VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
I bez imena svi znamo o kome i o čemu se radi je'l da?!
12.08.2016 09:42:29   |  By: Aspiriniks

Klikni na sliku za uvećanu verziju Dok smo čekali OI nervirali smo se posebno zato jer su im toliko željenu medalju svi već objesili oko vrata. Znamo da svijet odvajkada voli samo pobjednike, samo gold, gold… ali što je previše ni s kruhom nije dobro.


Strahovali smo od toga jer i za puno iskusnije takva pretjerana očekivanja znaju biti teret pod kojim se psihički slome, ali nas je tješilo saznanje da oni možda nisu životno iskusni, ali su sportski i te kako zreli. Nervirali smo se (jako) kad smo čuli da je know-how onako naivno i pomalo blesavo provaljen. Onda, samo dva tjedna prije odlaska dijagonalno „preko bare“ čuli smo od sv. Nikole (lani kanoniziran od FISA-e, ne zaboravite) da stariji ima problema s mišićem… uvijek realni sv. Nikola zvučao je zabrinuto jer „… propustili smo mikro-ciklus važnih treninga… sad moram vidjeti što ću… Litva, Novi Zeland, Norveška… jaki su…“.  Onda se otišlo na daleki put, pa mali incident s putovnicom i još malo čekanja prije dolaska na odredište (polupismeni bi rekli destinaciju), poprište sportskog „biti ili ne biti“ pa kad su napokon stigli bilo je „Hic Rio, hic salta“.

Prva trka, grozni valovi, dvije goleme tehničke greške usprkos kojima su (opet) bili najbolji, pa polufinale u kojem su ih NOR i GBR gadno napali, a NZL (začuđujuće) nije izdržao pritisak, opet najbolji… pa onda toliko očekivano A-finale. Svi koji vole hrvatsko veslanje teško su disali toga jutra, a mi u Šibeniku smo se pomolili Svevišnjem da im dopusti da pokažu ono najbolje od sebe. Samo to i ništa više! Na startu posada do posade… svi opasni, naročito oni od 1 do 4… start… žestok početak i vodstvo… Litva prati, ostali odmah zaostaju… na tisuću Litva prati, ostali kao da dolaze do daha… na 1200 Litva vrši žestok udar, povećava broj zaveslaja… na 1500 Litva vodi za 0,66, a mi se (začuđujuće) za mrvicu opuštamo u uvjerenju da Litva puno premalo vodi i da kad naši napadnu konkurencija nema šanse… i zaista… luđačkih 40, Litva 39, naši idu 17,4 m/s Litva 16,9 m/s…  vidimo kako Ritter u očaju gleda desno jer Tufte dolazi, a CRO odlazi na pola dužine… na nogama pratimo kraj utrke, komentator nešto vrišti, ne čujemo ga od vlastitog navijanja… sviraj kraj napokon… i zaista dolazi ta ciljna crta… sreća, suze… ZLATO za sjajne sportaše i još bolje ljude!

Dečki, vama i sv. Nikoli hvala za sreću koju ste nam priuštili! Šibenik vas, već za koji mjesec, s radošću očekuje! 

Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"