VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Veslački kup Miljenka Finderlea
29.03.2015 22:52:42   |  By: Aspiriniks

Klikni na sliku za uvećanu verziju Kao što smo to već najavili, danas je na Jarunu održana 3. regata veslačkog kupa Miljenka Finderlea koji, uobičajeno, okuplja klubove iz kontinentalne Hrvatske, te Rijeke i Istre.


Ovaj put na Regati je konkurencija je bila pojačana pojedinim posadama iz Dalmacije. Osim našeg trojca, primijećeni su cure i momci iz Dubrovnika, Vele Luke, Kaštela, Splita i Zadra. O dojmovima s Regate pričao nam je predsjednik našeg Kluba koji je, zajedno s dopredsjednikom Kluba, pratio pojedine utrke "u živo".

Luka je nastupio u 1XJMB i među 15 prijavljenih posada ušao u A-finale. Luki, očito je, čamac lijepo plovi, ali još uvijek nema potrebne siline koja će mu, kad je stekne, omogućiti ravnopravnije utrkivanje s trenutno snažnijim vršnjacima. Njegov nastup ocjenjen je dobrim.

Filip je veslao u juniorskom samcu i od njega se nakon dobre utrke prikazane nedavno u Splitu očekivalo da pokaže kontinuitet, ali danas nije bio raspoložen. Ništa od njemu karakteristične žustrine nije pokazao, a tako se ne može ući u A-finale. Doduše laganom veslaču kao što je on nije baš odgovarao umjeren bočni vjetar, ali svejedno nije to bio pravi Filip. Na kraju je zauzeo ukupno 10. mjesto među 13 posada.

Andrija je prikazao najviše od naših, a istini za volju od njega se takvo što i očekivalo. Odmah recimo da je u izvrsnoj trci osvojio srebrnu medalju s rezultatom 7:36:04 zaostavši iza prvoplasiranog Čanića (Croatia) 7,5 sekundi. Predsjednik je, kad je vidio službene rezultate, zavrtio glavom  i rekao da mu se razlika učinila manjom, a da su trećeplasirani vrlo dobri Trojanović (Ošjak) i četvrtoplasirani Bulić (Trešnjevka) iza Andrije zaostali malko više od zabilježenog, ali to je samo njegov subjektivni dojam jer brojke ne lažu, a ni ovako nismo nezadovoljni. Naš mladi veslač  pokazao je sve ono zbog čega vjerujemo u njega: tehnički korektan zaveslaj (doduše ima tu još prostora), potrebnu eksplozivnost i izdržljivost, te njemu karakterističnu psihološku stabilnost. Takvi veslači svima trebaju pa vjerujemo i našoj izbornoj vrsti!

Inače, Regata je, zahvaljujući akterima u 1XSM bila upravo spektakularna! U njoj su sudjelovala 4 svjetska prvaka: Damir Martin, Martin Sinković i Valent Sinković koji su, redom kojim su navedeni i zauzeli mjesta u poretku, dok je David Šain bio ponešto indisponiran. Što reći? Damša fantastičan - siguran i gotovo nedodirljiv s rezultatom ispod 7 minuta, a braća Sinković odlična, ali s malom rezervom jer oni vjerojatno ipak prvenstveno misle na dubl! Iza njih odvijala se dramatična borba između lakog Luke Radonića koji je kao terijer napadao Šaina i na kraju ga uspio slomiti! Bravo za Luku, bila je to sjajna predstava!

Na kraju pohvalimo nezaustavljivu curu iz Osijeka Teutu Stojaković koje ima sve što treba za dobar međunarodni uspjeh. Teuta je juniorka koja je danas pobijedila seniorke Valentinu Plejić (značajan napredak!) i klupsku kolegicu, inače sjajnu, Sonju Kešerac. Dakle, Teuta samo naprijed!

Spomenimo da je Regata održana u uvjetima bočnog vjetra koji je slabio prema popodnevu, a pohvalimo i vrijedne organizatore. Bilo je ponešto kašnjenja satnice, ali ništa zato. Sad gledamo prema "Croatia Open" regati i željno očekujemo vidjeti nove okršaje.

Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Klikni na sliku za uvećanu verziju
Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"