VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Završeno još jedno Državno
15.09.2013 19:23:46   |  By: Aspiriniks

Klikni na sliku za uvećanu verziju

Utrkom seniorskih osmeraca na zagrebačkom Jarunu završila je najvažnija nacionalna veslačka regata - "23. (70.) Hrvatsko veslačko prvenstvo". Za one koji to ne znaju, brojka 23 u nazivu HVP-a znači da se radi o 23. po redu HVP-u od kada je naša Domovina slobodna i neovisna (do prije 2 godine s nazivom "Prvenstvo Republike Hrvatske u veslanju"), dok brojka 70 znači da se radi o 70. po redu natjecanju koje je s imenicom "Hrvatska" u nazivu jednom godišnje okupljalo najbolje klubove, odnosno veslačice i veslače, u nešto daljoj prošlosti.  


U protekla tri dana na Jarunu se okupio zaista veliki broj veslačica i veslača, a naročito onih koji su nam za budućnost veslanja najdragocjeniji - kadetkinja i kadeta. Petku popodne i suboti nismo svjedočili, ali zato su tu dojmovi našeg predsjednika o utrkama koje su se veslale tijekom nedjeljnog jutra. O veslačicama i veslačima koje(i) su Krku zastupale(i), po redu njihovih nastupa, dojmovi su otprilike slijedeći:

1) Lucija Ninčević: u petak prva u svojoj skupini 1XKŽA i s najboljim postignutim vremenom sigurno je ušla u A-finale u kojem je zauzela treće mjesto. Da nam je tko u početku godine ponudio rasplet sezone po kojem bi Lucija osvojila broncu na Državnom bili bi smo to objeručke prihvatili, ali... ali znajući kako je, naročito tijekom ljeta, brzo napredovala i videći da je u kvalifikacijama postigla najbolje vrijeme od svih cura ponadali smo se i srebru, ili čak zlatu. Međutim i ovako je dobro, dapače! Luciji i njenom treneru čestitamo na izuzetno vrijednoj medalji, ali i na upornosti koju su iskazali u nastojanju da se postigne ovako lijep rezultat.  

2) Filip Kendeš, Tomislav Rupić, Andrija Šupe, Matija Jakoliš:  na HVP-u su najprije nastupili u 4X JMB, a onda i u 4+ JMB. U obje discipline osvojili su brončane medalje, obje znojem iskovane. Ne znamo koja im je draža, ali gledati njihovu borbu za mjesto na podiju u disciplini 4+ s posadama JRI i GUS bilo je uistinu uzbudljivo. Riječane su nadmašili u zadnjim zaveslajima, Gusar je samo malo više zaostao. Momcima čestitamo na činjenici da su dali sve od sebe i bili jaki kad je to najviše trebalo biti.

3) Jakov Bumbak: veslati skif u disciplini LJMA s svega 5-6 treninga u čamcu, uz "normalne" treninge obavljane u četvercu "bez", treba znati i htjeti. Što god on mislio o tome, super smo zadovoljni njegovim srebrnim medaljama koje je zaslužio u obje discipline. Na kraju jedne sjajne juniorske sezone Jakov se s ponosom može osvrnuti na protekli period 2013. i vjerovati da će 2014. biti još bolja.

4) Mihovil Škugor i Josip Bačelić-Medić: nastupili u 2X JMA, na HVP su otišli na izričiti zahtjev trenera, kao posada "skrpani" u zadnji čas i od njih se u rezultatskom smislu dobilo ono što se i očekivalo. Da li će im nastup na Državnom biti poticaj za iduću godinu ostaje da se vidi.

5) Nino Perišić: e, o njegovom načinu veslanja može se novela napisati, a sve bi se svelo u dvije riječi: "na mahove".  Još lani smo za njega rekli da je dečko koji obećava, a ove godine je to i potvrdio osvajanjem titule prvaka Hrvatske u 1X KMB. U svakom slučaju gledati ga kako vesla nije dosadno - čas juriša tako da ga nitko od vršnjaka ne može pratiti, pa skoro stane, pa krene, pa malo gleda "okolo", pa krene... Šalu na stranu, ukoliko ga treneri dovedu u stabilnu formu i nauče na kontinuitet zaveslaja Nino će biti momak od kojeg Krka tek ima što očekivati. Čestitamo mu na zlatnoj medalji izborenoj u vrlo jakoj konkurenciji - bravo Nino!

6) Lovre Juras: kad jednog dana u nekoj statistici netko bude pročitao da je Lovre između 24 KMA skifista zauzeo ukupno 8. mjesto možda će zaključiti da to i nije nešto. Međutim, i za njega i Klub radi se o uspjehu već i zato što je taj momak pokazao zavidnu borbenost i vještinu vladanja čamcem. U ovom trenutku od njega je bilo snažnijih veslača koji su ušli u A-finale, ali i borba za prvo mjesto u B-finalu bila je antologijska, a u njoj je ravnopravno sudjelovao i naš Lovre!   

7) Luka Gojanović-Rakić i Frane-Filip Garma. Između 20 dublova A-kadeta zauzeli su ukupno 4. mjesto. U A-finalu su na 250 metara bili prvi, na pola staze drugi, da bi u drugom dijelu utrke posustali i za 3 sekunde ostali bez srebrne, ili brončane medalje. Dali su koliko su kao posada u ovom trenutku mogli, na tome im treba čestitati, ispred njih je još puno rada. Radi se o dva valjana momka, da su razočarani "drvenom" medaljom jesu, ali što se tu može - i to je život sportaša. Luka je ove godine jako napredovao, a Frani poželimo da ga mimoiđu bolest i povrede.

8) Antonija Rupić i Antonia Papak: slično kolegama JMB (Filipu i društvu) i one su veslale i rimen i skul. Mislimo da im avantura u 2- JŽA nije ni trebala, dok su u 2X JŽA su zauzele 5. mjesto, reklo bi se - taman koliko u ovom trenutku vrijede.

9) Josip Laća i Antonio Čoga: relativno lako i udobno pobijedili su u dvojcu "bez" i time još jednom pokazali kontinuitet dobrih nastupa, te da su 2013. godine daleko najbolja hrvatska klupska posada u toj disciplini. U nedjelju su, pak, sjeli u 4- JMA, zajedno s Jakovom i kolegom Filipom Vranjićem i u cilj ušli mrtvi-umorni i razočarani tek drugim mjestom. Onako kako su veslali četverac, s puno tempa i bez potrebnog ritma, nisu bili ni sjena posade koja je na treninzima u Šibeniku izgledala puna samopouzdanja i kvalitete. Gore kod Jakova, napisali smo da smo super zadovoljni s činjenicom osvajanja dvije medalje, međutim s veslanjem posade u četvercu nisu zadovoljni ni oni sami, pa kako bi bili i mi navijači. Ovo je pravi primjer kako dvije medalje istog sjaja imaju različitu "težinu"!  U svakom slučaju moguće je da je Josip ovime završio juniorski staž, njemu sretno u starijem uzrastu, dok Tonija, Jakova i Filipa čekaju nova juniorska iskušenja u 2014.

Dakle, što se tiče Krke osvojeno je 7 medalja i to dvije zlatne, dvije srebrne i tri brončane,  što je lijep uspjeh u godini u kojoj smo došli do još jedne povijesne europske medalje. Na tome čestitamo trenerima i njihovim posadama jer su učinili da je i ove godine Krka nastavila tradiciju uspjeha dugu punih 90 neprekinutih godina.

Na samom HVP bilo je puno ljepih utrka, bilo je i puno iznenađenja, iskreno čestitamo ukupnim pobjednicima - curama i dečkima HVK "Mladost", a posebno smo zadovoljni što je i ovo natjecanje pokazalo kako bez tzv. "malih" nema širine i kvalitete hrvatskog veslanja: pogledajte sjajne rezultate naših prijatelja iz Ošjaka, pa onda i Medulina, Glagoljaša, Nove, Neptuna, Vukovara... sve će vam biti jasno!

Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"