VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Međunarodna regata u Beogradu
04.05.2014 16:51:34   |  By: Aspiriniks

Ovog je vikenda veća skupina veslačica i veslača iz Hrvatske nastupala na vrlo jakoj i zahtjevnoj regati "Trofej Beograda". Među Hrvaticama i Hrvatima koje su predvodili oni najiskusniji - dubl Vekić i Šain, te dvojac "bez" Janjić i Kolobarić, našla su se i trojica krkaša: Antonio Čoga i Jure Šarić, te Andrija Šupe. Antonio i Jure prvog su dana nastupali u dvojcu "bez", dok su drugog dana zaveslali u kombiniranom četvercu s dečkima iz Mladosti (Borut Omerzo) i Trešnjevke (Dario Vračević). Andrija je, pak, oba dana Regate veslao dubl s kolegom iz V.K. "Korana" Dominikom Šutalo. Treba li reći da su se tek u Beogradu naše kombinirane posade uopće uspjele naći? Bez i jednog zajedničkog treninga!

Prvog dana Antonio i Jure osvojili su drugo mjesto zaostavši iza pobjednika - reprezentativaca Srbije za 10-ak sekundi. "Propustili su još jednu priliku!" - jučer je predsjedniku Krke priopćio naš glavni trener i nastavio "Bilo je jak kontra vjetar i kiša, držali su se dobro do 1200, a onda su pali na 32 zaveslaja i Srbi su im pobjegli. Evo malo prije su sjeli u četverac s po jednim veslačem iz dvojaca Trešnjevke i Mladosti, upravo prolaze pored mene i izgleda da imaju ritma. U toj će kombinaciji veslati sutra." Dodajmo ovome da je posada Srbije bila treća na regati "Croatia Open". Što se tiče Andrije koji se, sve nam se čini, ove godine pomalo i ustrajno promiče u najjačeg Krkinog aduta, kroz kvalifikacije je s Šutalom prošao lako i brzo, a onda su mladići iz Šibenika i Karlovca popodne u A-finalu potpuno podbacili zauzevši tek peto mjesto s čak 16 sekundi zaostatka za Brandtom i Bobincem. "Ne znam što im se desilo, još nisam stigao razgovarati s njima, ali sutra opet veslaju zajedno pa ćemo vidjeti kako će biti!" - rekao je Mime.

Drugog dana, kao što smo već ranije rekli, uvodno spomenuti juniori-rimenaši su se okupili u četverac i osvojili drugo mjesto s 5,79 sekundi zaostatka za Srbima koji su, podsjećanja radi, na CO bili drugi: za 2,74 sekunde brži od njih tada su bili Samardžić, Bonacin, Pedić i Banović. Zanimljivo je podsjetiti kako je Antonio prije dvije godine već veslao u Beogradu i to zajedno s kolegom iz Kluba Josipom Laća te dvojicom trešnjevčana (Krakić i Vukovski) kada su takođe bili drugi i to s vrlo sličnom vremenskom razlikom iza Srba koji su onda bili prvaci Europe. Što se tiče dubla, Andrija i Dominik su također bili drugi. Zanimljivo je pri tom istaći da su za 2,25 sekundi nadmašili posadu Danubiusa iz Novog Sada. Ovo ističemo iz razloga jer je baš ta posada dan ranije zauzela drugo mjesto s samo 1,22 sekundi zaostatka iza pobjednika. "Bilo je puno vjetra u krmu koji je dosta smetao, a kiša je lila kao iz kabla! Četverac mi je izgledao solidno, a isto tako i dubl!" - kratko je referirao Mime. Još ovome da dodamo da su drugog dana u dublu pobijedili Đerić i Dimitrijević (Srbija) koji su na CO bili drugi iza Slovenaca, a s 9,42 sekunde ispred Bobinca i Tomislava Šaina.

Što sad reći? Za bilo kakve definitivne zaključke je prerano. Čini nam se da su pozicije dvojaca u Hrvatskoj trenutno sasvim jasne: najbrži i najbliži odlasku u Kinu su Samardžić i Bonacin, za njima su Pedić i Banović, dok su Antonio i Jure treći. Što se četveraca tiče bilo bi npr. zanimljivo par dana uveslavati "BG" kombinaciju pa je suprotstaviti dvama prvim dvojcima. Ukoliko bi razlika bila manja od 5 sekundi eto Hrvatskoj dobrog osmerca. Što se skulera tiče treba još "miješati karte", ali svakako je da su onim prikazanim na Adi Andrija i Dominik pokazali da se na njih mora računati. Još dodajmo svemu ovome da smo mrvicu razočarani plasmanima naših seniora u 2- i 2X! Neka su Srbi vrlo, vrlo, brzi, ali ipak...

Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"