se zna da su, osim Filipa i Jakova, svi ostali veslači i iduće godine još uvijek juniori, a Nino i Kristijan čak još mlađi juniori, onda se može reći da je ispred njih sjajna perspektiva. Ukoliko bude zdravlja i rada (u školi i Klubu) od članova ove pobjedničke posade može se već iduće godine još puno očekivati i u međunarodnoj konkurenciji.

Ostale naše posade nisu došle do odličja, ali su se svi zaista svojski borili. Pored ranije navedenih na Jarunu su veslali:


-         Jakov Bumbak i Lovre Juras u dvojcu na pariće lakih seniora pokazali su da znaju veslati i da im, dok ima snage, čamac ide vrlo brzo – na kraju četvrti;


-         Denis Borna Bumbak, Stipe Koloper, Paško Stipandžija i Jerko Radovčić, u četvercu na pariće mlađih juniora – od njih smo očekivali bolji plasman od šestog mjesta u A-finalu, ali i ovako je dobro jer su Denis, Paško i Jerko i iduće godine mlađi juniori, dok će Stipe pojačati juniorski uzrast u Klubu;


-         Lovre Klarin i Josip Šunjerga – četvrti u B-finalu dvojca na pariće mlađih juniora, što objektivno odgovara trenutnim mogućnostima ove dvojice vrijednih momaka.Samo Prvenstvo bilo je primjerno organizirano, a konkurencija uistinu jaka. Naime,  više nemamo 2-3 dominantna kluba jer su medalje raspršene među puno više sudionika. Tako se uostalom i stvara podloga za nove olimpijske medalje. Ukupni pobjednik je (i) ove godine HAVK „Mladost“ iz Zagreba. Uspjeh mladostaša tim je veći jer su nastupili bez (bizarno ozlijeđenog) Valenta Sinkovića! Dopustite da budemo malko i lokal-dalmatinski-domoljubi pa da kažemo kako su nas veselili i sjajni nastupi veslača Mornara, a posebno su dobri bili dečki iz Makarske. Naši susjedi iz Tisnog osvojili su jedno, ali vrijedno zlato, ovaj put u dvojcu na pariće za mlađe kadete! Eto, za sve njih palac gore i svaka im čast!

Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"