VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848




WRCh - Amsterdam 2014.
31.08.2014 21:40:13   |  By: Aspiriniks

Danas, negdje oko 13,15 sati, zazvonio je mobitel našem predsjedniku. S druge strane čuo se glas Šime Gojanovića, dopredsjednika Krke. Prva rečenica mu je bila: "Jesi li gleda dubl? Kakva trka! Cili sam se naježija!" I zaista dok ovo pišemo, neposredno nakon još jednog pregledavanja snimke FA utrke dvojaca na pariće, svaka dlaka nam je još nakostriješena, tako tijelo valjda samo od sebe reagira jer smo sretni zbog pobjede, zbog načina kako je izborena, ali i zbog same finalne utrke kao takve u kojoj su sićušne stotinke odlučivale o sretnicima (čitaj: zaslužnicima) s medaljom i onima koji su za treptaj oka ostali praznih ruku. Bila je to prava i najbolja moguća reklama veslanju!

Ne znamo treba li opisivati sam tijek utrke u današnje vrijeme kad je svakom dostupan internet, a s njim i snimke, te kojekakvi podaci koji sami za sebe i svi zajedno stvaraju sliku zbog čega je netko bio ovako, ili onako, plasiran. Ipak, reći ćemo kako je bilo i napokon spomenuti imena i prezimena naših junaka: Valent i Martin Sinković poveli su utrku od prvog zaveslaja! U uvjetima mit-vjetra suvereno su vladali stazom sve do samog kraja, baš onako kako je to rekao komentator Eurosport-a negdje u drugoj polovici još jedne povijesne utrke za CRO-veslanje: "... brothers Sinkovic destroys field!" Tijekom utrke, za vrijeme dok je pratio baš braću, još smo čuli riječi poput "... amazing.... not so tall.... synchronicity..." Snažno, tehnički perfektno, usklađeno, ritmično i nadasve samouvjereno... to su riječi kojima bi smo mi izrazili naš dojam o načinu na koji je ostvarena još jedna velika pobjeda, još jedna u nizu koji će se, vjerujemo, nastaviti i dalje. Onima koji su uvijek gladni rekorda možda će ostati žal za još jednom sekundom koja bi značila novi svjetski rekord aktualnih rekordera (5:59:72), ali bit će vremena za rekorde. Još su dečki mladi, još je izazova pred njima, iako valja istaći - da su vladali uvjeti kao polufinalnog dana bila bi to, uvjereni smo, utrka ispod 5:58:00.

Ne smijemo propustiti istaći i kako se, pomalo u sjeni glavnih glumaca predstave, tamo negdje u pozadini, dešavala prava drama u kojoj su sudjelovale posade AUS, ITA, LTU i GER. Bila je to bespoštedna bitka četiri izvrsna dubla za preostale dvije medalje u kojoj su odlučivale sitnice spomenute u uvodu ovog komentara. Naklon do zemlje svima: i srebrnoj ITA (da ljepše veslaju da li bi bili bolji?) i brončanoj AUS, ali i onima koji su ostali "kratkih rukava": LTU (za njih smo pred početak SP-a vjerovali da će biti glavni takmac našima u borbi za zlato) i GER! Ovdje je zgodno zabilježiti i ovu primijećenu scenu: dok su posjetitelji, koju su sasvim popunili tribine Bosbaan, staze pozorno pratili ovu sjajnu veslačku bitku, tata Sinković je primijećen kako na tim istim tribinama, negdje 50-ak metara prije cilja, skače cca 1,55 m u zrak od sreće jer su njegovi sinovi već zajamčeno imali zlato oko vrata! Čestitke i njemu, a naravno i mami i nevjesti Sinković!

Što se tiče ostalih naših posada na SP su otišla dva skifa, muški i ženski, te dvojac "bez". Marcela i David su bili 4. u C-finalu, dakle osrednji plasman, dok je 2- ostvario plasman po koji je i stigao na SP - ušli su u B-finale. Dok ovo pišemo sjećamo se da je kamera "uhvatila" lica Vjeke Kolobarića i Ante Janjića netom nakon što su ušli u cilj B-finalne trke: Vjeko je izgledao vrlo umorno, a Ante iznenađeno kao da kaže "Pa kako je moguće da smo zadnji?!". Niste Ante zadnji, nego 12. od 20. Sad da nas netko pita da li su njih dvojica mogli bolje rekli bi smo mu da ne vjerujemo u to. Po nama mogli su biti samo 13. ili lošiji. Dakle, postigli su najviše koliko mogu u ovom trenutku, ali za nastup na OI u Brazilu 2016. i oni jednako kao i Marcela i David morati će dati još puno više.  

Od ostalih posada naravno da su nam u fokusu bili vanzemaljci Eric Murray i Hamish Bond koji su se u Nizozemskoj okrunili s dvije titule prvaka i to u 2- i 2+. To su momci koji čine definitivno najbolju svjetsku posadu i prije svakog njihovog nastupa treba se samo upitati tko će biti drugi, a tko treći, jer je prvo mjesto već rezervirano. Inače, posade iz čak 26 zemalja zaslužile su medalje na ovom natjecanju što samo za sebe govori kolika će iduće godine biti gužva radi kvalifikacija za OI. Fantastična predstava u izvedbi našeg dubla i njihova fantastičnog trenera prof. Nikole Bralića, rezultirala je još jednim fantastičnim rezultatom za naše veslanje i 12. mjestom Hrvatske na ljestvici osvajača medalja. Sigurno je da će ta medalja omogućiti HVS-u određenu razinu financijskog statusa u HOO-u, vjerojatno je i da će Valent i Martin biti i ove godine proglašeni za najbolje u kategoriji nabolje posade, sportskog para, ili štafete (nismo sretni s tom blesavom izmišljotinom, ali što se može), a nadamo se da će ova medalja donijeti nešto i u marketinškom smislu što nam posebno treba. Usuđujemo se reći, također, da su se ovom medaljom, a još više načinom kako je osvojena, iznašli odgovori na neka kuloarska pitanja. Također, ne možemo izostaviti reći kako s posebnom nadom očekujemo najavljeni povratak Damira Martina u trenažni proces (spomenuo ga je i komentator Eurosport-a), jer valja priznati da nam je nedostajao - nakon niza godina nismo ga vidjeli na jednom velikom natjecanju. Ukoliko se sve poklopi, ukoliko ne bude kompromiserskog pristupa, bit će još veselja za naše veslanje i sport uopće!

Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  







Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com






     
   
©2004 Veslački klub"Krka"