VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Minhen, 2. dan: jako solidno!
05.05.2013 18:21:14   |  By: Aspiriniks

Klikni na sliku za uvećanu verziju

Danas se zaista veselimo: cure su u dublu bile uvjerljivo prve u svojoj skupini s najboljim rezultatom od svih dublova, četverac na pariće odličan drugi, dok je CRO osmerac u A-finalu Minhena osvojio treće mjesto! Što reći? Žana i Ivana jednostavno vrijede i samo je za nadati se da će biti zdrave i da će im se forma još dizati, regata u Minhenu (jednako kao i C.O.) pokazala je da četverac na pariće na EP i SP ima veće šanse za kvalitetan plasman nego dubl, dok se osmerac (tiha patnja našeg trenera Mime) pokazao neočekivano uspješnim. Dobro ih je Mime, prije pola sata, u razgovoru s predsjednikom Krke opisao: "Da ih je mjeriti samo metrom i vagom ne bi valjali ni za D-finale, ali zato imaju zaveslaj, ritam koji gura brod i brod ide."


U konkurenciji osmeraca jutros se u kvalifikacijama našlo  ukupno 9 posada od kojih 6 iz Njemačke, jedan iz Velike Britanije, jedan iz Švicarske i jedan iz Hrvatske. U našoj posadi, u prvoj skupini kvalifikacija, na startu koji je bio zakazan već u 8 sati i 20 minuta, našli su se: Toni Čavka (MKA), Matej Metković (NEP), Tin Nemčić (JAR), Marko Križmančić (JAR), Jakov Bumbak (KRK), Danijel Plišić (JRI), Bernard Samardžić (MKA), Antonio Čoga (KRK) i kormilar Luka Šćurla (MKA). Za osigurati plasman u toliko željeno A-finale bilo je dovoljno osvojiti i treće mjesto među 5 posada koliko ih se našlo u prvoj eliminacijskoj skupini. Naši su, sad je to već očito, odveslali koliko je trebalo i u cilj ušli kao drugoplasirani iza Britanaca s 5,36 sec. zaostatka. Treba ipak istaći da im je to bilo vatreno krštenje, jer su prije te utrke odveslali svega 2-3 treninga zajedno, a poslije prvog treninga, onog održanog u Zagrebu, Mime je rekao našem predsjedniku: "Ma to su sve dečki iz dvojaca, znaju oni veslati, ali im brod malo bježi, nemaju još brzine za uhvatiti vodu."

Nedjeljno popodne i veliko finale! Obračun 6 najbržih osmeraca iz kvalifikacija i to 4 s oznakom GER, te jedan GBR i jedan CRO! Odmah poslije starta izdvajaju se Britanci, iza njih jedna od njemačkih kombinacija, a onda za njima naši, dok su ostale tri posade do polovine utrke već otpale iz borbe za medalju. Nakon tisuće naši se ne predaju, na 1500 i dalje su treći, a onda počinje njihova luda jurnjava za prva dva čamca. Zadnjih 500 metara Jakov & Co., po kontra vjetru, veslaju najbrže od svih posada (1:32:12) i žestoko pritišću i Britance i Nijemce. Ipak, unatoč naporu mladića iz Lijepe naše Otočani su cilju brži za 1,9 sekundi, a Nijemci za (samo) 8 stotinki, ili kako je to slikovito opisao Mime: "... metar iza cilja već su bili drugi!" Svejedno i ovako je polučen lijep uspjeh, zapravo ne sjećamo se CRO juniorskog osmerca koji je u zadnjih 10-15 godina bio konkurentan u međunarodnim okvirima. Međutim, kao što smo u uvodu rekli, imamo još najmanje dvije međunarodno dobre posade, a u izbornoj vrsti treba naći mjesta i za još nekolicinu kvalitetnih veslača koji na ovoj Regati, ili za ovu Regatu, nisu bili u prvom planu. Lijepo, je'l da?

Sve rezultate možete pogledati na www.regatta.de, a usporedbe radi naš 4X je u svojoj utrci, održanoj 15 minuta prije starta osmeraca postigao vrijeme 6.34:00, dok je naš 8+ stazu preveslao u vremenu 6:14: 42. Gosp. Srećku Šuku kao izborniku ostaje čitava noć za kombiniranje: što prijaviti za Minsk?! Slatke brige, nema što!

Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"