VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Jučer, danas, sutra
22.12.2013 13:53:42   |  By: Aspiriniks

Pripreme za novu sezonu uvelike su u tijeku što i nije neka posebna novost o kojoj bi trebalo posebno pričati. Kao što je na sjednicama Uprave kazivao naš glavni trener Mime, sve se odvija svojim uobičajenim tijekom, osim što se u proteklom pripremnom periodu izlazilo na vodu više negoli je to uobičajeno, a manje se radilo na ergometru i u teretani.

Zahvaljujući tome nove članice i članovi Kluba uspjeli su već samostalno proveslati što će i njima i trenerima olakšati nastavak pripremnog razdoblja. Dakle, novih veslačica i veslača ima, samo što bi naši treneri željeli da ih ima još puno više, ali to je već duga i druga priča.

Osim novih veslača, od rujna, imamo i novu osobu u ulozi pomoćnog trenera. To je naš bivši veslač, višestruki prvak RH, te juniorski i B-seniorski reprezentativac, Krešimir Vudrag. Krešo radi i s najmlađima, ali i s ostalima za koje ga zaduži šef Mime, a specijalnost mu je tjelesna priprema za što se i školuje u Zadru. Tako sada imamo Mimu na čelu stručnog stožera kojeg čine profesori Krasić i Blažević, te student Vudrag.

Tijekom studenoga, na zahtjev gosp. Izbornika, veslači diljem Hrvatske, pa tako i naši, obavili su inicijalni test na ergometru. Trebalo je veslati pola sata na ergometru u tempu 22-24 i nastojati prevaliti što duži put. Naši nisu postigli posebno značajne rezultate, tako negdje u sredini liste rezultata koja je objavljena na oglasnoj ploči Kluba. Još prije ovog testa odveslala se daljinska regata na Jarunu u kojoj krkašice i krkaši nisu sudjelovali jer se, zbog smanjenja i izbjegavanja troškova, planiralo daljinsku povući u Šibeniku. Međutim, baš u kritičnom razdoblju bilo je juga tako da je ovaj test iz objektivnih razloga preskočen. Početkom prosinca troje naših veslača (Jakov, Antonio i Jure), u pratnji trenera Radečića, provelo je jedan dan u Zagrebu radi testiranja obavljenog na tamošnjem Kinezološkom fakultetu

Prošlog četvrtka, 19. prosinca 2013., na zajednički prijedlog člana Uprave gosp. Borisa Gligića i člana Skupštine, inače Šibenčanina na „privremenom radu“ u Zagrebu gosp. Stipe Baljkasa, upriličen je sastanak s roditeljima cura i momaka koje/i treniraju u Krki. Ispred Kluba sastanku su nazočili predsjednik i dopredsjednik Uprave, gosp. Gligić kao član Uprave, te naš glavni trener Mime. Cilj sastanka bio je omogućiti roditeljima, koji najčešće samoinicijativno uopće ne posjećuju Klub, da vide čime im se djeca zapravo bave, ali i u kojim uvjetima to rade. Bilo je zanimljivo iščekivati koliko će se roditelja odazvati pismenom pozivu koji im je uručen preko njihovih nasljednika, a kad ono - došlo ih je toliko da su obje povezane prostorije na katu Doma V.K. „Krka“, što znači i TV-soba i soba za sastanke, bile prepune! Sastanak je, barem po onome što znamo, prošao iznad svih očekivanja! Roditelji su tako, uz fritule i prošek, „iz prve ruke“ imali prilike saznati o raznim aspektima veslanja uopće i Kluba posebno, a također su mogli razgledati i prostorije Kluba. Na sva pitanja je odgovoreno, novi sastanak se očekuje, a općih i posebnih tema uvijek ima.

Toliko o onom što je bilo, a sad nešto o onom što nas očekuje. Dakle, u ponedjeljak 23. prosinca 2013. očekuje nas osoblje  hotela „Jadran“ na već tradicionalnom okupljanju mladih i onih malo manje mladih krkašica i krkaša. Najprije ćemo se naći u TV-sali Hotela kako bi se reklo par prigodnih riječi i podijelila priznanja najboljima, pa onda ide spuštanje u tavernu na zajedničku večeru koju će dijeliti konobari, a na jelovniku je predviđeno: fritule, rižot od sipe, bakalar bjanko, pohane lignje, pašticada s njokima, te savijača od jabuka/sira. Sve uz dobru kapljicu naše Vinoplod-Vinarije, te neizostavne sokiće. Ovim putem sve krkašice i krkaše i sve one kojima je veslanje drag sport i način života pozivamo na navedeno druženje!

Drugog dana po nastupu 2014. godine četiri naša veslača (Jakov Bumbak, Antonio Čoga, Jure Šarić i Filip Vranjić) predvođeni trenerom Radečićem, odlaze u Kranjsku Goru na uobičajeno skijaško trčanje. Par dana za njima će na snijeg (valjda će ga biti, inače će raditi lopate) krenuti i veća grupa koju će činiti 11 veslačica i veslača predvođeni  trenerom Krasićem i fizioterapeutom Petrovićem. Cure i momci iz Kranjske Gore će se vratiti 12. siječnja.

Aspiriniks

P.S.: Josip Laća naš dugogodišnji veslač, prvak RH i član izborne juniorske vrste, od listopada studira u Splitu na Građevinskom fakultetu. Nadamo se da će u stankama između predavanja, vježbi i učenja, naći vremena i za veslanje. Ukoliko i ne nađe hvala mu za sve dobro što je dao Klubu.

  Verzija za Ispis


Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"