VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Kaštela 2013. i ostali događaji
15.07.2013 19:21:49   |  By: Aspiriniks

Klikni na sliku za uvećanu verziju

Nismo se odavno javljali zbog problema s redakcijskim računalom, ali sad je sve OK pa možemo nešto i napisati, a ima se što jer je proteklih 15-ak dana i u Krki i u hrvatskom veslanju uopće bilo zbilja radno kako u trenažnom, tako i u natjecateljskom smislu.


Najprije nešto o V regati za "Kup Dalmacije 2013" održanoj 29. lipnja u Kaštel-Kambelovcu po vremenu pogodnom za veslanje. Kao što se zna ove godine u Kupu i nismo baš nešto najbolji, pa ni nastup u Kaštelima nije bio izuzetak. Najprije su nastupili Lucija i Nino: Lucija je u 1XKŽA bila solidna druga, jednako tako i Nino u istoj disciplini samo (naravno) za muške, s tim da je Nino sebi dopustio luksuz nepotrebno prevelikog zaostatka za prvoplasiranim. Iza njih smo čekali i dočekali utrku u 2-JMA u kojoj su se Toni i Joso do pola staze odlično nosili s favoriziraniom kombinacijom KAŠ-JRI, a onda su Samardžić i Plišić u drugoj polovini staze napravili nevjerojatnih 15,5 sekundi prednosti! Takvom razvoju događaja možemo se samo čudom čuditi i ništa više! Nakon našeg dvojca na stazu je izašao štroker osmerca iz Minska, naravno riječ je o Jakovu koji je, ovaj put u skifu juniora, doslovno pomeo (za njega) slabašnu konkurenciju. U istoj konkurenciji kao i Jakov, ali u drugoj grupi, veslao je i Josip B.M. - bio je treći. Nakon Jakova veslale su naše dvije juniorske skifistice Antonia i Antonija koje su osvojile drugo, odnosno treće mjesto. Drugi je bio i novoformirani četverac mlađih juniora sastavljen od rimenaša Andrije i Matije, te skulera Filipa i Tomislava. Čamac je usmjeravao kormilar Paško. Kao što smo rekli osvojili su srebrnu medalju s nešto manje od 4 sekunde zaostatka iza momaka iz Zadra što ne smatramo lošim plasmanom tim prije što imaju još puno prostora za napredovanje do HVP-a. Bar tako kaže trener Krasić.  Solidan, trećeplasirani, ciljem je prošao i Lovre u skifu za A-kadete. Drugo mjesto izmaklo mu je za cca 15 stotinki sekunde! U istoj disciplini, samo u drugoj grupi, nastupio je i Luka, momak koji nas ove godine iz regate u regatu, iz trke u trku, uvjerava da je i te kako vrijedan pozornosti trenera. Ciljem je, treba li uopće to isticati, prošao uvjerljivo prvi! Na Regati su nastupili još i Filip (Čoga) i Josip (Zorčić) u 2xJMB, te Luka (Skorić) u 1XKMA, međutim nisu bili ni blizu prilike za osvajanje medalje.

Nakon Kaštela treneri su veslačicama i veslačima dali 15-ak dana odmora, ali ne svima: jedna mala skupina kadeta određena je za nastup na Mini-kup regati održanoj protekle subote u Metkoviću. Radi se o lijepoj maloj regati na koju je zapravo najvažnije otići! Stoga o rezultatima i nema potrebe govoriti, a svakako treba učiniti sve da krkašice i krkaši i iduće godine zaveslaju Neretvom.

Dok je dio kadeta nastupao u carstvu mandarina, a Joso i Toni obavljali trening na relaciji Šibenik - Zaton, kombinirani dvojac Bumbak-Ančić zaveslao je na Jarunu na kontrolnoj utrci juniorskih dvojaca koji kandidiraju za nastup na ovogodišnjem SPJ u Litvi. Budući da su, za nas neočekivano, u istoj utrci nastupili Samardžić i Plišić, bilo je samo pitanje tko će biti drugi. Trener Mime kaže da su do 300 metara prije cilja upravo Jakov i Marin bili na drugom - trećem mjestu i onda kada je očekivao da stvar dobrom završnicom privedu kraju posada se "raspala" i u cilj ušla  kao šestoplasirana s malo manje od 7 sekundi zaostatka za reprezentativnim kolegama Nemčićem i Križmančićem iz V.K. "Jarun". Hm, 7 sekundi zaostatka u samo 300 metara? Jakov je treneru rekao da nema pojma što se desilo samo je čamac odjednom počeo ići u lijevo. Sumnja se na lopoč koji (dokazano više puta!) osobito voli dugu i okomitu "Elite racing" peraju našeg dvojca jer nema šanse da bi Marin popustio u finišu!

Pri kraju ovog kratkog pregleda valja istaći kako su naši reprezentativci Jakov, Toni i Joso, s trenerom Radečićem i predsjednikom Kluba danas bili primljeni, a veslači i darivani, u uredu gradonačelnika Šibenika gosp. Željka Burića. Nadamo se da je ovaj prijem početak neke nove ljepše priče on onih na koje smo navikli u dosadašnjim odnosima Grada prema Krki i krkašima.  Par slika s prijema pogledajte uz ovaj osvrt.

Na kraju o eliti CRO-veslanja: deset momaka i jedna cura nastupali su u protekla 3 dana u Lucernu. Dvojac "bez", najblaže rečeno, nije imao uspješan nastup. Nasuprot njima solidna je bila laka skifistica Helena Pavković, vrlo solidan četverac "bez" (napokon jedna međunarodno dobra rimen posada), a poslovično fantastičan CRO-express koji je jednom, po n-ti put, pokazao svoju svjetsku klasu!

Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"