VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Pripreme za SJP
28.07.2013 16:09:46   |  By: Aspiriniks

Klikni na sliku za uvećanu verziju

Nakon što su odradili osmodnevne pripreme na jezeru Rama u Bosni i Hercegovini, te nakon Rame dva dana treninga u Šibeniku, danas Jakov, Toni i Josip odlaze na završne pripreme u Zagreb gdje će se naći s ostatkom osmerca u sastavu Jakov Bumbak, Antonio Čoga, Josip Laća, Mato Brandt, Matej Metković, Toni Čavka, Tin Nemčić, Marko Križmančić i korm. Luka Šćurla. Trener osmerca je Milan Radečić.


Kao što je predsjedniku Krke rekao trener Mime pripreme na Rami u svom prvom dijelu poslužile su da se  iskristaliziraju posade za odlazak na ovogodišnje SJP u Litvu. Nakon tri dana iskušavanja različitih kombinacija izbornik gosp. Srećko Šuk odlučio se za dvojac Plišić-Samardžić, osmerac u gore-spomenutom sastavu, te četverac Ančić-Kuzmanić-Biloš-Hartl. U nastavku priprema veslalo se prema posadama i disciplinama kako su određene odlukom gosp. Izbornika. Mime je kazao da je prilično zadovoljan konačnim ishodom, da je posada za koju je odgovoran sastavljena od momaka koji hoće u njoj veslati, a to već nije malo (ovo zadnje kažemo mi), da čamac lijepo klizi, da nema problema s balansom i da po njemu posada ne izgleda sporija od one koja je nastupala u Minsku… dakle sve pozitivno. Jedino što je u čitavoj priči negativno i bez veze, a na što se stvarno naljutio predsjednik Krke, je sam odlazak iz idealnog ambijenta Rame u kojem su hrana i smještaj bili odlični, a jezero na kojem se obavljao trening u neposrednoj blizini, u puno manje idealni ambijent ljetnog (čitaj: prevrućeg) Zagreba. Da li se odlazak u Zagreb mogao izbjeći, odnosno da li se u BiH moglo ostati, pitanje je na koje će netko nakon Svjetskog morati dati odgovor, jer ne vjerujemo da bi i jedna reprezentacija sebi dozvolila luksuz odlaska s boljeg na gore. „Pa bogati k'o da idu na Dalmatijadu, a ne na Svjetsko!“ – rekao je bijesno predsjednik Krke.

Međutim, što je – tu je, „hrvatska posla“ rekli bi mi u nedostatku boljeg objašnjenja. Svakako osmerac ide na SJP, vjerujemo da će biti dobar i da se radi o posadi (ako se u predstojećem razdoblju do nastupa u Trakai ne desi nešto loše) koja će se boriti za ulazak u A-finale. To bi bio još jedan lijep uspjeh CRO-veslanja. Naravno, od posada koje će od 07. do 11. kolovoza 2013. na jezeru Galve predstavljati Hrvatsku dobar plasman očekujemo i od cura u dublu i od momaka u četvercu na pariće i dvojcu bez. U dosadašnjem dijelu sezone pokazalo se da se radi o vrlo dobrim posadama, a SP će biti idealan test njihove vrijednosti.  Dakle, navijačka prognoza (čitaj: želja) je: dva A-finala i dva plasmana u među prve dvije posade B-finala, a sve što bude bolje bit će veliki uspjeh. Inače, za one koji to ne znaju Trakai i okolica  svrstani su u baštinu Svijeta i pod zaštitom su UNESCO-a. Bit će to našim curama i dečkima još jedno lijepo, poučno, a nadamo se i sportski uspješno putovanje.

Glede i u svezi sportskog uspjeha: upravo danas završava SP tzv. U23 koje se održava u Austriji. Na žalost tu nismo imali posadu koja bi bila vrijedna A-finala. Za neke posade smo znali da su otišle čisto nastupa radi, ali od nekih, u prvom redu 1XLSM, očekivali smo ipak malko više.  Kao opravdanje (ako opravdanja uopće treba za one koji su dali sve od sebe) možemo reći i slijedeće: pregledom rezultata lako je vidjeti kako su finaliste, odnosno medaljaše, imale i neke manje veslački razvikane zemlje kao što su Meksiko, Turska, Španjolska, Belgija, Irska, Danska, Japan, Austrija. Treba li primjera koji će jasnije govoriti koliko je veslanje svjetski raširen sport u kojem je biti među prvih 6 uvijek veliki uspjeh i koliko je teško posadama koje dolaze iz jedne male, siromašne i ne baš organizirane zemlje boriti se s svjetskom konkurencijom? Nema tu šanse za šetnju do medalje, ili rezultata 19 : 0 postignutog na natjecanju koje se zove Svjetsko prvenstvo!

Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"