VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Tri posade u A-finalu
24.05.2015. 11:16:07   |  By: Aspiriniks

Klikni na sliku za uvećanu verziju

Završile su krvave utrke A/B finala u kojima su, nakon 4+ (Herenda, Mikulić, Milin, Maletić, korm. Bašić) jučer, jutros još dvije naše posade izborile pravo sudjelovanja u popodnevnom A-finalu. Navažnije recimo odmah: među veličanstvenih 6 plasirala se skifistica Teuta Lea Stojaković i momci iz 4X (Šupe, Bulić, Farkaš i Dunkić)! Također - vjetar je bio puno slabiji nego jučer.  


Dakle, Teuta je naša najbolja veslačica, to smo znali, a ovo EP je pokazalo da ona ima što reći i u međunarodnoj konkurenciji. U cilj je ušla druga iza uistinu izvrsne Britanke, tijesno pobijedivši curu iz Bugarske, dok su ostale veslačice (SUI, AUT, LAT) zaostale daleko iza najboljih. A-finale bit će uistinu zanimljivo jer su u drugoj skupini među najbolje ušle zbilja izvrsne skifistice iz Nizozemske, Belgije i Njemačke.

Što se tiče "našeg" četverca što reći? Andrija, Leon, Patrik i Niko odveslali su najbolje kad je najviše trebalo! Čitavo vrijeme bili su "u trci", na prvih 500 prvi, a onda stalno treći s neznatnim zaostakom iza Rusa i Čeha, a u žestokoj borbi s Poljacima i Rumunjima koji su im stalno "puhali za vratom". Tijekom čtave utrke 6. posada Litve nije bila konkurentna. U zadnjih 500 "naši" ulaze kao treći s 2:52 sec. zaostaka za Rusima i 1:00 sec. zaostatka za Česima, a ispred Poljaka za 1:09 sec. U herojskoj borbi koja se u zadnjoj četvrtini staze odvijala doslovno za svaki metar naši su i dalje pokazali da znaju, hoće i mogu! Za posadu koja se prvi put zajedno našla prije 10 dana pokazali su i solidnu uveslanost (bravo treneru!), pa Rusima i Česima nije bilo ni malo lako sačuvati pozicije, dok šokirani Poljaci (u Minhenu su bili jako dobri pa su na EP sigurno očekivali puno više od B-finala) i izuzetno snažni Rumunji (kao od brda odvaljeni) nisu imali šanse! U cilju prvi Rusi s 1:59 sec prednosti ispred Čeha koji su bili drugi s 15 stotinki ispred Hrvata.

U A-finale nisu ušli Padovan i Trojanović koji se se također žestoko borili i u cilj ušli 5., te skifista Tomislav Čanić koji, na žalost, nije imao ni malo šanse. Za njega znamo da je dobar pa se pitamo što je razlog beskrvnom veslanju koje je pokazao? 

Što sad reći? Očekujemo medalju? Ne, od Teute, 4+ i 4X očekujemo "samo" bitku do posljednjeg daha, do posljednje kapi krvi, do posljednjeg metra! Isto očekujemo i od naših u B-finalu! Sretno svima!

Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"