VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
U očekivanju Svjetskog prvenstva
10.08.2016. 17:08:09   |  By: Aspiriniks

Klikni na sliku za uvećanu verziju Ovih dana, točnije od 2. do 14. kolovoza, reprezentativni juniorski osmerac  provodi pripreme radi podizanja forme pred odlazak na Svjetsko prvenstvo za juniore, seniore U23 i neolimpijske discipline koje se od 20. do 28. kolovoza održava u Rotterdamu (Nizozemska).


U gradu, koji je dobio ime po brani (dam) na rijeci Rotte, veliko natjecanje će se održavati na stazi Willem-Alexanderbaan na periferiji grada koji je, osim po veslačkoj stazi, poznat i kao najveća europska luka. U sastavu osmerca, promijenjenom nakon Europskog prvenstva održanog tijekom srpnja u Litvi, pod vodstvom Milana Radečića glavnog trenera V.K. „KRKA“, veslat će mladići iz Osijeka, Zagreba Zadra i Šibenika: Marin Maletić i Krešimir Forjan (štrokerski par), Leon Mikulić, Patrik i Anton Lončarić i Frane Filip Garma (baterija), te Luka Gojanović Rakić i Luka Smirčić (pramac). Za kormilo i razglas u čamcu zadužen je (daleko) najlakši član posade Ivan Validžić.

Posada je u Šibenik stigla nakon završnih višednevnih testiranja obavljenih krajem srpnja u Zagrebu, na jezeru Jarun. Zanimljivo je reći da u završnoj utrci osmerac nije ispunio normu, ali ne zbog (ne)kvalitete veslača već zbog toga što je u samom finišu utrke, u žaru borbe za svaku sekundu, Frane Garma svojom silinom uspio slomiti dio izbočnika na osmercu. Odlomljeni komad se, po Murphyevom zakonu, kao kočnica zario baš u vodu pa su dečki u cilj ušli znatno usporeni ovim tehničkim incidentom.

Kako smo saznali od trenera osmerca, popularnog Mime, dečki svakodnevno odrađuju porciju od preko 30 kilometara, vesla se od Šibenika prema Zatonu i natrag, a ponekad odu i u razgledavanje ljepota Prokljana. Nije im lako pogotovo poslijepodne kad šibenskim zaljevom plove deseci raznoraznih plovila. U većini slučajeva su ljetni kapetani pažljivi prema veslačima i nastoje ne pravili valove, ali ima i divljaka koji nemaju pojma da i na moru postoji red. Za vrijeme kad su nad našim gradom (262 godine starijim od Rotterdama!) zviždali refuli bure Mimini dečki su se „zabavljali“ u teretani Krke, da bi u subotu poslijepodne čim se bura samo malo smirila odmah izišli na vodu. U svakom slučaju, cilj šibenske faze priprema je postići tehničku sukladnost zaveslaja što u kraljevskoj disciplini nije ni malo lako pogotovo jer momci dolaze iz 4 različita kluba, a vremena je malo. Nakon Šibenika posada će se 16. kolovoza opet okupiti u Zagrebu gdje će na Jarunu biti obavljena završnica i kad će se moći s više pouzdanja pričati o mogućem plasmanu CRO8+. Prema onom što smo čuli od predsjednika Krke koji je u društvu s članom Željkom Trzinom, Uprave Kluba, pratio jedan od treninga osmerac je dobar, jako dobar i ako se dečki uspiju uskladiti u detaljima s puno optimizma se može najaviti borba za visok plasman. Cilj je plasman u A-finale – među  6 najboljih svjetskih osmeraca, a ni pobjedom u B-finalu ne bi se smjelo biti razočaran. Sudeći po meteo-prognozama postoji velika vjerojatnost jakog vjetra koji će znatno smetati u odvijanju utrka, ali na muci se poznaju junaci. Lani u Rio de Janeiru posadu  četverca na pariće, koju je kao štroker predvodio naš Andrija Šupe, a vodio trener Radečić, uvjeti na stazi nisu ni malo mazili, pa se sad nadamo da će hrvatskoj posadi koju čine i dva krkaša,  sreća vratiti dug.

Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"