VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848

13.04.2013 18:42:27   |  By: Aspiriniks

Klikni na sliku za uvećanu verziju

 Prošao je (već) prvi dan natjecanja na velikoj Regati. Od posada s ŠI-predznakom nastupili su Antonia, Josip i Antonio, Jakov i Tome, Filip i Jure, Andrija i Matija, te Lucija u kombinaciji. Naravno, predsjednik Kluba čuo se tijekom dana više puta s trenerima i vođom puta, pa ovdje prenosimo suštinu njihovih dojmova, a naravno i naša navijačka razmišljanja:


Antonia je veslala u konkurenciji 1XJWA, među 36 veslačica podijeljenih u 6 grupa. Ždrijeb joj je dodijelio kasniju pobjednicu iz Srbije iza koje je ostala 38 sekundi, te zauzela 5. mjesto što joj nije bilo ni iz bliza dovoljno za proboj makar u C-finale. Čini se da je Antonia bila isuviše impresionirana atmosferom i konkurencijom i da je njeno veslanje ipak bilo nešto slabije negoli smo od nje ove godine navikli vidjeti. Svako iskustvo se plaća, pa tako i ovo.

Josip i Antonio su prvi od naših dvojaca "bez" JMA izišli na stazu. Naravno, kako to već kod nas uobičajeno ide, na startu njihove eliminacijske skupine dočekali su ih krupni i snažni dečki iz Austrije, koji su par sati kasnije bili sigurni pobjednici discipline i s kojima se naša najbolja posada objektivno nije mogla nositi. Joso i Toni utrku su završili kao drugoplasirani, a postigli su ukupno 4. vrijeme (7:27:70) među 36 posada koje su se natjecale podijeljene u 6 eliminacijskih skupina. Videći završne rezultate svake skupine žalimo što se naši nisu našli u drugoj eliminacijskoj skupini gdje je pobijedila AUT2 s 7:26:03, a drugoplasirani su bili Smederevci s 7:26:96. U svakom slučaju treneri su bili prilično zadovoljni prikazanim veslanjem pa je tako Mime rekao "... dobro, falilo je još malo naslanjanja leđa u uvjetima vitra u provu."

Iza našeg najboljeg dvojca na stazu su izišli Jure i Filip. Najkraće rečeno: nisu impresionirali, završili su utrku kao posljednji u skupini. Utješno je da se kod obojice radi o juniorima ulaznog godišta.

U petoj skupini juniorskih dvojaca bez kormilara na startu su se našli Tome i Jakov. Kažu treneri da su u uvjetima vrlo nezgodne šeste staze (vjetar zapadnjak) odveslali maksimalno koliko se moglo. U cilj su ušli kao treći s vremenom 7:47:63 i time se plasirali u C-finale što je zapravo i realan odraz njihove trenutne vrijednosti u jakoj međunarodnoj konkurenciji. Naime, analizirajući postignuta vremena svih posada plasirali su se negdje u sredinu poretka: bilo je 14 sporijih posada od njih, 3-4 posade s vremenom oko njihovog, dok su ostali bili brži. Naravno, valja reći da se radi o laganim veslačima kojima vjetar u pramac, pa još i u tako izloženoj stazi, nije baš prijatelj.

Podosta iza kolega u dvojcima na stazu je izišla i naša perolaka Lucija Ninčević i to u kombinaciji s imenjankinjom iz Marine Kaštela. Dakle, dvije Lucije prvi put su zajedno sjele u čamac i u svojoj kvalifikacijskoj skupini zauzele treće mjesto, dovoljno za sutrašnje A-finale. Zanimljivo je reći da je njihovo treće mjesto u skupni bilo i ukupno treći rezultat postignut u konkurenciji 9 kadetskih dublova. Znači, sutra ima nade za medalju.

Popodnevni dio natjecanja, onaj finalni, otvorili su nam Jakov i Tome u C-finalu. Start im je uslijedio u 13,40 sati - "taman da se ručak slegne kako treba" :-( Šteta što nisu izdržali do kraja jer su na 1500 metara bili treći s samo 2,5 sekundi iza vodećih Slovenaca. U cilj su ušli kao treći, dakle sačuvavši plasman, ali se razlika između nih i SLO2 ipak povećala. Njihov nastup ipak ocjenjujemo solidnim.

Laća i Čoga na zagrijavanje su otišli oko 14,20 sati, a start utrke je bio zakazan za 14,55. Ove detalje spominjemo jer nam se doslovno suludom čini satnica po kojoj popodnevne utrke redovno počinju oko 13 sati da bi se s cijelim dnevnim programom završilo oko 16,30 sati, dakle kad se vjetar u pravilu počne smirivati i kad bi i na tribine mogao navratiti i poneki gledatelj nakon dremuckanja iza objeda. Ovako ispada da se vesla radi satnice, a ne radi veslanja i pozornosti koju veslanje i te kako zaslužuje. Za takve satnice svim organizatorima svih regata na svijetu, pa tako i Croatia Open-a palac dolje!!! No, vratimo se mi nastupu naše najpotentnije posade. Što reći? Borili se jesu, treneri Jovica i Mime kažu da su veslali dobro, bolje nego u eliminacijama, ali opet je, baš kao i lani, falila promjena ritma u zadnjih 250 metara utrke. U cilj su ušli kao trećeplasirani, ukupno dakle deveti i to nije podatak s kojim bi bili zadovoljni, ali... ali zadovoljni smo činjenicom da su dali koliko su u ovom trenutku mogli (makar se štroker žalio na probleme s želucem), a što se konkurencije tiče može se reći da je Regata pokazala kako su (u ovom trenutku) 3 posade puno bolje od ostalih (AUT1, SLO1 i PAR1) dok su ostali iz A-finala i prva dva iz B-finala pokazali vrlo sličnu kvalitetu kao i naša posada. Mime je rekao da misli kako su Austrijanci čak posada za svjetsku medalju! To je tek ilustracija s kim su se imali nositi Joso i Toni. Pametnom dovoljno! I još samo nešto: naš dvojac pokazao se kao uvjerljivo najbolji CRO juniorski dvojac od svih koji su nastupili na Regati! Valjda i to nešto nekom treba značiti.

Na kraju spominjemo one koji su nam "zasladili dan" makar su zapravo u finalnom dijelu regate nastupili kao prva od naših posada: čuveni duo Andrija i Matija. Zaslužili su srebro oko vrata! Konkurenciju iz Dalmacije potukli su do nogu, tek im je posada V.K. "Nova" pobjegla za malo, sasvim malo... a sutra baš s Zagrepčanima veslaju u kombiniranom četvercu. Bravo dečki!

Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju


 Komentari
Dodaj komentar
If you wish for to improve your familiarity simply keep visiting this web site and be updated with the most recent news posted here.
Napisao: Latasha , Datum: 14.02.2020 06:12:33
Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"