VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Osvrt na protekli vikend
11.05.2015 15:25:48   |  By: Aspiriniks

 

Kao što čitav veslački svijet zna proteklog vikenda održana je na Bledu I regata Svjetskog veslačkog kupa, a dio tog veslačkog svijeta i to onaj euro-juniorski zna za tradicionalno okupljanje na Olimpijskoj stazi u Minhenu. O ove dvije teme i postignućima naših veslačica i veslača na njima mogao bi se napisati čitav elaborat na temu „Zašto – zato!“ . Mi smo navijači pa nećemo pisati elaborate, ostavit ćemo ih stručnjacima, pa ćemo zato navijačku riječ – dvije o svakom od navedenih događaja.

I WRC

Na Bledu je hrvatska izborna veslačka vrsta nastupila s jednom ženskom (2XSŽ) i 5 muških (1xSM, 1XLSM, 2-SM, 4XSM) posada. Odmah kažimo ono što mislimo: Damša je oduševio,ono  baš oduševio! Natjecao se protiv Angela Fournier Rodrigueza, velikog momka s Kube koji nije bilo tko u veslačkom svijetu pa je stoga i bio pravi za usporedbu trenutnih Damirovih mogućnosti. Ovog trenutka procjenjujemo da je sigurno kladiti se na to da najmlađi član veslačke obitelji Martin vrijedi za plasman među 6 najboljih skifista Svijeta. Znamo da su njegove ambicije veće i da sežu do medalje, ali polako… najvažnije je biti zdrav, pa će biti i veselja tj. medalja. Odmah iza Damše po vrijednosti rezultata svrstali bi smo vrlo, vrlo, dobrog Luku Radonića koji samo za treptaj oka nije ušao u A-finale 1XLSM, ali je i ovako pokazao da i te kako vrijedi. Bravo Damire i Luka!

Što reći za rezultate ostalog dijela naše ekspedicije? Najlakše je reći da smo više očekivali. Dobro, što se tiče plasmana cura iznenadilo nas je što su uopće veslale 2X, a ne 2- jer ako žele u Rio 2- je svakako nešto manje težak put. Što se tiče muških… pa eto, žao nam je što moramo reći da nas je neugodno iznenadila nemogućnost 2- KAŠ-JRI da već na pola staze imaju priključak s konkurencijom, dok su im starije kolege bar pokušavale dok je god bilo moguće jer lijepo je biti prvi i u tzv. malom finalu. Priča s 4X je zbilja zabrinjavajuća jer i u ovako krnjoj konkurenciji nisu imali šanse izbjeći posljednje mjesto. Možda je izlaz u onoj staroj narodnoj „Popu pop – bobu bob!“, pa kome drago, kome krivo.

Minhen

Uza svo poštovanje pojedinim bljeskovima mlađih juniorski i juniora, čast drugom mjestu 4X JMA u malo slabijoj konkurenciji prvog dana, ali ipak, kod juniora smo očekivali više, a očekivali su to zasigurno i veslači. Međutim, ne možemo ne primijetiti da su neke od posada koje su se pojavile u Minhenu veslale u istom sastavu i prije mjesec dana na CO! Koliko je naših posada veslalo dvije regate u istom sastavu, koliko su zajedničkih treninga dečki imali, s koliko su sigurnosti treneri mogli prognozirati plasmane u Minhenu? Evo primjera: Andrija i Tomislav (Čanić) na CO su veslali 2X, dečki prvi put sjeli, veslali, na 1500 bili za 0,34 sec drugi, u zadnjih 500 nadmašili ih bolji i tu ništa nije sporno. Muči nas to što su tadašnji pobjednici iz Austrije (Neubauer-Brandner) u istom sastavu veslali i pobijedili sada u Minhenu, a naših takoreći, nije bilo nigdje! O čemu se radi?

Aspiriniks 

  Verzija za Ispis


Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"