VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Bez komentara na Inter City
28.04.2013 22:27:56   |  By: Aspiriniks

Nećemo komentirati postignute rezultate nama interesantnih posada postignute na netom završenom natjecanju u Zagrebu, samo ćemo navesti neke činjenice pa neka svatko zaključuje što mu drago. Činjenicama ćemo i početi: nije se radilo o jednom nego o dva natjecanja, jer u subotu se veslala 2. ovogodišnja regata za veslački kup "Miljenko Finderle" (za one koji to ne znaju pok. Finderle bio je dugogodišnji vrijedni veslački zanesenjak), dok se u nedjelju veslala "Inter City Regatta Zagreb".

Prvog dana veslalo se po bonaci, a Jakov i Toni su zajedno s Plišićem (JRI) i Samardžićem (MKA) uvjerljivo pobijedili u disciplini 4- JMA, dok su Josip i Tome veslali s Kuzmanićem i Ujakovićem (oba MKA) i zauzeli slabo 5. mjesto. Drugog dana Jakov i Toni u novoj kombinaciji, ovaj put s Čavkom (MKA) i Metkovićem (NEP) u cilj su ušli kao treći, dok su Josip i Tome opet u istoj kombinaciji opet bili peti. Drugog dana, nije nevažno, veslalo se po jugozapadnoj kontri.

Malo matematike: uspoređujući rezultate postignute prvog i drugog dana u odnosu na zadane norme za odlazak na SP evidentno je da ni jedna od posada, koja nam se učinila zanimljivom za praćenje, u ovom trenutku nije ni blizu B - normi. Evo podataka svrstanih po zaostatku pojedine posade za normom (od najmanjih do najvećih zaostataka):

Subota:                                                                                                                        

1. 2XJMA +6,20;  2. 2XJMA +7,31;  3. 4-JMA +8,14  4. 1XJWA +13,46;  5. 2-SMA +14,92;  6. 2-JMA +15,47;  7. 2-SMA +18,43  8. 1XSW +26,18

Nedjelja:

1. 4-JMA +18,84 (4.staza, druga trka u danu!);  4XJMA +19,07 (1. staza, prva trka u danu!);  8+JMA +22,70 (1. staza, treća trka u danu!)

Odlukom izbornika, koji je zbog termina EP-a (Minsk, BLR) koji se podudara s maturalnim ispitom, odlučio da se maturanti izuzmu iz naredne dvije akcije izborne vrste (Minhen i Minsk),  Jakov i Antonio odlaze već idućeg tjedna u Minhen na tamošnju superjaku juniorsku regatu. Prvog dana veslat će četverac "bez" u sastavu u kojem su nastupili jučer u ZG-u, a drugog dana osmerac. Zanimljivo je da će "Krka" u glavnom gradu Bavarske biti zastupljena s dva veslača, ali i dva čamca. Naime, kao odgovoran partner HVS-a izbornoj vrsti posuđujemo naša dva čamca u kojima se, uostalom, već veslalo i u Zagrebu. Sad je prilika reći i to da nam je u Zagrebu isporučen  potpuno novi Italia S - Quattro senza 4- (Filippi) i kako to već kod nas biva novi je čamac već lakše oštećen u nedjeljnoj utrci. Povodom tog detalja, sad već karakterističnog za naš Klub, u bilo koju tražilicu na internetu utipkajte: Edward A. Murphy, odnosno "Murphyevi zakoni", a najčuveniji zakon je svakako ovaj: “Ako nešto može poći naopako, poći će naopako”. Budući da smo spomenuli maturante diljem Hrvatske koji se već znoje u mukama (po nama) glupavog i nepotrebno kompliciranog maturalnog ispita, između brojnih i duhovitih Murphy-evih zakona, evo još tri prigodna:

- Osamdeset posto pitanja na završnom ispitu temeljit će se na predavanjima koje si propustio i gradivu koje nisi pročitao!

- Ako smrdi, to je kemija. Ako ne funkcionira, to je fizika. Ako je neshvatljivo, to je matematika. Ako je besmisleno, to je ekonomija, ili psihologija!

- Ako ne razumiješ neku riječ u tehničkom tekstu, ignoriraj je. Tekst će imati smisla i bez nje.

Sretno veslačima u Minhenu, a sretno i maturantima na ispitu! Bled je sasvim, savim, blizu!

Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"