VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Komentar regate u Šibeniku
24.03.2013 22:24:59   |  By: Aspiriniks

Klikni na sliku za uvećanu verziju Održana je i druga u nizu od 6 godišnjih regata za Kup Dalmacije, ona u Zatonu, uz Lim, ponajljepšem mjestu za veslanje na Jadranu.


Ukratko: među 10 klubova zauzeli smo 5. mjesto s nevelikim zaostatkom za prvoplasiranim Mornarom i Jadranom iz Zadra, dok smo u uzrastu JA osvojili prvo mjesto. Inače, bilo je jasno da su u odnosu na Split treneri očito mijenjali strategije nastupa, posade i discipline. Naravno da su sve utrke bile jako zanimljive, ali neke su bile ipak zanimljivije i uzbudljivije, barem gledano iz kuta Krke. Naime, u četvercima i dvojcima JMA vodile su se žestoke bitke između Krke, Marine Kaštela,  Gusara i Jadrana iz Zadra, pa krenimo s viđenim baš u tim disciplinama i utrkama.

U 4- JMA na startu su se našle dvije posade s oznakom KRK, jedna posada GUS i jedna JZD.  Joso, Toni, Tome i Jure (KRK 1) nisu počeli po očekivanju jer su utrku poveli momci iz Gusara što se može jasno vidjeti i na fotografijama u našoj Galeriji, dok se naša druga posade koju su činili Jakov, Kike, Filip i Miho borila s Jadranom. Tek nakon tisuću metara Laća & Co. su uhvatili svoj pravi zaveslaj i preuzeli vodstvo koje do kraja nije bilo ugroženo, toliko da su čak zadnjih 4-5 zaveslaja odveslali, najblaže rečeno, vrlo nonšalantno. Naša druga posada posustala je u zadnjih 500 metara tako da su utrku završili na četvrtom mjestu. Drugoplasirani su bili momci iz Gusara, a trećeplasirani snažni dečki Jadrana.

Samo 80 minuta iza utrke u četvercima imali smo priliku gledati disciplinu 2- JMA gdje su se formirale dvije skupine. U prvoj su veslali Josip i Antonio kao KRK 1, Filip i Jakov kao KRK 3, te po jedna posada Gusara (GUS 2) i MKA. Tu smo vidjeli vrlo tešku i neizvjesnu borbu naše prve posade i snažnih Kaštelana u kojoj je za malo (9 desetinki), ali  ipak, trijumfirao naš najbolji dvojac uz napomenu da je dečkima trenera Berecke to bio prvi nastup na Regati, dok su naši imali već 2 kilometra iza sebe. Kao i u četvercu, Filip i Jakov posustali su u zadnjih 500 metara, a iza trećeplasiranih gusaraša zaostali su za 2,5 sekundi.  U drugoj skupini 2- JMA veslali su Tome i Jure kao KRK 2, te Kike i Miho kao KRK 4. "Društvo" su im činile posade JZD i GUS 1. Na kraju su kao prvoplasirani u cilj ušli gusaraši s 4 sekunde prednosti ispred KRK 2, treći su bili JZD, a četvrti KRK 4.  U ovoj disciplini osobito su nas zanimala postignuta vremena u obje skupine. Pregledom službenih rezultata sve posade bi bile ovako poredane: 1. KRK 1 7:06:76; 2. MKA 7:07:68; 3. GUS 2 7:27:99; 4. GUS 1 7:30:27; 5. KRK 3 7:30:40; 6. KRK 2 7:34:45; 7. JZD 7:41:42; te 8. KRK 4 8: 02:54. Iz ovog, zbog različitih uvjeta na stazi i poprilično "šetanja", ne valja bilo što zaključivati, tj. rezultate navodimo samo kao zanimljivost!

Od ostalih naših posada gledali smo kako slijedi:

Lucija u 1X KŽA: u svojoj skupini druga, nepunih 8 sekundi iza izvrsne Josipe Jurković ("Ošjak") što smatramo solidnim rezultatom. Očito je da će se u narednom periodu Luciji morati posvetiti još veća pozornost, a s tim će i njeni rezultati biti bolji.

Antonia i Antonija u 2X JŽA: za tri sekunde su izgubile utrku od cura iz Kaštela, trudile se očito jesu, ali propušteni treninzi A.P. dugo će se, tj. tijekom čitave sezone, nadoknađivati.

Nino u 1X KMB: osvojio je drugo mjesto iza skifiste iz Dubrovnika. Ovdje je zanimljivo reći da su i Nino i pobjednik njegove skupine (Pero Kukuljica) imali najbolja vremena između svih 25 mladih veslača koji su u njihovoj disciplini nastupli u Zatonu! Ninu čestitamo što je uopće nastupio na Regati nakon preležane bolesti! Tako se stvara pravi krkaš!

Vjeko, Aldo, Luka, Andrija i Paško nastupili su u GIG-u: na startu se u njihovoj disciplini našlo čak 7 posada. Vrijedilo je čuti i vidjeti napor sudaca da na startu nadglasaju i poslažu vrlo glasne i izuzetno  brbljave (čitaj: pune treme!) veslačke početnike u njihovim bojnim brodovima. Svi su počeli vrlo borbeno, a naši i vrlo složno. Onda su se nakon 200 metara mladi krkaši "izmiješali", ali su se i dalje žestoko borili. Na kraju su u cilj ušli kao četvrti. Nisu uzeli medalju, ali su Klubu donijeli 7 vrijednih bodova.

Antonia i Antonija u 1X JŽA: tu je gđica Rupić, opet nakon Splita, veslala vrlo elegantno i uvjerljivo pobijedila, dok je kolegica iz dubla u cilj ušla kao trećeplasirana. S oba rezultata, doduše iz različitih razloga, vrlo smo zadovoljni.

Frane i Luka u 2X KMA: vrlo sigurni, vrlo uvjerljivi, a da im je bilo lako - i nije. Bravo momci! Zbog želje i volje čista petica! Bilo bi dobro iskušati ih u narednom periodu i u skifovima.

Lovre u 1X KMA: za Lovru je 1000 metara još uvijek predugo, a nedostaje mu i početne siline na startu. Ukoliko bude redovan na treningu mogao bi on biti još jedan dobar krkaš!

Matija i Andrija u 2- JMB: vrlo borbeni, tehnički nedotjerani, a s katancem na ustima nije bilo lako disati. Čestitamo dečki, ove sezone ako Bog da i treneri zaključe, mogli bi biti jaka "baterija" solidnog osmerca.

Filip, Niko, Tome i Vice u 4X JMB: iza gore opisanih utrka juniorskih dvojaca i četveraca njihova utrka nam je bila uistinu najdramatičnija. U zadnjih 500 metara tri posade su se svakim zaveslajem izmjenjivale u vodstvu: JZD - KRK - MOR, a tako poredani ušli su u cilj. Naši su odmah iza ciljne ravnine popadali u čamcu od umora. Za razliku od nekih drugih veslača koji odmah po prolasku kroz cilj još imaju snage i za prigodni govor, naša četvorica 15-godišnjaka hvatali su zrak kao ribe na suhom. I oni i njihovi sportski konkurenti zaslužuju sve čestitke. Bila je to sjajna veslačka predstava, dostojna i međunarodne regate kao što je "Croatia Open"! Valja reći da je našima nedostajao bolesni Šime inače standardni i najsnažniji član četverca kojeg je tehnički sasvim dobro zamijenio Vice. Šteta je samo što Vice svoj nesumnjivi potencijal ne izgrađuje redovnim dolaskom na treninge.

Što reći na kraju? Čestitamo pobjednicima Regate, veselimo se nastavku odličnih rezultata odličnih cura i momaka iz Vele Luke, veselimo se činjenici i da naši susjedi iz Tisnog i ove godine imaju veslačicu (Petra Gabre) koja će se sigurno na HVP boriti za medalju, a želimo naglasiti kako nam se među brojnim posadama jako svidio nastup braće Ančić u 2X JMA.

Hvala svima koji su svojim dolaskom uveličali predstavu u Zatonu, vidimo se za dva tjedna u Dubrovniku!

Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"