VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Čudo na Perući?
12.10.2013 13:42:17   |  By: Aspiriniks

Uobičajeno pišemo o događajima koji su se dogodili, a sad ćemo par riječi napisati i o onom što se nije dogodilo, a što se dok pišemo ove retke upravo trebalo događati. Naime, hvalevrijedna dugogodišnja inicijativa u svezi održavanja Hrvatskog veslačkog kupa napokon se ove godine trebala pretočiti u stvarnost organiziranjem regate „1. Finale Hrvatskog veslačkog kupa“. Sve je krenulo baš kako treba: završena su oba regionalna kupa, utvrđen je nadnevak održavanja i to baš subota, 12. listopada 2013., kao i mjesto održavanje i to baš Vrlika - jezero Peruća s ciljem u uvali Garjaci. Znamo od prije par mjeseci da je prigodnom priredbom „Lake To Lake“  otvorena još jedna, toliko potrebna, veslačka staza opremljena vrlo kvalitetnim startnim blokovima i prilaznim pontonima i svi smo se veselili još jednom značajnom infrastrukturnom doprinosu razvoja veslačkog sporta u Hrvatskoj. Dakle, gdje smo ono stali… da napravljen je raspis u kojem su za HVK bitne slijedeće odredbe koje ga razlikuju od HVP-a:

 Pravo nastupa stječu posade tri prvoplasirana kluba u pojedinoj kategoriji i disciplini u ukupnom

poretku Kupa „Miljenko Finderle“ i Kupa VSD-a. Ukoliko jedan od prva tri plasirana kluba

pojedinog kupa odustane od discipline u kojoj ima pravo nastupa OO kupova mogu prijaviti u toj

disciplini prvi sljedeći plasirani klub.

Da bi se pojedina disciplina održala, u toj disciplini moraju nastupiti najmanje tri posade uz uvjet

da je najmanje jedna predstavnik jednog od dvaju kupova.

 

Treneri su se dogovorili o sastavima kako klupskih tako kombiniranih posada i iz klubova su potekle prijave. Mi iz Krke s osobitom smo pozornošću očekivali sraz dvaju juniorskih osmeraca – „slanog“ i „slatkog“ u kojem bi dvoboju podijelili megdan dečki iz nacionalnog osmerca pojačani s još nekim kolegama. Što se nas iz Krke tiče Uprava je osigurala dva kombija za prijevoz (hvala Centru "Šubićevac" i "Elektrolux" d.o.o. koji su svoje redovne obveze prilagodili potrebama Kluba), Vaso je još jučer planirao i skoro proveo sve radnje oko prijevoza čamaca, treneri su obavijestili  veslačice i veslače o mjestu i vremenu polaska, a predsjednik Kluba je do zadnjeg trenutka čekao s ispunjavanjem dijela D-programa kojim će se Krka kandidirati za sredstva iz Grada za 2014. jer su nedostajali baš podaci o rezultatima postignutim u Kupu… kad ono jučer Friday, October 11, 2013 4:27:12 PM iz Veslačkog saveza Dalmacije stiže mail slijedećeg sadržaja:

Poštovani,

 zbog vremenskih nepogoda - jezero nema vode, HVK se otkazuje.

Takodjer se otkazuje i sastanak IO VD i VSŽSD  Vrlici u 10 sati.

Postavljamo pitanje organizatoru (HVS), domaćinu (načelniku Općine Vrlika), ali i svima koji nam na to možda mogu odgovoriti: kako je moguće da voda iz jezera površine cca 15 km2 i najveće dubine 65 metara, tako misteriozno nestane u noći s četvrtka na petak, a Regata se nije trebala održati niti u Međugorju, a niti na Crvenom moru? Svakako misterij treba istražiti čisto zbog razloga da nas (veslačku zajednicu) i iduće godine ne bi ovakvo što iznenadilo.

Aspiriniks

PS: ako koga zanima: krkašice i krkaši su na HVK trebali nastupiti s 6 posada u 6 disciplina, nadali smo se barem dvjema zlatnim medaljama, o srebrnim i brončanim da i ne pričamo.

  Verzija za Ispis


Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"