VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848

14.04.2013 22:05:00   |  By: Aspiriniks

Klikni na sliku za uvećanu verziju Prije negoli počnemo bilo što pričati o netom završenim utrkama na ovoj zaista izvrsnoj Regati moramo se svekolikom čitateljstvu i našoj Luciji ispričati zbog toga što smo jučer napisali kako je u nedjelju tek čeka bitka za medalju.


Nismo, naime, znali da se zboj velikog broja prijavljenih kadetskih posada organizator odlučio za rješenje da se svaka skupina u bilo kojoj kadetskoj disciplini ima smatrati finalnom. To znači, a naša Lucija ima i medalju kao materijalni dokaz, da je osim srebra u 2-JMB jučer osvojena i  bronca u kombiniranom 2XKWA. Bravo Lucija!

Jutros su Regatu posjetili i predsjednik i dopredsjednik Krke kako bi osobno vidjeli kako sve to izgleda, pa imamo i njihova zapažanja koja neće smetati ovom tekstu, dapače. Dakle, prispjeli su na Jarun taman na utrku 4- JMA u kojoj su Josip i Toni veslali u kombinaciji s veslačima V.K. "Jarun". Ispred njih se se namjestili neizbježni dečki iz Austrije, a "naša" kombinacija je bila sve do pola staze praćena četvercem V.K. "Istra". U svakom slučaju u cilj je posada KRK-JAR ušla kao drugoplasirana ostavivši Istru iza sebe na sigurnoj udaljenosti. Međutim, kažu naši očevici, unatoč očitom trudu sve četvorice veslača nije to bilo neko spektakularno dobro veslanje i s dosta uzdržanosti se očekivao nastup u A-finalu o čemu ćemo malo kasnije.

Samo da napomenemo prije četveraca veslali su KRK1, KRK2 i KRK3 u eliminacijama 2- JMA. Jakov i Tome, te Kike i Miho, prošli su u A-finale, a Filip i Jure su otpali. Veslali su još i mlađi juniori u 4X koji se, na lagano razočaranje našeg predsjednika koji posebno prati baš tu posadu, nisu plasirali među šest najboljih. I o finalnoj utrci dvojaca juniora, kao i o B-finalnoj utrci 4X JMB nešto više ćemo malko kasnije. Napomenimo i to da je veslala i Lucija, ovaj put u 1XWA i u cilj ušla kao četvrta i s pravom se ljutila na to što je pobjednica iz Estonije veslala s tzv. "sjekirama", a ne "macon" veslima i time imala značajnu prednost.

Prva finalna disciplina (po već opisanom sustavu dodjeljivanja odličja) bila je ona u kojoj su se natjecali Frane i Luka: 2XKMA. Njihovu utrku pratile su brižne roditeljske oči od prvog do zadnjeg metra i vidjele kako se mladi krkaši nakon pola staze definitivno odvajaju od konkurencije. U utrci je sudjelovalo 5 posada, a našima su ponajviše prijetili vršnjaci iz posade ZAG1, međutim uzalud. I Frane i Luka odmaglili su nakon 500 metara i dalje je sve bilo riješeno. Bilo je tu tehničkih grešaka, povremenog zapinjanja naročito desnim veslima, ali sve u svemu osvojeno je prvo zlato za Krku na Regati i ta će činjenica biti upisana u povijest! Bravo Frane i Luka!

U finalnoj utrci juniorskih dvojaca nakon 500 metara službeni spiker je objavio da se KRK 3 nalazi na 4., a KRK 2 na 6. mjestu. Nisu to bile baš lijepe vijesti, ali da se naši armovi neće u ovoj trci moći boriti za prvo i drugo mjesto bilo je jasno već od jučer. U svakom slučaju na 1000 metara KRK 3 je prešla posadu TRE, a KRK 2 je i dalje bila na začelju. U zadnjih 500 metara slika je bila sasvim jasna i medalje su praktično bile podijeljene između posade Slovenije kao najbolje, drugoplasiranog Smedereva i trećeplasirane KRK 3, dok su se Kike i Miho borili s Medulinom za peto mjesto u čemu, za malo, ipak nisu uspjeli. Dakle, još jedna medalja za Krku i to brončana, osvojena naporima Jakova i Tome. I njima treba čestitati na zasluženom odličju!

E, onda smo imali priliku pratiti vrlo izjednačenu i vrlo uzbudljivu utrku četveraca "bez" mlađih juniora u kojoj se na startu našlo 6 posada, među kojima i kombinacija KRK-NOV u kojoj su veslali Andrija i Matija. Vrlo brzo se od službenog spikera čulo da je posada VUK diskvalificirana. Nema što gdje su A. i M. uvijek ima neke gužve, to im ove godine izgleda ne gine. Međutim, šalu na stranu, bila je to prava utrka do posljednjeg daha u kojoj su se u vodstvu smjenjivale posade MLA i spomenuta kombinacija. Izjednačeno je bilo sve do posljednjih 250 metara kad se kombinacija ponešto počela odvajati. Umor je zasigurno u tom trenutku bio veliki jer se jasno vidjelo kako štroker kombinacije odjednom promašuje čitav zaveslaj, ali jedna (razumljiva) greška nije pomogla momcima iz Mladosti da opet preuzmu vodstvo. Bravo dečki, zlato oko vrata značilo je da su A. i M. naša najuspješnija posada na Regati!

Što reći o B-finalu mlađih juniora u četvercu na pariće? Veslanje korektno, zaveslaj zajednički i tehničkoj izvedbi nema prigovora, ali snage fali i to je nedvojbeno, ali i sasvim shvatljivo. Filip, Tome, Niko i Šime, naši "komarci" utrku su završili kao trećeplasirani, znači ukupno kao deveti. Na borbenosti im treba čestitati, na žalost prednost nad drugoplasiranom Koranom koja je na ulazu u zadnjih 500 metara iznosila lijepe 2,5 sekunde nisu uspjeli obraniti i to više od svega govori da im fali čiste siline. Ništa zato, silina će upornim radom doći sama od sebe i onda će i brzina na startu i u finišu biti puno bolja.  Po pitanju snage, kaže naš predsjednik, sve mu je bilo jasno kad je vidio kako izgledaju pojedini veslači koji su u A-finalu iste discipline osvojili medalje.  

Onda je uslijedila s zebnjom očekivana utrka 4- JMA. Sva loša predviđanja su se ostvarila. Nije to to i točka! Rezultat pogledajte i sami jer ga mi nemamo volje komentirati, samo ćemo u ovom trenutku izreći poznatu poslovicu "Use i u svoje kljuse!".

Dakle, osvojili smo ukupno 2 zlatne, jednu srebrnu i dvije brončane medalje i to nije loše, ali nam je žao što Toni i Josip nisu uzeli bar jedno odličje. Inače, vrijeme je bilo lijepo, toplo, ali ne previše, s malo vjetra promjenjivog smijera i više-manje sve posade su imale ravnopravne uvjete za utrkivanje. Organizacija, kao i obično na visokom nivou, a još da nije te nes(p)retne subotnje satnice sve bi zaslužilo još bolju ocjenu. Kako se čulo od trenera Radečića naš najbolji dvojac nastavit će raditi po planu i programu s perspektivom vjerojatnog nastupa za 15 dana na "Inter City" regati i mogućeg nastupa na još jednoj grandioznoj juniorskoj regati, onoj u Minhenu. Ostalima preostaje vrijedno raditi i čekati Makarsku i "Jumbekovu" regatu.

Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju


 Komentari
Dodaj komentar
No matter if some one searches for his necessary thing, thus he/she desires to be available that in detail, so that thing is maintained over here.
Napisao: Javier , Datum: 14.02.2020 03:48:36
Painter And Decorator Gloucester 38 Bruton Way Gloucester GL1 1DA, United Kingdom 01452 223268
Napisao: Louanne , Datum: 30.05.2020 01:00:35
Independance Immobili_re - Agence Dakar Sénégal Av. Fadiga, Immeuble Lahad Mbacké BP 2975 Dakar +221 33 823 39 30 Agence Immobili_re Dakar Marvelous, what a website it is! This web site provides useful information to us, keep it up.
Napisao: Shay , Datum: 19.12.2020 00:49:12
I always emailed this blog post page to all my contacts, because if like to read it next my contacts will too.
Napisao: Julissa , Datum: 28.03.2021 01:35:15
Incredible story there. What occurred after? Thanks!
Napisao: Gerardo , Datum: 28.03.2021 01:55:14
I''m extremely impressed along with your writing abilities and also with the layout in your blog. Is this a paid subject matter or did you modify it your self? Anyway keep up the excellent high quality writing, it''s rare to see a nice blog like this one nowadays..
Napisao: Jaclyn , Datum: 28.03.2021 10:59:49
Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"