VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Varese, SPU23, dojmovi navijača
28.07.2014 15:21:34   |  By: Aspiriniks

Proteklih nekoliko dana s zanimanjem smo pratili dešavanja na Svjetskom U23 prvenstvu koje se ove godine održavalo u Italiji (Varese). Hrvatska je na najveće svjetsko natjecanje za mlađe seniorke i seniore poslala (samo) 4 posade i to dvije muške i dvije ženske. Odmah ćemo pitati: zbog čega na SP-u nisu nastupili Danijel Plišić i Mato Brandt? Po našem navijačkom tj. totalno subjektivnom mišljenju radi se o najboljim U23 veslačima u Hrvatskoj. Ukoliko nisu ozlijeđeni, o čemu se radi?

Očima navijača gledano generalno se može reći da su tri od četiri HR-posade, onako s udaljenosti od nekih 900 km praćeno, sasvim ispunile očekivanja i ne znamo s kojom bi od njih prije počeli. Ipak prednost dajemo curama u 2-. Veslale su Žana Krakić i  Karla Milošević. Ulazak u A-finale na SP-u, a naročito način kako su se probile do tog A-finala, oduševile su svakog veslačkog zanesenjaka u našoj zemlji. Na žalost u samom A-finalu kao da nisu ni nastupile što nas je ostavilo u uvjerenju da su se u svojoj skupini A/B  finala sasvim potrošile, vjerojatno najviše psihološki. Ništa zato, cure su mlade, A-finale je uspjeh i te kakav! Samo da podsjetimo da su u toj utrci pobijedile djevojke iz zemlje kiwija s nevjerojatnim rezultatom (7:02.89) i s još više nevjerojatnom razlikom (13 sec.) u odnosu na drugoplasiranu posadu (USA). Tek toliko da se zna s kime su se Žana i Karla suočile na startu!

Što se tiče posade četverca "bez" u kojoj su se našli Patrik Prnjak i Ivan Piton ("Istra"), te Luka Baričević i Mile Čakarun ("JZD") - o njima sve najbolje, veslali su zbilja vrlo dobro, A-finale su izgubili na način da se predsjednik našeg Kluba u očaju uhvatio za glavu... u trci u kojoj su odlučivale nijanse naši su za tu jednu nijansu bili sporiji od USA, a drugoplasirana ESP im je bila odmah tu negdje, na jedan zaveslaj. Međutim, valja reći da nas ispunjava zadovoljstvom činjenica da su B-finale odveslali ponovno junački = kvalitetno i da nije mala stvar biti 7. na Svijetu. Koliko god da su nas Valent, Damir, Martin i David razmazili svojim medaljama ne smije se potcjenjivati ni 7. mjesto (od 13) izboreno u borbi u kojoj si ravnopravan, u kojoj su samo Talijani i Rumunji bili nedodirljivi, a Nijemci k'o NIjemci - najbolji kada to treba biti.

Eh, Luka Radonić, uvijek naša (redakcije www.vkkrka.hr) velika nada u lakim disciplinama!  Osmi od 25... i... bravo Luka! Odličan mladi skifist kojem bi teško bilo premca među lakim samcima na Globusu da se veslanjem profesionalno bavi, a ne da dane (i noći vjerujemo) provodi uz knjigu i neki tamo Medicinski fakultet.  Šalimo se s ovim zadnjim, naravno, neka Luka dogura do vrijedne diplome, ali i neka se (unatoč nesretnoj Bolonji) i dalje bavi veslanjem. Ukratko: odličan nastup, na žalost očekivano (vidi pod Bolonja) posustajanje u drugom dijelu polufinalne skupine i to je to. U B-finalu opetovano pokazao da vrijedi!

Četvrta posada koja nas je predstavljala na SP-u bila je skifistica Valentina Plejić. Budući da o djevojci ne znamo bilo što više osim konačnog plasmana (18. od 21) nije korektno bilo što komentirati.

Inače, veslačko natjecanje u Vareseu potvrdilo je da su NZL, USA, AUS, GER, GBR, CAN, POL, ITA, FRA, NED... zemlje koje na svakom takvom festivalu globalnih razmjera unaprijed planiraju medalje, a onda im se na samom natjecanju dese iznenađenja jer im se u raspodjelu umiješaju SRB, DEN, GRE, TUR, BEL, LTU... a ponekad i CRO. Ovog puta CRO, kako smo vidjeli, nije uzela medalju, ali nije bila ni daleko. Za malu zemlju u kojoj je mnogo toga prepušteno stihiji, politikantskim lobijima i individualnom naporu to je uspjeh!

Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"