VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Regata u Šibeniku, osvrt
24.03.2014 21:50:14   |  By: Aspiriniks

Baš kako je bilo i najavljeno prema predviđenom rasporedu održana je još jedna regata za "Kup Dalmacije 2014.", ona u Šibeniku, točnije u Zatonu. Sad kad je sve prošlo treba reći da je bilo malo straha jer je najavljivano dosta jako jugo, ali treba reći i to da se staza u Zatonu još jednom pokazala kao siguran zagoditak, odnosno kao solidan zaklon od vjetra. Zapravo, u smislu meteo-prilika sve je u prvih 100 minuta  održavanja Regate bilo OK, a onda nam je u goste došlo najavljeno jugo kojem se veslači u krhkim čamcima nisu baš obradovali. Ipak, na naše zadovoljstvo, nije bilo prevrtanja, a kao najveća posljedica valova bilo je jedno "izgubljeno" veslo zadarskog JMA osmerca.

Što smo na Regati vidjeli? Odmah ćemo reći da smo s najvećim zanimanjem iščekivali utrku JMA dvojaca u kojoj su nastupila i Krkina dva dvojca: KRK1 Antonio Čoga i Jure Šarić, te KRK2 Jakov Bumbak i Filip Vranjić. Ova disciplina svima koji prate juniorsko CRO veslanje ima ove godine poseban značaj jer su lani na SP-u održanom u Litvi Danijel Plišić i Bernard Samardžić za Hrvatsku izborili jedno dragocjeno mjesto za ovogodišnje Youth Olympic Games koje će se od 16. do 18. kolovoza 2014. održati u Nanjingu (Kina). Dakle, što smo u toj trci vidjeli, da li se (i) u toj trci dalo naslutiti o mogućim kandidatima za put u daleku Kinu? Sve do Hangara, znači do nekih 1200-1300 metara potpuno zajedno, bez bilo čije izrazite prednosti, veslale su posade MKA, GUS1, JZD i KRK1. Onda, priča nam naš predsjednik utrka se razvijala otprilike ovako: "Bilo je baš uzbudljivo, s tim da su Kaštelani naizgled imali nešto manji tempo od ostalih, a svejedno su bili tu u grupi. Tako smo Mime i ja vidjeli situaciju na tih 1200 metara. Onda smo autom morali zaobići uvalu Dobri dolac u kojoj je smješten Hangar, pa parkiralište autobusa i kad smo opet izbili na otvoreno, tj nekih 300 metara prije cilja  vidjeli smo da su dečki iz Kaštela uvjerljivo prvi, a za njima u jednakom razmaku GUS1 i JZD. KRK1 bila je četvrta i u priličnom zaostatku, a KRK2 odmah iza njih. U navedenom poretku se i ušlo u cilj." Čestitamo Samardžiću i Čavki, lanjskim gostima našega Kluba, veslali su vrlo dobro, a ustalom vrijednost su pokazali i pobjedom u utrci seniorskih dvojaca.  

Što se tiče ostalih naših posada, prvi i to uvjerljivo baš kao i u Splitu, bio je Nino Perišić u samcu za mlađe kadete. Od tog dobrog momka, ukoliko bude redovno trenirao, može se očekivati još lijepih vijesti. Bit će vrlo zanimljivo vidjeti kako će naš Nino veslati na 1000 metara! Nadalje, pratili smo ih i svidjela nam se borbenost posade 4X JMB na čelu s već prilično iskusnima Lukom Gojanovićem i Lovrom Jurasom iza kojih su sjedili potpuni novaci Jakov Koštan i Frane Štampalija. Uzeli su srebrnu medalju iza kompaktnijih i u ovom trenutku (naročito tehnički) boljih vršnjaka iz Zadra, s tim da su Zadranima u zadnjih 100 metara vrlo ozbiljno priprijetili. Budu li radili, pa ako budu možda još pojačani i s Filipom (Kendeš) mogla bi to biti solidna posada! Također, jednako kao i kod već spomenutog četverca svidjela nam se i borbenost Andrije Šupe, momka koji je očito sasvim nov u samcu i stoga mu je po nemirnom moru bilo nešto teže veslati nego iskusnijim skifistima. Ipak Andrija se borio kao lav! Kao zanimljivost imamo zadovoljstvo istaći da je među 10 skifista JMA svrstanih u dvije skupine ostvario ukupno drugo vrijeme!

Ostale naše posade koje su osvojile medalje, redoslijedom nastupa na Regati jesu:  Sara Panjkota treća u 1XKŽA (na žalost samo 4 kadetkinje u trci); Stipe Koloper, Ivan Rogač, Nikica Šparada i Roko Milošević treći u 4XKMA (posada neusklađena s štrokerom, ili možda štroker s posadom); Antonio Krstić i Marko Kosor drugi u 2XKMB (KRK2 u svojoj grupi osvarila bolji i rezultat i plasman negoli KRK1 u svojoj grupi); Antonija Papak druga u 1XJŽA (za razliku od Splita ovaj put 9,5 sekundi brža od četvrtoplasirane klupske kolegice Antonie Rupić); Lucija Ninčević treća u 1XJŽB (prilično iza neprikosnovenih sestara Josipe i Ivane Jurković iz VK "Ošjak" Vela Luka); Antonia Rupić druga u svojoj skupini 1XSŽ, jednako kao i Antonija Papak u svojoj skupini iste discipline.

Na Regati su nastupili i Lovre Brajković i Josip Bačelić Medić (slabo 6. mjesto u 2XJMA i golem zaostatak); Filip Kendeš (5. mjesto u 1XJMB, vjerujemo da je uzrok takvom plasmanu bolest); Duje Šupe (5. mjesto u 1XKMB); Šimun Čakić i Paško Stipandžija (5. mjesto u 2XKMB - očekivali smo više); Ivan Slavica i Domagoj Junaković (5. mjesto u 2XKMB); Josip Šunjerga, Josip Paić, Franko Šuljak, Leonardo Celić i Stipe Mandušič, korm. (5. mjesto u 4XKMA GIG).   

Sveukupni pobjednik Regate je "Gusar" čije su posade bile najbolje i u konkurencijama kadeta i juniora A. U uzrastu JB daleko najuspješniji bili su Zadrani, dok su kod seniora najviše bodova sakupili armovi Mornara.

Čestitamo svim sudionicima Regate, a posebno našim veteranima predvođenim neumornim Željkom Trzinom, sucima VSD-e, a veliko hvala ide Centru "Šubićevac" na doniranom ručku, gosp. Branku Koloperu na doniranoj marendi za suce i društvo na stazi, te Policijskoj upravi Šibensko-kninskoj čiji su službenici svojim plovilom osiguravai stazu.  Iduće godine, ako bude povoljno vrijeme, vidimo se u gradskoj Luci!

Aspiriniks      

  Verzija za Ispis


Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"