VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Croatia Open 2015.
14.04.2015 23:30:01   |  By: Aspiriniks

Klikni na sliku za uvećanu verziju Proteklog vikenda održano je 32. izdanje velike veslačke predstave koja se početkom travnja svake godine održava u Zagrebu. Naravno, radi se o "Croatia Open" regati na kojoj je ove godine okupilo mnoštvo izvrsnih posada iz 10 zemalja.


Među više od tisuću veslačica i veslača našlo se i (čak) 11 krkaša predvođenih trenerima Radečićem i Krasićem. Nastupali su uglavnom u konkurenciji JMB, a samo su se Filip (Kendeš) i Andrija (Šupe) borili u uzrastu JMA. Ove godine u službenom kalendaru HVS-a, na žalost, nema "Inter City" regate zbog čega je trener Radečić odlučio da se u jakoj međunarodnoj konkurenciji okušaju i neki od naših momaka koji su tek izišli iz uzrasta kadeta što bi im trebalo predstavljati nagradu za rad, ali i dobro iskustvo za budućnost. Kako je bilo pričao nam je predsjednik našeg Kluba koji je u društvu dopredsjednika Šime Gojanovića i člana Uprave Željka Trzina, pratio utrke.

Nastupili smo, dakle, u JMB uzrastu u konkurenciji 8+, 4X te 1X.

U osmercu su veslali Luka Gojanović-Rakić, Frane Filip Garma, Lovre Juras, Stipe Koloper, Nikola Dugopoljac, Ante Klarić, Josip Šunjerga, Nino Perišić, dok je Šimun Čakić bio kormilar. U konkurenciji 6 posada osmerac je, nastupajući u subotu, zauzeo 4. mjesto. Prvi su bili izvrsni Turci, dok su naši razmjerno malo zaostali za Trešnjevkom i Istrom. Posada, kojoj je to bio prvi nastup uopće, izgledala je sasvim dobro, a na bolji plasman naših lakića u njihovoj trećoj stazi ponajviše je utjecao vrlo jak jugozapadnjak koji je jako smetao svima, ali ipak nešto više onima od treće do sedme staze.

U nedjelju su u 4x veslali Lovre, Stipe, Nikola i Ante. Po jakoj jutarnjoj kontri nisu imali šanse izboriti se za plasman u A-finale, dok su popodne srčano krenuli u B-finalu, da bi na kraju ponestalo snage. Među ukupno 13 prijavljenih posada zauzeli su ukupno 8. mjesto.

U nedjelju, su, također, veslali Luka i Frane Filip koji su subotnje rimen-veslo zamijenili onim skulerskim u discipini 1X. Frane nije uspio ući u neko od A-B-C fnala, dok je Luka imao nesreću da se umjesto po rezultatu u A-finale ulazilo po plasmanu. Naime, među 40 mladih skifista Luka je s rezultatom 8.15.24 postigao ukupno 4. kvalifikacijsko vrijeme! Bad luck, reklo bi se. Nakon što je dao sve od sebe u prednatjecanju za bolji nastup u popodnevnom B-finalu više nije bilo jutarnjeg provlaka.

 

Što se tiče juniora boje Kluba branili su Andrija i Filip. Andrija je svojim nastupima već skrenuo pozornost na sebe, a Filip je laki veslač kojem je subotnji nastup u samcu po onako jakom vjetru bio prejako iskušenje. Što se Andrije tiče u vrlo jakoj konkurenciji, u skupini s 6 naših veslača i jednim iz Srbije u kvalifikacijama je zauzeo drugo mjesto, te se po vremenu probio do A-finala u kojem je zauzeo 6. mjesto. U konkurenciji koju je činio čak 61 juniorski skifist nije loše, zar ne?! Odlukom izbornika u nedjelju je veslao 2X s Tomislavom Čanićem (Croatia). Na 1000 metara izgledali su upravo sjajno! Vodili su ispred konkurencije koju su činili uveslani Slovenci, Estonci, dvije austrijske posade, te klupska posada Ošjaka. Sve je izgledao onako kako treba sve dok se prednost nije počela topiti kao snijeg na suncu... u trećih 500 metara izgubili su čak 5 sekundi u odnosu na pobjednike (Ottensheim)! Ipak, u dva navrata pokušali su se vratiti u bitku, ali su ih u izjednačenoj završnici ipak pretekli Estonija i Slovenija. Rezultatom smo bili malo razočarani, ali naporom kojeg su Andrija i Tomislav uložili svakako ne. Posada, kojoj je to bio prvi zajednički nastup, je na kraju zaostala ipak, ne tako velikih 4,89 sekundi za pobjednicima. Kombiniranu posadu treba uveslavati, zar ne?

 

Od ostalih posada koje smo vidjeli na Jarunu opet nas je fascinirao brilijantni Damir Martin koji je u fantastičnoj utrci u zadnjih 500 metara jednim strahovitim udarom slomio do tada vodećeg Martina Sinkovića. Kakva je to bila utrka neka posvjedoči činjenica da je jedan Valent Sinković u cilj ušao treći, ali sasvim na margini velikog dvoboja Damše i Martina. U nedjelju su braća Sinković veslala zajedno i opet pokazali ekstra-klasu pobjedom nad vrlo dobrim i borbenim dublom naših istočnih susjeda (Marjanović-Filipović)! Od ostalih naših seniorskih posada vrlo, vrlo, dobrim nastupom iskazali su se u 2- SMB Plišić i Samardžić. Među stranim posadama vidjeli smo izuzetno jake dvojce iz Srbije, dok su nas načinom veslanja i odličnim rezultatima ugodno iznenadili mladi Turci. U toj zemlji se, više je nego očito, s mladima radi vrlo organizirano zbog čega rezultati moraju doći sami od sebe. U disciplini 1XSML pobijedio je poznati Slovak Lukas Babac, lani 9. na SP u Amsterdamu. U toj disciplini naš Luka Radonić bio je četvrti.

 

Aspiriniks

 

 

  Verzija za Ispis


Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"