VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Dubrovnik 2013. - nekoliko sati poslije!
06.04.2013 23:05:05   |  By: Aspiriniks

Klikni na sliku za uvećanu verziju Jučer i danas, kako je to već najavljeno, krkašice i krkaši bili su na lijepom izletu. U Dubrovnik se putovalo, a razlog je bila treća u seriji od šest regata za ovogodišnji "Kup Dalmacije".


Nemamo službene rezultate, pa ćemo sad samo onako po sjećanju. Moramo se posuti pepelom i reći: najbolje se sjećamo pobjeda! Obećavamo, kad stignu službeni rezultati objavit ćemo plasmane i ostalih naših posada, onih koje nisu Dubrovnik napustile okićene zlatom, te ukupni plasman kao i plasmane po kategorijama.

Odmah treba reći uvodnu napomenu: znalo se i prije puta u Grad da su ljudi iz V.K. "Neptun" marljivi organizatori, ali i da je rijeka Ombla rijetko milostiva veslačicama i veslačima, pa je tako bilo i ovoga puta - uzorna organizacija, ali na puno riječne struje (mi bi rekli korenta) nije se moglo utjecati, pa još i kontra vjetar na tu struju, sve je to stvorilo neku mješavinu uzbibanih valova iz koje ni jedna posada nije izišla bez podosta vode u čamcu.  

Regata je za Krku počela, u rezultatskom smislu, vrlo dobro: Lucija je pobijedila u svojoj skupini kadetkinja u samcu, pa su onda svaki u svojoj skupini pobijedili naši u juniorskim dvojcima, pa je pobijedio i Nino u B-kadetskom samcu, pa su pobijedile dvije Antoni(j)e u 2XJŽA... ali 'ajmo redom.

Lucijinu utrku vidjeli nismo, ali smo zato poslije trke vidjeli Luciju sretnu i zadovoljnu svojim rezultatom i to nam je bilo dovoljno.

Organizator je na regatnom odboru udovoljio želji trenera pojedinih klubova da formiraju dvije skupine juniorskih dvojaca: jaču koju su činila dva dvojca Krke, dva dvojca Marine Kaštela i najbolji dvojac Gusara, dok su drugu skupinu činila naša dva dvojca kao KRK3 i KRK4, te posada JZD i GUS2. Nismo stigli vidjeti ni prvu skupinu 2-JMA, pobijedili su Josip i Toni, kaže trener Mime da nije bilo problema i da su veslali pomalo rezervirano. Bravo momci! Iza njih su u cilj ušli dečki iz Kaštela, pa naša druga posada Jakov i Tome. Onda su, uvjerljivo, u onoj malo slabijoj skupini pobijedili Filip i Jure, za plasman Kike i Mihe nismo sigurni, ali nisu puno zaostali iza prvog.

Iza utrka dvojaca željno smo očekivali vidjeti Nina. Na dugotrajnu bolest praćenu temperaturom nadovezalo se istegnuće međurebrenog mišića pa je sve ostalo na zaključku "Neka proba, pa ako ga bude boljelo..." Nino je probao i ispalo je vrlo dobro! Bit će od tog momka valjan krkaš, samo neka ga posluži zdravlje i s školom bude OK.

Onda smo na cca 700 metara od starta vidjeli Antoni(j)e u sigurnoj prednosti od 3 dužine čamca ispred cura iz Kaštela. Bilo je to puno bolje veslanje nego nedavno u Šibeniku i sigurna pobjeda.

Željno smo čekali vidjeti kako će se na vrlo nemirnoj i sve nemirnijoj vodi Omble snaći "ad-hoc" formirani kombinirani četverci Krke i MKA. U utrci 4- JMA osim prve i druge posade KRK-MKA, sudjelovala su još i dva čamca puna gusaraša i jedan arm JZD. Bila je to zanimljiva utrka u kojoj su se odmah izdvojili i nametnuli najbolji dvojci Krke i MKA prigodno okupljeni u četverac. Istina bilo je tu puno prašenja, udaranja u valove, ali bili su sigurno prvi. Skupinu iza njih činili su KRK-MKA2, GUS1 i JZD. Jake snage Krke (predsjednik i kadet Šime) čekale su razvoj ove utrke na cca 600 metara prije cilja, činilo se  da su "naši2" u vodstvu skupine i to za nekih 1/2 dužine čamca, a onda su odjednom gusaraši i jadranaši stali zapetljanih vesala. Naravno, u takvoj situaciji "naša" druga kombinacija nije ih pričekala da bi kolege iz Splita i Zadra priupitala za zdravlje već su odmaglili svojim putem. Treba reći kako su u "otpetljavanju" Zadrani spretnije reagirali od Splićana, ali je i unatoč tome ST čamac u cilj uplovio prije onoga zadarskoga! Druga posada Gusara u cilj je uplovila posljednja. Na kraju su suci rekli da su Zadrani krivi za sudar pa su ih i diskvalificirali.

Onda su nastupili Frane i Luka u disciplini dvojca na pariće za starije kadete. Bilo je prijavljeno 9 dublova od kojih su formirane dvije skupine, a baš u njihovoj se našlo 5 čamaca. Što reči? Nama navijačima izgledali su dobro, točnije - moćno, nismo vidjeli te toliko spominjane tehničke greške, ili Luki i Frani zapravo odgovaraju tako teški uvjeti natjecanja? U svakom slučaju bravo za obojicu!

Andrija i Matija! S njima rijetko koja utrka prođe bez da bude "veselo" Takova im je karma, što li? Zapravo, ovog puta nisu za bilo što loše ni malo krivi! U startu su potegnuli junački i na 500 metara bili u vodstvu kad su se na cca 600 metara od starta sudarili MKA i jedna od dvije posade Gusara. Naši su, naravno, a jer sudac u gliseru utrku nije prekinuo, nastavili veslati kako su i počeli i vrlo korektnim regatnim zaveslajem, onakvim kakav od njih češće želimo vidjeti, uplovili u cilj kao prvoplasirani. Međutim u cilju šok: sudac u gliseru pokazuje crvenu zastavu, a glavni sudac Regate (predsjednik Sudačke službe) odlučuje da se utrka ima ponoviti! Na takvu odluku službena osoba Krke ulaže prigovor pozivajući se na zabranu nastupa mlađim juniorima na više od jedne utrke na dan koja proizlazi iz Pravila o veslačkim natjecanjima HVS-a koja je, u tom dijelu, preuzeo i VSD. Kako će se stvar dalje razvijati, ostaje da se vidi, a Andrija i Matija su i te kako zaslužili svoje zlatne medalje i nisu krivi jer je jedan od sudaca na stazi "zaspao" u obavljanju svoje dužnosti. Šteta, tim prije jer su baš suci oni koji na svojim leđima volonterski iznose veliki dio tereta u regatama Kupa Dalmacije i umnogome su zaslužni za njihovo korektno odvijanje! Na regati u Splitu bez riječi je prihvaćena, dapače je i svesrdno podržana, odluka predsjednice Sudačke službe o diskvalifikaciji našeg dvojca, ali za ovo u Dubrovniku ni veslači, a ni naš Klub, nisu oni koji bi trebali ispaštati!

Pri kraju Regate slijedila je disciplina 4XJMB i jako nas je zanimalo vidjeti kako će Filip, Niko, Tome i Šime odveslati. Moramo priznati da smo bili skeptični kako zbog ishoda utrke na regati u Šibeniku, tako i zbog kontra-vjetra, ali i zbog Šiminih prorijeđenih dolazaka u Klub. Konkurenciju su činili, baš kao i u Šibeniku i MOR i JZD i GUS, ali razvoj utrke je pokazao da neće biti traga gužvi u finišu kakvu smo vidjeli u Šibeniku (Zatonu)! Ako smo za Franu i Luku napisali da su izgledali moćno, onda za naše "komarce" možemo reći da su izgledali kao da lete po valovima! Bila je to, barem za njihov uzrast, simfonija od veslanja u kojoj, tjelesno neusporedivo snažnijoj, konkurenciji nisu ostavili baš ni malo šanse! Ukoliko ne bude dječjih "mušica u glavama" ta posada bi nam mogla donijeti još puno radosti!

Aspiriniks  

 

 

 nažnijo

  Verzija za Ispis


Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"