VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Završeno EP u Litvi
12.07.2016 17:59:03   |  By: Aspiriniks

Klikni na sliku za uvećanu verziju Nakon dvodnevnog natjecanja cura i momaka iz čitave Europe, u nedjelju 10. srpnja, kraljevskom utrkom osmeraca završeno je kontinentalno natjecanje službenog naziva „2016 European Rowing Championships“ koje je održano na jezeru Galve u Litvi.


Na navedenom natjecanju, inače rekordnom po broju sudionika (više od 500 veslačica i veslača iz 32 zemlje), Hrvatsku su zastupale 3 mlade dame (Teuta u samcu, Bruna i Julia u dvojcu), te 16 momaka (samac, dvojac „bez“, četverac na pariće i osmerac). Ovog puta nije osvojena ni jedna medalja, ali je unatoč tome naš ukupan dojam o nastupu CRO posada vrlo dobar. Naime, niti jedna posada nije se pokazala kao gubitnička, i cure i momci ravnopravno su se nosile/i s kontinentalnom konkurencijom, čime su opravdale/i sredstva uložena u njihov odlazak na sjever Europe. Nama navijačima čini se da su Teuta i Patrik u skifovima bili naši najbolji predstavnici, da su i muški i ženski dvojac ugodno iznenadili plasmanima u B-finala, osmerac nas je oduševio repesažnom utrkom, a šteta je što zbog bolesti jednog člana posade četverac nije mogao izići na start B-finala.

Što se tiče osmerca u kojem su „u bateriji“ (čitaj: u motoru) sjedili i mladi krkaši Luka i Frane, a koji je zauzeo drugo mjesto u B-finalu, može se reći da je dojam puno bolji od rezultata. Prvu trku u eliminacijama (H2) odveslali su srčano, ali s očitim nepoznavanjem vlastitih mogućnosti što nije čudno kad se zna da je to bila njihova prva utrka nakon samo 10-ak zajedničkih treninga. Drugu utrku, onu koja nam je zaista razgalila dušu, odveslali su u repesažu kada su sve do zadnjih 250 metara bili u ogorčenoj „bok-uz-bok“ borbi s Italijom, a ispred favoriziranih Švicaraca, odličnih Mađara, te solidnih Poljaka i Ukrajinaca. Bila je to zaista trka za veslačke sladokusce u kojoj su samo dvije prvoplasirane posade išle u A-finale i u kojoj je semafor nakon prolaza na 500, 1000 i 1500 metara publici na tribinama pokazivao isti poredak: 1. ITA 2. CRO. Možemo samo zamisliti kako je u tim trenucima treperilo srce Milanu Radečiću treneru osmerca koji je u 10-ak dana priprema pokušao s momcima učiniti čudo. O trci je predsjedniku Krke popularni Mime javio telefonom: „ Vidio sam da oko na pola staze drže 37-38 zaveslaja i da u zadnjih 300 metara više ne mogu dizati leđa… nestalo je eksplozivnosti… Talijani su rasli, Švicarci i Mađari nailazili i to je bilo to… jednostavno u samom finišu više nije bilo potrebne siline.“ Na kraju ove sportske drame naši su zaostali za drugoplasiranom posadom Švicarske točno jednu veliku-malu sekundu! U nedjelju, u B-finalu, je osmerac već na 500 metara pobjegao ostalim posadama, ali se ponovila priča od subote kada u zadnjih 300 metara više nije bilo energije pa su ih Mađari sustigli i nadmašili za 2 sekunde. Dometnimo samo da u A-finalu Italiji (4. mjesto) i Švicarskoj (6. mjesto) u borbi za bolji plasman sigurno nije pomogla činjenica da su dan ranije, zaslugom upravo hrvatskog osmerca, “iskrvarili“ za ulazak među 6 najboljih.

Što na kraju reći? Ostat će neodgovoreno pitanje što bi bilo da je bilo: da su imali više zajedničkih treninga, da su imali bolji čamac, da su odveslali jedno natjecanje prije EP-a, da su na put u Litvu išli zrakoplovom umjesto kombijem... svejedno, pokazali su da imaju potencijala, funkcionirali su kao homogena skupina i u danom trenutku zapravo su nadmašili sami sebe. Oni, kao i njihovi kolegice i kolege iz izborne vrste svakako niti su zakazali, a ni razočarali, dapače! Nastup u Litvi bit će im dragocjeno iskustvo za dalje, a na starijima je da im omoguće sve potrebno za sportski napredak. Da li im je to „sve potrebno“ bilo osigurano i za netom završeno EP, te što i kako dalje (SP u Rotterdamu, 21. - 28. kolovoza) stvar je analize struke i vodstva HVS-a.

Aspiriniks

P.S.: Hvala Petru Milinu na fotografijama koje o događaju svjedoče bolje od riječi.

  Verzija za Ispis


Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"