VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Split 2015.
15.03.2015 18:35:51   |  By: Aspiriniks

Klikni na sliku za uvećanu verziju

Jučer, u subotu 14. ožujka, održana je u Splitu, po vremenu ne baš povoljnom za veslanje (bura je još "udarala repom" po moru) 1. regata za "Kup Dalmacije 2015.". Među 12 klubova iz Dalmacije čiji su armovi sudjelovali na Regati, naša "Krka" se na službenom otvorenju sezone predstavila s ukupno 27 veslačica i veslača razvrstanih u 15 posada. Već se po uvodno navedenim brojevima vidi da ni ove godine nemamo masovnosti poput kolega iz Splita i Zadra što je bitan preduvjet za osvajanje cijenjenog Kupa. Iskustvo, naime, pokazuje da se bez najmanje 40-ak sportašica i sportaša ne može "ni primirisati" pobjedničkom pokalu, pa još kad se zna da nemamo seniora, a ni onako dobrih ženskih posada kao nekad, onda je sve jasno.  Na žalost, ove godine smo počeli službenu sezonu bez još jednog jakog aduta - našeg vrijednog kadeta Nina Perišića koji je bolestan i kojeg ovim putem pozdravljamo uz želje za brz i uspješan oporavak. Njegova prva mjesta sad i te kako nedostaju!


Naš ove sezone najbolji veslač je, već se zna, Andrija Šupe koji je i u Splitu pokazao zbog čega smo ponosni na njega. Bio je uvjerljivo prvi u kombiniranom dublu JMA s kolegom Nikom Dunkićem iz Mornara, te još i prvi u samcu JMA ispred zaista vrlo dobrog Stipe Trojanovića - još jednog od potentnih momaka iz Vele Luke. Ove godine uzdamo se u još (najmanje) trojicu uzornih momaka među kojima je Luka Gojanović-Rakić bio premoćno prvi u svojoj skupini 1XJMB, njegov vršnjak Frane Garma drugi u svojoj skupini, dok je srebrni Filip Kendeš u trci 1XJMA i te kako namučio upravo gore spomenutog Dunkića - Mornarevog kandidata za izbornu vrstu i odlazak u Rio. Od naših posada izdvojili bi smo svakako još barem dvije: zlatni 2XKMA u kojem su veslali Paško Stipandžija i Valentin Mihalić (ovo zlato posebno nas veseli), te drugoplasirani 4XJMB  u kojem su veslali Lovre Juras, Stipe Koloper, Nikola Dugopoljac, te Ante Klarić. Taj četverac može Krki dati još puno veselja!

U Splitu su brončane medalje zaslužili Marko Kosor u 1XKMB (bravo Marko, nije lako uzeti medalju u skifu, a posebno kad si tako neiskusan), te dečki kojima je u GIG-u bilo lakše svladati nemirno more: Antonio Krstić, Jerko Radovčić, Lovre Klarin, Mario Budimir i Josip Cigić (korm.). "Drvene" medalje, odnosno četvrta mjesta osvojili su: Frane Štampalija i Jakov Koštan u 2XJMA, Duje Šupe i Karlo Purković (2XKMB), Josip Šunjerga i Ivan Rogač (2XJMB), te Frane Štampalija i Jakov Koštan (1XJMA). Peta je bila Sara Panjkota u 1XJŽB,  dok su šesto mjesto osvojili Stipe Mandušić i Lovre Jurišić u 2XKMB. Posada Leonardo Celić - Roko Milošević u 2XJMB nije prošla kroz cilj.

Iduća regata za Kup je ona u Šibeniku koju, nakon više od 10 godina, planiramo opet održati s ciljem postavljenim paralelno s Obalom dr. Franje Tuđmana, odnosno šibenskom Rivom (usput: jeste li znali da je riječ "riva", kao i mnoge druge u našem lokalnom govornom  jeziku, zapravo talijanska koja na hrvatskom znači obala). Nadamo se dobrom vremenu koje je obvezan preduvjet za ispunjenje navedenog plana.

Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"