VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Jumbo 2015.
08.06.2015 18:44:51   |  By: Aspiriniks

Na „18. Međunarodnu veslačku regatu“, održanu u Zagrebu proteklog vikenda, otputovalo je 11 veslačica i veslača V.K. „Krka“ koji su se iz Zagreba vratili s ukupno 3 medalje. 

Srebro su osvojili naši mlađi juniori - članovi četverca na pariće Nikola Dugopoljac, Ante Klarić i Lovre Juras, predvođeni novim štrokerom Lukom Gojanovićem. Među 19 prijavljenih posada osvojili su drugo mjesto nakon što su od starta do 1950 metara bili prvi! U samoj završnici utrke, naime, prestigli su ih mladići iz HVK „Mornar“ što je prava šteta, ali i ohrabrenje koje daje nadu da se spomenuti sastav, uz više zajedničkog rada, može nadati borbi za medalju na Hrvatskom veslačkom prvenstvu koje će početkom listopada biti održano na Jarunu. 

Treće mjesto osvojile su naše mlađe juniorske Sara Panjkota i Lucija Ninčević. Radi se o ugodnom iznenađenju, ali i dokazu u prilog tvrdnji trenera Blaževića da se u njih dvije valja uložiti vremena i truda. Treće mjesto osvojili su i A-kadeti Kristijan Papak i Paško Stipandžija. Dio redakcije www.vkkrka.hr gledao ih je na treningu dan-dva prije odlaska u Zagreb – bili su vrlo dobri i odmah nazočnima dali do znanja da imaju „štofa“. Na kraju treći od prijavljenih 15 posada uz napomenu da su zlatnu medalju osvojili dječaci iz Bugarske. Njihovoj medalji, kao i svakoj kadetskoj, osobito se radujemo!

Ostale naše posade nisu osvojile medalju, ali i njihovi plasmani su svakako znakoviti i usmjeravajući: dubl JMA (Kendeš – Koštan) bio je u A-finalu 5., JMB skifist Luka Gojanović-Rakić bio je 2. u B.finalu dublovi JMB (Juras – Šunjerga i Klarić – Dugopoljac) bili su 4. i 6. u B-finalu.

Na kraju, za one mlađe veslačice i veslače, napomenimo da se Regata u veslačkim krugovima naziva „Jumbova“ u spomen na velikog veslačkog zanesenjaka Julija Borošu (1932. – 2013.). Hvala šjor Jumbu na svemu što je učinio za naš sport, kako u Hrvatskoj, tako i u Svijetu!

Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"