VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
WRC III, Lucerne
14.07.2015 15:33:43   |  By: Aspiriniks

Nakon još jedne regate za Svjetski kup, zaslugom svih finalista, a posebno braće Sinković, ostali smo otvorenih usta pitajući se da li je moguće nadmašiti ono što je proteklog tjedna viđeno na jezeru Rotsee. Svega se tu moglo vidjeti:  i dramatike neustrašivog finiša primjerice kod „teškog“ ženskog dubla NZL, ili muškog četverca Italije; sjajne završnice osmeraca; superiornosti a'la Mahe Drysdale; žestokog pritiska konkurencije u odnosu na do sada nedodirljive Novozelanđana u dvojcu „bez“; raspodjele medalja među čak 17 zemalja s svih kontinenata osim Azije (jer nije bilo Kine); rapsodije veslačke tehnike, siline i ujednačenog praćenja a'la Valent & Martin…

Eh da… Valent i Martin. I prof. Nikola B., naravno. Znali smo da će u A-finalu biti teško, znali smo da će naši žestoko krenuti i jednako tako završiti, ali moramo reći da smo prvi put na licima braće vidjeli priličan umor po ulasku u cilj. Nije ni čudno, pa ne pobjeđuje se među najboljima tek tako. Naravno ne smijemo zaboraviti ni to da su još do prije mjesec dana Sinkovići bili razdvojeni zbog Valentove povrede. S obzirom na ovu zadnje istaknutu činjenicu njihovi i rezultati i plasmani upravo su sjajni: gotovo da se može reći da su uveli novi svjetski veslački standard u dublu – da bi pobijedio moraš biti spreman ići ispod 6:15! Fantastično!

Damir Martin. Ovogodišnji europski prvak koji (po našem predsjedniku s kojim se ovaj put slažemo) zaista nije trebao biti iscrpljivan veslanjem na prethodnoj regati SK. U Švicarskoj veslačkoj meki nije uspio ući u A-finale jer su se u njegovoj skupini polufinala „naslagali“ svi najbolji, ali je zato B-finale odveslao (opet) izvrsno, onako u svom stilu… a znamo kakav je Damšin stil – onaj kojim je pobijedio u Poznanju. Neovisno o plasmanu koji ne odgovara njegovim ambicijama palac gore za Damšu.

Cure u dvojcu „bez“, sestre Milošević, tanke i vretenaste kakve već jesu teško se mogu nositi s snagatoricama iz GBR, ili NZL, DEN, CAN… ali ozbiljno, vrlo ozbiljno, kucaju na vrata Olimpijskih igara. Njihov stil već je poznat: u nebitnim utrkama (kvalifikacije) veslaju tek reda radi, a onda u repesažu i B-finalu daju sve od sebe. Statistika im, za sada, ide u prilog, one su trenutno 10.-11. dvojac Svijeta i imaju ozbiljnu šansu već na ovogodišnjem SP za Hrvatsku izboriti mjesto na Igrama. Nadajmo se da će uspjeti, nisu ni blizu najboljih, ali u borbi za to dragocjeno 11. mjesto i te kako su ozbiljan takmac.

Muški CRO dvojci bez nas nisu ni oduševili, ni razočarali. Gdje i zbog čega je nestao onaj naš vrlo dobar četverac „bez“ iz J. Koreje (Chungju) koji je imao stvarne kvalitete za ravnopravno utrkivanje s velikima?

Prijava Rebeke i Helene u dublu nas je iznenadila, tim prije jer nisu prijavljene u disciplini u kojoj bi imale više šanse – u konkurenciji lakih.  Ovako ove dvije uistinu vrijedne djevojke, uvijek na nesretnoj granici s težinom, nisu mogle biti ravnopravne ostalima niti u C-finalu. Žao nam je zbog toga.

Što sada? Do 30. kolovoza, kada počinje tako važno SP u Francuskoj, ima još puno vremena. Hacker & Co. će se valjano pripremati za novi napad na Sinkoviće – tu očekujemo (uzaludan) pokušaj da se braći oduzme prednost najbržeg starta. Što se Damše tiče – on će zasigurno biti u A-finalu, samo da bude zdrav. Što se sestara tiče očekujemo ih da budu 11. u B-finalu i svi ćemo se jako veseliti. Ostali? Izborniče vi ste na potezu – ima li još koja posada za koliko-toliko ravnopravno (čitaj: ulazak u B-finale) utrkivanje na SP! Predsjedniče ima li šanse „dovući“ Rajka Hrvata iz Slovenije u Hrvatsku radi stvaranja olimpijskog 2X lgw?

Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"