VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Inter City - 2014.
27.04.2014 08:08:36   |  By: Aspiriniks

Klikni na sliku za uvećanu verziju

Jučer je počela i završila tradicionalna "Inter City Regatta" na kojoj je ove godine, pod vodstvom trenera Radečića i Krasića, sudjelovalo 5 šibenskih posada. Regata je, među ostalim, poslužila kao prilika za još jedno odmjeravanja snaga CRO-juniora, odnosno kao još jedan test njihove spremnosti za eventualne daljnje nastupe i na međunarodnoj sceni. Gledajući je iz tog kuta treba odmah istaći da nisu nastupile dvije posade dvojaca i to kombinacija MKA-GUS i klupska posada JZD, te još jedan-dvojica skifista, koje su njihovi treneri i klupska vodstva očito čuvali za današnji nastup na seniorskom Hrvatskom veslačkom prvenstvu. Regatu su posjetili predsjednik i dopredsjednik V.K. "Krka" pa evo što su vidjeli.


Dakle, na Regati su najprije na djelu vidjeli našeg dobrog i prespektivnog kadeta - skifistu Nina Perišića. U kvalifikacijama vrlo solidan, siguran u sebe, pobijedio je s značajnom prednošću, a u A-finalu je u cilj ušao četvrti. Na žalost Ninovo veslanje u A-finalu KMA može se ocijeniti kao vrlo slabo, a opisati kao skoro nezainteresirano i rekreativno. O čemu se radi najprije bi sam sebi trebao priznati taj, inače pouzdani i radišni momak, a onda bi trebali pokušati objasniti njegovi treneri. Istina, radi se o vrlo mladom veslaču - ispred Nina je još jedna godina (2015.) kadetskog staža, ali viđeni pristup jednostavno nije dopustiv za jednog krkaša i točka! Inače valja reći da je u toj disciplini izvrsnim veslanjem pobijedio Marko Iža momak iz Iktusove škole - ime koje valja zapamtiti!

Iza Nina nastupili su Luka Gojanović-Rakić i Jakov Koštan u dvojcu na pariće i osvojili odlično četvrto mjesto. Radi se o kombinaciji koja ja na Regatu stigla s samo jednim jedinim zajedničkim treningom i to zbog bolesti planiranog štrokera posade Filipa Kendeša koji je ostao u šibenskoj bolnici. Jakovu je to bila prva baš ono prava regata u albano stazi i treneri su se s strepnjom pitali najprije da li će Luka i Jakov uopće ući u A-finale, pa kad su to uspjeli bila je želja samo da u finalu ne budu zadnji. I nisu bili, dapače do medalje ih je dijelilo još samo pola dužine čamca! Djelovali su, za novoformiranu ad hoc posadu, prilično skladno, a veslali su borbeno do samog kraja. Stoga za njihovu "drvenu medalju" svakako palac gore tim prije kad se zna da je Luka JMB ulaznog godišta, te da je (kako se netom iza kraja Regate pokazalo) veslao obje utrke pod vrlo jakom virozom. Filipu i Luki želimo brz oporavak jer su i te kako značajni Klubu, a Jakovu da i dalje nastavi s tako dobrim nastupima u kojima će se, ne sumnjamo, pokazati kao još jedan oslonac Kluba.

Potom je uslijedila utrka juniorskih skifista u kojoj je sudjelovao Andrija Šupe za koga se već sad može reći da je pravi izdanak krkaškog karaktera! Kvalifikacije je odveslao kako i koliko treba i bez problema ušao u finale u kojem je nastupilo 6 (ili 7?) veslača na čelu s već mnogima poznatim članom izborne vrste Tomislavom Šainom (MLA).  Treba odmah reći da je Andrija svoj čitav dosadašnji veslački vijek proveo kao rimen-veslač, te da je tek ove sezone, silom prilika, kao junior ulaznog godišta sjeo u skif.  Dakle, u finalu je veslao tehnički vrlo korektno, a nadasve borbeno,  štono bi se reklo "do zadnje kapi krvi". Iza Šain je zaostao oko 11 sekundi (u ovom trenutku još uvijek nemamo službene rezultate). Odmah iza momka iz Mladosti u cilj je ušao Josip Bobinac ("Croatia"), a potom i Tomislav Čanić ("Croatia") za kojim je, pak, Andrija zaostao oko dužine. U ovom trenutku nakon Croatia Open-a i IC-a možemo reći da bi bilo vrlo lijepo kad bi gosp. Izbornik za Andriju već ove godine našao mjesto u izbornoj vrsti!

Juniorski dvojci, s već navedenim izostankom dvije do sada najbrže posade, ponudio je okršaj "ostatka društva". Kvalifikacija nije bilo nego je odmah veslano A-finale u kojem su pobijedili naši Antonio Čoga i Jure Šarić kao KRK1, dok su Filip Vranjić i Jakov Bumbak kao KRK2 (po sjećanju, jer rezultata rekosmo još nema) u cilj ušli kao četvrtoplasirani s povećim zaostatkom iza pobjednika, koje su pak, otprilike s dužinom zaostatka, uporno pratili Vračević i Stefanović (TRE). Antonio i Jure mogu i moraju bolje, a da li će to ove godine pokazati ostaje da se vidi. Svakako i oni su kandidati za izbornu vrstu.

Pri kraju Regate u dvojcu na pariće JŽA su nastupile Antonia Rupić i Antonija Papak. U cilj su ušle treće poprilično iza vrlo uvjerljive posade Iktusa pri čemu nisu ni oduševile ni razočarale.

Vrijeme na Regati je bilo vrlo povoljno za veslanje: oblačno s vjetrićem koji je stalno mijenjao smijer, ali nije utjecao na poredak. Bit će svakako zanimljivo čuti daljnje planove našeg glavnog trenera Mime koji će umnogome ovisiti o friškim dojmovima i planovima izbornika gosp. Srećka Šuka - međunarodne juniorske regate u Beogradu i Minhenu početkom svibnja slijede jedna za drugom!

Aspiriniks

PS: Eh da, na Regatu smo, osim Jakova, poslali još jednog debitanta i to porijeklom iz Turske: novi kombi marke "Ford" kao još jedan doprinos Uprave Kluba šibenskoj veslačkoj priči.    
  Verzija za Ispis


Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"