VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Regata „Jumbo“, dan drugi: još dvije medalje za Krku!
05.06.2016 20:01:46   |  By: Aspiriniks

Klikni na sliku za uvećanu verziju

Kao što smo jučer najavili u nedjelju, završnog dana međunarodne veslačke regate „JUMBO“ ,  posade V.K. „Krka“ ponovno su izišle na jarunsku stazu. Danas su to bili sastavi i discipline sasvim drugačije od onih jučerašnjih, ali jedno se nije promijenilo: osvojene su medalje i to jedna zlatna i jedna brončana.


Zlatnim odličjem (opet) su se okitili Frane Filip Garma i Luka Gojanović-Rakić, ovog puta u četvercu „bez“ u kojem su sjedili zajedno s kolegama iz osječkog Iktusa (Krešimir Forjan) i zagrebačkog Jaruna (Marin Maletić). Prema riječima trenera Radečića i Krasića „naša“ kombinacija odveslala je vrlo dobru utrku u kojoj su s nešto nižim brojem zaveslaja sve do pred zadnjih 250 metara pratili do tada vodeće Zadrane, a onda su ubacili u brzinu više i u tih 250 metara zaostatak od pola dužine čamca pretvorili u istu toliku prednost. Treći u toj utrci bili su veslači nacionalne posade Bugarske. Bravo dečki, na redu je sada međunarodna regata na Bledu na kojoj opet treba biti na visini zadatka, ali ovog puta zastupajući Hrvatski veslački savez, odnosno nacionalnu trobojnicu.

Drugu medalju, onu brončanu, za sebe i Klub osvojio je Kristijan Papak u utrci skifova mlađih juniora. Radi se o momku koji je lani bio prvak RH u kadetskom četvercu na pariće i koji inače niti na treningu ne vesla skif. Trener Radečić je, ipak, odlučio pokušati i pokušaj se isplatio: ne samo da je Kristijan u konkurenciji čak 25 skifista, kao pobjednik svoje eliminacijske skupine, uspio ući u A-finale, nego je još i doveslao do medalje. Trener Krasić, koji je savjetima sa strane staze pratio utrku rekao je da je mladi krkaš na 500 metara bio prvi, a onda nije uspio zadržati poziciju što ne umanjuje njegov uspjeh.

Četvrto mjesto osvojili su Nikola Dugopoljac i Nino Perišić u disciplini dvojca na pariće za mlađe juniore. Nismo time nezadovoljni tim prije kada se zna da je 15-godišnji Nino zbog bolesti propustio čitavu prošlu jesen i zimu, a bez takve pripreme ne može se postizati kvalitetne rezultate u međunarodnoj konkurenciji. Stoga palac gore i njima, od njih „Krka“ i šibenski sport još puno očekuju.

Filip, Ante i Jakov s jednim kolegom iz zagrebačke Mladosti borili su se u istoj utrci kao i Frane i Luka, ali nisu bili tako uspješni, dok je Sara Panjkota zauzela vrlo dobro prvo mjesto u B-finalu.

Sve u svemu ljubitelji Krke i  te kako mogu biti zadovoljni prikazanim na netom završenom natjecanju. Trenutno imamo najbolji dvojac u Hrvatskoj, kao i vrlo perspektivne veslače još mlađe od Luke i Filipa. Pogledi su sada uprti u natjecanje na Bledu, a onda i prema Litvi (Trakai) i Nizozemskoj (Rotterdam) gdje će biti održano kontinentalno i svjetsko natjecanje najboljih mladih veslačica i veslača.

Aspiriniks

P.S. Čestitamo odličnom mladom skifisti iz tišnjanskog Dupina na izvrsnim utrkama. Frane Gabre mu je ime i to je momak koji obećava. Čestitke na njegovom uspjehu (srebro u 1XJMB) idu naravno i prof. Draženu Babiću njegovu treneru!

  Verzija za Ispis


Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"