VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Pripreme izborne vrste
27.07.2015 19:55:27   |  By: Aspiriniks

Klikni na sliku za uvećanu verziju Veslačice i veslače, članice i članove juniorske i seniorske (A) izborne vrste koji se nalaze na (u?) Rami (BiH) na pripremama za predstojeća svjetska prvenstva tijekom prošlog vikenda posjetila je delegacija našeg Kluba u sastavu Dražen i Nives Crnogaća, te naš fizioterapeut kojeg svi znaju i koji treba svima Hrvoje Petrović.


Franjevački samostan Rama-Šćit, utemeljen još u 15. stoljeću, u svom zaista impresivnom ambijentu ugostio je hrvatske cure i dečke, s tim da jezero i okoliš koji Samostan okružuju nisu ništa manje impresivni, dapače. Ljepota majke Prirode i arhitektura čovjeka u svojoj simbiozi  jednostavno zovu putnika-namjernika da ostane još koji dan i odmori dušu. Za one koji znaju kako izgledaju Bled i Bohinj: to je to, samo ljepše i od Bleda i Bohinja! Nema plaćanja svakog koraka (na sreću), nema autobusa s turistima (na žalost, ili ipak na sreću - nismo sigurni), nema umjetnih dekora, friziranog okoliša... samo čista priroda i dobri ljudi koji Hrvatsku vole i spominju u svakom trenutku kontakta s njima. O hrani... a što da vam pričamo... svaki ručak i svaka večera slavlje su mirisa i okusa. Nema tu velikih tanjura s malo nečega u sredini - jede se (i to obilato!) ono što je izraslo u susjedstvu, što je još do jučer na livadama oko jezera mukalo, blejalo, roktalo, ili kukurikalo, a da ima krumpira-zemljaka na 100 načina pripremljenih nema potrebe isticati. Istina, nema (užasno preskupih) blejskih kremnih rezin, ali zato ima baklave i sličnjih divota. Uostalom nedavno su tu svoje završne pripreme pred SP u Plovdivu proveli i reprezentativci Australije, a veslačko vodstvo "klokana" i te kako dobro planira - znaju što mogu očekivati tamo gdje dođu. Uostalom, njihovi rezultati dokaz su da znaju što rade.

Na pripremama pod vodstvom izbornika gosp. Srećka Šuka zatečeni su višestruki svjetski i ovogodišnji europski prvak Damir Martin, olimpijski kandidati Marcela (čestitamo na diplomi, bravo Marcela!) i Karla Milošević, David Šain i Mario Vekić, europska brončana Teuta Lea Stojaković, naš vrlo dobri mladi skifista Tomislav Čanić, te četverac na pariće kojeg čine sudionici A-finala nedavnog EPJ Andrija Šupe, Patrik Farkaš, Leon Bulić i Niko Dunkić. Od trenera, osim sveprisutnog izbornika Šuka, tu su bili Branimir Steiner (IKT), Tomislav Blažina (TRE), Ante Dragović (CRO) i Milan Radečić (KRK) - trebalo ih je vidjeti kako s zanimanjem i nestrpljenjem prate rezultate s SP U23 (Plovdiv) i jednodušno se vesele sjajnim uspjesima Luke Radonića i Valentine Plejić (čestitamo Luki i Valentini), a ni rezultati osmerca i teškog dubla nisu ocijenjeni lošima. Trenerima se radi znanstvene analize stupnja treniranosti (tzv. forme) rada tijekom vikenda pridružio i prof. Mladen Marinović. Inače, uvjeti za stručno-sportski rad na Rami zaista su vrlo dobri: poluotok na kojem se nalazi Samostan isturen je duboko u jezero te time pravi prirodnu zapreku vjetru i sa sjevera i sa juga. Kad puše jugo može se trenirati na sjevernoj strani jezera, a kad puše sjeverni vjetar može se raditi na drugoj strani s tim da su nam i veslači(ce) i treneri posvjedočili da vjetra zaista rijetko ima. Na vodu se silazi uređenim pristupnim putevima, uz sjajne pontone privezani su i katamarani za praćenje treninga (i fotografiranje), tu je još i zatvoreni hangar, dvorana s osnovnim rekvizitima za suhi trening, put oko jezera idealan je za (naporne) vožnje biciklom, a može se i penjati na vrhove obližnjih planina. Što još sportaš(ica) može više poželjeti? Ambijent je kao stvoren za čitanje dobre knjige, a još kad se kaže da je u nedjelju uvečer u susjedstvu imala koncert čuvena Nives Fahrenheit, da je u ponedjeljak održavan narodni sajam povodom proslave dana Sv. Ane... može se reći da svatko umjeren ima nešto za sebe.

Uz poštovanje prema malo starijim i neusporedivo poznatijim facama poput Damše i Davida, tročlano društvo iz Šibenika svoju pozornost poklonilo je mlađem uzrastu. Teuti je predsjednik našeg Kluba velikom čokoladom zahvalio na medalji koju je za sebe i Domovinu osvojila na EPJ u Račicama, te je još obavio i kratki razgovor za www.vkkrka.hr s Damšom (i iznervirao se jer je snimka s mobitela jednostavno nestala), gđa. Nives je neumorno fotografirala za povijest (više od 200 slika), a  Hrvoje je tijekom i subote i nedjelje znalački odradio svoje planirane seanse s Andrijom, Patrikom, Leonom i Nikom, a pomagao je i višestrukom svjetskom prvaku i srebrnom olimpijcu Davidu. Kažu da slike govore više od riječi stoga pogledajte dio snimljenog materijala uz želju s uspjehom svakoj našoj posadi. Juniore u četvrtak 30. srpnja čeka let Zagreb - Pariz - Rio de Janeiro, seniori nastavljaju hvatati formu za SP u Francuskoj... neka im je sretno!

Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"