VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Minsk: tri bronce!
26.05.2013 17:17:29   |  By: Aspiriniks

Klikni na sliku za uvećanu verziju

Radujemo se još jednom danu u kojem je CRO-veslanje pokazalo da ima sjajnu budućnost, u kojem se još jednom, po tko zna koji put, bjelodano potvrdilo kako je  veslanje u Hrvatskoj izuzetno vrijedan sportski proizvod! Uz već postojeće, radi se o tri medalje kao dodatna tri kamena temeljca za vrijeme koje dolazi!   


Završila je svečanost dodjele medalja najboljim europskim juniorskim osmercima, a tim povodom upravo je i predsjednik Krke završio razgovor s trenerom našeg brončanog osmerca! U kratkom telefonskom razgovoru Mime mu je kazao kako su se momci borili do kraja, da su dali koliko su god mogli, da se veslalo zajedno, skupno, borbeno i do posljednjeg daha, te da je gotovo čitava utrka bila "klanje" s Rumunjima za drugo mjesto. Srbi su bili malo naprijed, a na Talijane, Bjeloruse i Ruse nije se ni osvrtao. Dok ovo pišemo još uvijek na internetu nisu objavljeni službeni rezultati (toliko o mogućnosti da Josip Laća, zbog mature nesuđeni član osmerca, u subotu piše maturu iz Bjelorusije), već smo za uistinu sjajan rezultat osmerca saznali pregledavajući izvrsno organiziranu i ažurnu stranicu FIC-a www.canottaggio.org/  - pogledajte i vidite kako to izgleda.

Što reći u ovim prvim trenucima? Pada nam na pamet istaći činjenice: osmerac se sastavio prije 15-ak dana i već ima dvije "M" medalje s zemljopisnim porijeklom: onu iz Minhena i ovu iz Minska! Nikad hrvatsko veslanje nije imalo juniorski osmerac ovjenčan medaljom na tako važnim nastupima! Što se tiče Krke i nastupa na EP-u radi se o najboljem rezultatu u povijesti juniorskog veslanja Kluba i utoliko su trener Milan Radečić i veslači  Jakov Bumbak i Antonio Čoga po završetku utrke ispisali posebno vrijedno poglavlje u bogatoj Krkinoj povijesti! Čestitamo im, a čestitamo i njihovim kolegama iz "baterije" i vrha osmerca: Danijelu Plišiću, Bernardu Samardžiću, Mateju Metkoviću, Toniju Čavki, Tinu Nemčiću i Marku Križmančiću, te kormilaru Luki Šćurli. Dakako, čestitke zaslužuje i izbornik gosp. Srećko Šuk, kao i klubovi iz kojih su došli članovi osmerca! Da, ne smijemo zaboraviti zahvaliti predsjedniku VSD gosp. Juri Gamulinu i VK. "Jelsa" na promptnoj pomoći pri pozajmici vesala po ukusu trenera Radečića za potrebe osmerca. U ovom sretnom trenutku dodajmo još samo činjenicu da točno pola članova CRO-osmerca još i iduće godine ima pravo nastupa u juniorskom uzrastu, te da i iduće godine od njih očekujemo velike stvari.

Još prije osmerca radovali smo se uspjehu djevojaka Žane Krakić i Ivane Krkljuš u dvojcu na pariće koje su također čitavo vrijeme bile u borbi za srebro s vršnjakinjama iz Bjelorusije koje su ih nadvladale tek u zadnjih 500 metara utrke, ali i bronca je velika, velika, nagrada za sav njihov trud i povjerenje trenera u ovu posadu. Od četverca na pariće očekivali smo, možda, nijansu više, ali i ovako je dobro jer ne osvaja se brončana medalja baš na svakom velikom kontinentalnom natjecanju. Do medalja mogu samo oni najbolji, a Tomislav Šain, Luka Baričević, Ante Ančić i Roko Šitum pripadaju u taj uski europski vrh.

Ne znamo što se u polufinalnoj utrci desilo našem skifisti Ivanu Županoviću, njegov rezultat izgledao nam je kao upadanje u veliku crnu rupu, black-out što bi se reklo. Ivan je u B-finalu pokazao da je kvalitetan veslač i stoga je šteta da i on nije nastupio u skupini najboljih 6 mladih skifista Europe.

Što sad reći? U kolovozu je SP u Litvi na koje će stići konkurencija iz cijeloga svijeta... ovo je bilo teško, a očekuje nas još teže. Na izborniku je da, nakon zasluženog gutljaja šampanjca, razmisli i odluči što i kako dalje. 

 
Aspiriniks

P.S. Koje li koincidencije: upravo dok smo dovršavali pisanje ovog kratkog i zasluženog panegirika našem veslanju, na HTV-u je trajala reportaža o planovima "CRO-express-a" za ovu godinu i naredne godine, sve do idućih igara Olimpijade!

  Verzija za Ispis


Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"