VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Osvrt na Rotterdam SP juniora
01.09.2016 14:12:03   |  By: Aspiriniks

Klikni na sliku za uvećanu verziju S nekoliko dana odmaka odlučili smo se (ipak) napisati nekoliko rečenica o dojmovima nastupa „našeg“ osmerca na netom proteklom Svjetskom prvenstvu za juniore.Odmah uvodno recimo da smo pratili niz nastupa Krkinih veslača u posadama izborne vrste još od 1999. godine i nakon što bi se nakon nastupa sve oduzelo i zbrojilo rezultati su bili više-manje očekivani i proporcionalni (odgovarajući) prethodnim rezultatima godine u kojoj je SP održavano. Valja reći i to da je u značajnom broju tih slučajeva bilo ovakvih i onakvih kompromisa i da smo u i prije samog odlaska na SP znali biti rezignirani upravo tim nezdravim kompromisima kojima je svatko tražio sebe.  Tijekom tih 17-18 godina bilo je i plasmana, ili barem ravnopravnog nastupa s konkurencijom, koji su nas ugodno iznenadili, a bilo je i onih drugih. Što reći za ovogodišnji 8+ u kojem su veslali Frane i Luka?

Osmerac za SP bio je (napokon) sastavljen od naša 4 najbolja dvojca, posada je u odnosu na EP u Litvi bila (barem nominalno) pojačana, a u Litvi su već odveslali dvije vrlo dobre utrke. Predsjednik našeg Kluba i član Uprave svjedočili su treningu osmerca u Šibeniku na kojem su stekli dojam vrlo dobre posade, vidjelo se da ima neusklađenosti, ispadanja iz ritma pojedinih veslača, problema s tehnikom, ali sve u svemu i usprkos navedenom izgledali su sasvim dobro. Na završnim pripremama u ZG sjeli su i u odličan čamac, radili su zajedno nekih 15-20 dana i zbilja smo bili optimisti najavljujući lokalnim medijima borbu za ulazak u A-finale, ili prvo mjesto u B-finalu.

Kao što se zna osmerac je zauzeo tek 6. mjesto u B-finalu i kad pogledamo zbog čega je tome tako možemo nabrojati (karikiramo) 100 razloga, među kojima su i slijedeća 3:

-         neusklađenost tehnike veslanja na nacionalnoj razini pa smo tako u osmercu imali barem 3 različita pristupa izvedbi tehničkih detalja, a te razlike su se najviše očitovale kad je bilo najteže veslati zbog vjetra u bok i valova;

-        (uobičajeno) kasno sastavljanje posade;

-         veliko oštećenje čamca pri transportu koje zasigurno nije povoljno djelovalo na moral posade, a niti na brzinu (jer unatoč trudu Filippijeva stručnjaka rupa nije bila sasvim pokrpana).

Gore navedenom dodajmo i konkretno – podatke elektronike i mišljenja veslača/trenera. Dakle, daleko najbolju utrku odveslali su zapravo kad je to najviše trebalo: u repesažu, u borbi za plasman za A-finale. GPS kaže da su, uzimajući u obzir brzine svih 10 posada koje su se u dvije skupine borile za ulazak među velikih šest, naši imali u prvih 1000 metara 9. vrijeme, trećih 500 3. vrijeme (3 stotinke slabije od Nijemaca – svjetskih prvaka), a u zadnjih 500 5. vrijeme (6 desetinki slabije od Italije pobjednika skupine). Trener Radečić kazao je našem predsjedniku da mu je Anton (Lončarić) koji je ispred sebe imao elektroniku, nakon utrke B-finala rekao „… kad bi se „uhvatili“ brzina je išla na 1,25,  a onda bi netko zapeo pa bi „padali“ na 1,35…“ Trener Radečić je rekao i da su u samom B-finalu vladali za takvu CRO-posadu najnepovoljniji meteo-uvjeti, da su se usprkos vjetru i valovima momci borili, ali bilo je puno ljuljanja i zapinjanja. Svakako, kao zaključak možemo reći da je usprkos slabostima osmerac bio konkurentan sredini svjetske vrijednosti i da ga nitko ni u jednoj u utrci nije „pregazio“, ali da smo očekivali više – jesmo.

Na kraju, u svezi protekla 3 natjecanja spojena u jedno veliko SP, želimo istaći dvije činjenice: svaka čast i sve pohvale gđicama Julii McCullough, Bruni Milinović, Izabeli Krakić i Arii Cvitanović od kojih se malo očekivalo, a puno su postigle! Biti prvi u B-finalu četverca „bez“ u konkurenciji 14 posada lijep je uspjeh! Bravo djevojke! Rezultatima ostalih CRO-posada nismo se baš nešto bavili. Čuli smo mišljenje da se radi o rezultatskom debaklu svih naših bez iznimke s čime se bez analize nastupa svake posade teško unaprijed složiti. Međutim, svakako je važno istaći da se ne trebamo zanositi svemirskim rezultatima Sinkovića i Martina i njihovih trenera: to je neki drugi svijet, neke druge glave, fiziološka osnova, pristup, sustav, povijest i što sve ne. Stoga valja biti sretan s uspjehom navedenih cura jer njihov plasman jeste neosporan uspjeh.

Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"