VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Minhen, 1. dan: solidno!
04.05.2013 20:28:49   |  By: Aspiriniks

Danas smo pratili dešavanja na zaista superjakoj međunarodnoj regati u Minhenu koja, nakon regate "Croatia Open" još jasnije pokazuje trenutnu vrijednost  pojednih posada sastavljenih od cura i momaka iz Hrvatske. Kad se na jednoj regati nađe puno posada svjetskih veslačkih velesila kao što su Njemačka i Velika Britanija, Češka i Poljska, Danska i Nizozemska, onda je i najpovršnijim poznavateljima veslanja jasno da će se za svako mjesto, za svaku poziciju više u ukupnom poretku, trebati krvavo namučiti.  Kao i svake godine Regatu je pohodilo podosta posada iz naše zemlje, a mi smo ovog puta obratili naročitu pozornost na disciplinu četverca "bez" u kojoj su nastupali krkaši Jakov Bumbak i Antonio Čoga, s kolegama Bernardom Samardžićem (MKA) i Danijelom Plišićem (JRI). Dakle što smo vidjeli, a što čuli "iz prve ruke"?

Najprije valja reći da nismo imali bilo kakve predstave o tome koliko posada vrijedi i da li se uopće može iole ravnopravno utrkivati s ponajboljim posadama Europe. Prvi put su se našli zajedno u Zagrebu na već ranije opisanoj provjeri vršenoj u četvercima i odmah potom ultrakratkim pripremama pred odlazak na samu Regatu. Trener Mime koji je posadu vodio ocijenio ju je stabilnom "... ali fali tu uveslavanja, ne znam kako će se ponašati na pravoj trci...". Onda je veselo društvo iz Zagreba krenulo kombijima, kao karavana, u glavni grad Bavarske, praćeno našim željama da dadu sve od sebe pa što bude. Po prijavama smo vidjeli da će konkurencija biti žestoka: 10 posada iz Njemačke, 3 iz Velike Britanije, po dvije iz Austrije, Češke i Hrvatske, te po jedna iz Poljske,  Švicarske i Slovenije.  Četverci su se natjecali u 6 eliminacijskih skupina od kojih su samo prvi išli u A-finale, drugi u B-finale, a ostali na tribine. Naši su se našli u skupini s Poljskom i jednom posadom iz Njemačke. Mime je utrku opisao ovako: "Počeli su nešto sporije od ostalih, na prvih 500 su bili treći, onda su počeli napadati. Na tisuću su bili drugi i stalno napadali Poljake. Činilo mi se da će uspjeti, u jednom trenutku su im se bili sasvim približili, ali dalje nije išlo. Na kraju su ostali 2/3 čamca (2,02 sec, op.Asp.). Veslalo se malo previše u grču, bilo bi bolje da su imali zaveslaj-dva manje i mirnije veslanje. Bilo je i vjetra u krmu koji nije pomagao, nego je dosta smetao! Za 4 sata imamo B-finale pa ćemo vidjeti koliko će se do tada stići oporaviti."

Analizirajući podatke s računala nakon što je svih 6 grupa četveraca odveslalo svoje, vidjeli smo da je kombinacija Šibenika-Kaštela i Rijeke ostvarila 7. rezultat među 22 posade, te da su za ukupno najbržima (AUT) zaostali  4,67 sekundi što nam se nije činilo pretjeranim, posebno kad se zna da su dečki iz Austrije vrlo solidna momčad. Uostalom Bobić i Lehrer su na C.O. sjedili u četvercu kojem se nitko od naših posada nije uspio niti približiti. Znali smo da je mladić iz Rijeke dovoljno snažan, a bilo je samo pitanje u kakvom će stanju B-finale dočekati dva tanka Šibenčanina i Kaštelanin.  U konkurenciji za mjesta od 7. do 12. našle su se po dvije posade iz GER i GBR, te naši i Slovenija. Hrvati su (opet) krenuli malo uzdržanije da bi tijekom utrke razvijali brzinu i onda, na naše iznenađenje i zadovoljstvo, u zadnjih 500 metara napadali kao pravi morski psi s Jadrana: zadnjih 500 prešli su za 1:32:69! U tom segmentu, među svih 12 A i B finalista, brža je bila samo AUT!  Znači bilo je dovoljno snage i ritma za kvalitetan nastup! Dapače, s krajnjim vremenom od 6:20:05 bili bi u borbi i za peto mjesto u A-finalu! U svakom slučaju u cilj su ušli u stotinku dijeleći 1. mjesto s GBR, a za najbržima u A-finalu (CZE 6:12:77) bili su sporiji za točno 7,35 sekundi. Trener Mime svoje dojmove je, u bitnom, opisao ovako: "Veslali su puno bolje nego jutros. Tražio sam da imaju zaveslaj manje i da poprave ritam. Tako su se i ponašali. Napredovali su od početka do kraja trke! Da su ovako veslali jutros možda bi bili i pobijedili Poljsku. Ima se tu još za raditi, ali zadovoljan sam." Pa kad je trener zadovoljan zadovoljni su i navijači i stoga čestitke idu u Njemačku Jakovu, Toniju, Bernardu i Danijelu. Sutra će se veslati osmerac, držite se momci!

Što se ostalih CRO-posada tiče valja u prvom redu istaći jako dobar nastup djevojaka Ivane Krkljuš i Žane Krakić u dublu. Nisu ušle u A-finale, ali ispred njih su se plasirale samo cure iz Njemačke! Kako Njemačka neće na EP-u i SP-u imati više od jedne posade, optimisti kao i uvijek, već vidimo da će Ivana i Žana u Minsku osvojiti medalju, te da će na SP-u biti posada vrijedna (najmanje) velikog finala! Osim cura pratili smo i kako će u Minhenu proći dva naša muška dubla. U oštroj konkurenciji Šitum i Šain u svojoj su eliminacijskoj skupini bili treći bez šanse da se plasiraju na jedno od prva dva mjesta pa su i oni nastavak natjecanja prvog dana gledali s tribina, dok su Baričević i Ančić s podosta boljim vremenom od mladostaša zauzeli u svojoj skupini prvo mjesto i plasirali se u A-finale. Time su ujedno bili i najuspješnija naša juniorska posada! Izuzetno snažni mladići iz Zadra i Splita u finalu su zauzeli 4. mjesto zaostavši iza pobjednika (GBR) malko ipak previše za posadu koja nije od jučer: 10,53 sekunde. Utješno je da su barem bili vrlo blizu brončanoj medalji s zaostatkom od 73 stotinke iza trećeplasiranih Nijemaca. Pratili smo i posadu dvojca "bez" Brandt (VUK) i Privrat (MED). Nisu imali ni malo šanse za prolazak dalje, ali njihov rezultat postignut u eliminacijskoj skupini pokazuje da ni tu dvojicu momaka izbornik ne smije zaboraviti!

Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"