VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Od Dubrovnika do Zagreba
14.04.2014 19:23:47   |  By: Aspiriniks

Klikni na sliku za uvećanu verziju

Protekla dva vikenda bilo je dosta živo. Gdje smo bili i što se dešavalo pročitajte u osvrtu koji slijedi.


Najprije smo 06. travnja s većom skupinom veslačica i veslača posjetili Dubrovnik radi nastupa na III regati za "Kup Dalmacije 2014." Po vremenu pogodnom za veslanje naše cure i momci, razvrstani u 17 posada u rasponu uzrasta od kadeta do seniora, osvojili su dva prva mjesta i to u skifu za mlađe juniore (Filip Kendeš se vraća u formu), te u skifu za mlađe kadete (Nino Perišić - stalan i uspješan kao i obično). Srebrne medalje osvojili su Stipe Koloper, Ivan Rogač, Nikica Šparada i Roko Milošević u 4XKMA; Jure Šarić i Antonio Čoga u 2-JMA i 2-SMA; Andrija Šupe u 1XJMA; Antonija Papak u 1XJŽA i 1XSŽ; Frane Štampalija, Lovre Juras, Luka Gojanović i Jakov Koštan u 4XJMB. Josip Šunjerga, Josip Paić, Franko Šuljak, Leonardo Celić  i kormilar Stipe Mandušić veslali su u disciplini 4XGIG i zaslužili brončana odličja, a treća je i to u disciplinama 1XJŽA i 1XSŽ bila i Antonia Rupić. Krkine boje branili su još i Sara Panjkota (1XKŽB), Šimun Čakić i Andrija Šupe ((2XKMB), Lucija Ninčević (1XJŽB), Jakov Bumbak i Filip Vranjić (2-JMA), te Antonio Krstić i Marko Kosor (2XKMB), ali nisu uspjeli stići do medalja.

Netom završenog vikenda je trener Milan Radečić poveo dvije Antoni(j)e i još 5 veslača (Antonio Čoga, Jure Šarić, Jakov Bumbak, Filip Vranjić i Andrija Šupe, u Zagreb radi nastupa na uvijek jakoj regati "Croatia Open". Tu smo se nadali da će dvojci pokazati koliki im je trenutni maksimum, da će djevojke dati naslutiti koliko se od njih možemo nadati na HVP, a Andrija je na Regatu otišao kao junior koji se istakao marljivim pristupom treningu. Najprije ćemo reći konačni dojam: nastup djevojaka bio je slab, one jednostavno nisu spremne za natjecanje u tako jakoj konkurenciji. Jakov i Filip su se borili koliko su mogli, ali niti ta posada nije relevantna za upustiti se u bitku s najjačim juniorskim dvojcima koji su u Zagreb stigli iz Europe. Antonio i Jure: za njihov nastup nemamo komentara jer jednostavno nemamo što komentirati. Naime, njihov zajednički nastup završio je na oko 400 metara od starta i to u trenutku kad je Jure udario veslom u jednu od bovica koje označavaju rub staze. U istom trenutku, kako kaže Jure, osjetio je bol u leđima i tu je priči bio kraj. Šteta, startali su vrlo dobro! Eh, sad Andrija: žurimo reći za Andriju bravo! Bravo iz razloga jer je prvog dana pobijedio u svojoj kvalifikacijskoj skupini što mu doduše nije bilo dovoljno za izboriti neko od finala, ali svejedno! Vrijedi istaći da je u konkurenciji skoro 90 (!) samaca juniora bilo njih 20 iz Hrvatske među kojima je Andrija ostvario 7. vrijeme s tim da su uvjerljivo najbolji bili Šain, te iza njega Bobinac, a Andrija se našao u skupini 6 naših veslača koji su postigli vremena unutar 5 sekundi. Potom je tog vrijednog momka koji odavno nije u ruci držao rimen-veslo, po završetku zadnje subotnje utrke, trener Mime posjeo u 2- zajedno s Antoniom i poslao ih u takvom (do tog trenutka nevjerovatnom) sastavu na trening kako bi se vidjelo mogu li uopće zajedno veslati radi eventualnog nastupa u nedjeljnoj trci juniorskih dvojaca. Andrija se snašao, Antonio prilagodio, nastupili su u nedjelju i uvjerljivo pobijedili! U istoj utrci Jakov i Filip vodili su tešku trku za drugo mjesto s dvojcem VK "Jarun" i sjajnim finišom uspjeli osvojiti drugo mjesto. Trener Mime je nakon utrke bio zadovoljan pobjedom Antonia i njegovog (privremenog?) partnera, ali nezadovoljan razlikom koja je po njemu trebala biti 6-8 sekundi veća. Kakva je narav Jurine povrede utvrdit će danas naš fizioterapeut Hrvoje o čemu će ovisiti daljnja odluka u kojoj posadi i s kojim juniorskim veslačima ćemo ići dalje u sezonu. Ni slučajno još ne odustajemo od izborne vrste!

Inače, Regatu je, barem po nama, obilježio uistinu izvrstan nastup Martina Sinkovića u samcu seniora. Dakle, mlađi je Sinković uvjerljivo pobijedio oba dana. U utrci prvog dana u kojoj je Martin, onako usput, ostvario i rekord staze sudjelovao je njegov kolega i prijatelj iz CRO EXPRESS-a Damir Martin i u tijesnoj završnici za malo izgubio srebro (vidi se da je Damša bio ozlijeđen) u borbi s Vasićem iz Srbije. Kako bi vam dočarali jakost konkurencije spomenimo i ostala imena sjajnih skifista koji su sudjelovali u A-finalu 1XSM redom od 4. do 6. mjesta: Mario Vekić, Luka Špik i Kaspar Taimsoo. Impresivno zar ne? Napomenimo da je trenutno ozlijeđeni Valent utrku gledao sa strane i odgovarao na pitanja novinara. Od ostalih posada naše izborne vrste izdvojili bi smo vrlo dobar nastup kombiniranih četveraca "bez" i to kako u kategoriji juniora tako i kod seniora. Dodajmo im i prvo mjesto Janjića i Kolobarića u 2-SMA, te solidno drugo mjesto vrlo perspektivne posade Plišić-Brandt u 2-SMB. Veseli nas očiti revival našeg seniorskog rimena! Što se tiče cura za istaći je odlično drugo mjesto Ivane Jurković u 1XJŽB (izboreno među 26 veslačica), koja je s sestrom Josipom dan ranije bila prva u dublu, dok smo od mlade Teute Stojaković očekivali više.  

Vrijeme je u ZG bilo puno bolje od prognoziranog, prvog dana bilo je dosta vjetra u krmu, a drugog u pramac, bilo je u zadnja dva sata Regate i nešto kiše, ali sve u svemu bilo je odlično i stoga svaka čast organizatoru!   

Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"