VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Aspirinks o nastupu u Splitu, ovaj put detaljnije
04.03.2013 22:11:50   |  By: Aspiriniks

Klikni na sliku za uvećanu verziju

Dakle, kao što smo to već jučer rekli, u Splitu je održana 1. regata za "Kup Dalmacije 2013.", pa evo kako nam je svoj doživljaj prenio predsjednik Kluba.


Kao i svake godine u Splitu se moglo susresti puno poznatih lica, od legendi HR i svjetskog veslanja kao što su Duško Mrduljaš, Tihomir Franković, Igor Boraska, braća Skelin, Branimir Vujević... u ulozi brižnog trenera viđen je i olimpijac Milin, pa nekad jedna od velikih "lijevih" nada bivši reprezentativac Stojčević, naravno da je tu bio i bivši sjajni veslač Paško Škarica kojeg ne bez razloga zovemo Vasozasve, treneri Mišo Bilić i Milivoj Boranić, a međunarodni prizvuk Regati dao je i nastup slovenske reprezentativke Rebeke Babič u dresu HVK "Gusar".  

Naravno da su neki u ovom nabrajanju nenamjerno izostavljeni, ali bilo je zaista puno lica i tko bi se svih u ovom trenutku sjetio. Krasno vrijeme i već uhodano postupanje brižnih domaćina, suci koji su vodili računa o svemu što je njihova nadležnost, a k tome puno onih najmlađih veslača (KB), sve to je doprinijelo je ugođaju.

Pa kako su se u svemu snašle Krkine posade?

Čast da otvori natjecateljsku sezonu, bar koliko se to odnosi na krkašice i krkaše, pripala je našoj vrijednoj kadetkinji Luciji Ninčević. U cilj je ušla kao drugoplasirana među 5 kadetkinja s 1,5 sec zaostatka u odnosu na vršnjakinju iz Kaštela. Ono što smo to već lani naglasili, vrijedi i dalje: Luciji je veslačka tehnika puno jača strana od snage. Bolje da je tako, ali opet - bez malo više snage u zaveslaju neće ići! U svakom slučaju Lucija je opravdala čast nošenja dresa Krke u Splitu!

Iza Lucije nastupili su u juniorskom četvercu "bez" Jakov Bumbak, Filip Vranjić, Mihovil Škugor i Kristian Bačelić. Makar se u posadi našla i dvojica lanjskih prvaka RH u 4+ JMB (Jakov i Miho), četverac nije izgledao baš onako kako bi smo željeli. Ima se tu još raditi, naročito na sigurnosti zaveslaja. Međutim kad se zna da su sva četvorica i iduće godine juniori, a da je Kike imao lani operaciju koljena (hvala dr. Smoljanoviću!), onda za njihov plasman i poveći zaostatak za snažnim Kaštelanima donekle imamo razumijevanja.

Antonija Rupić i Antonia Papak nastupile su u A-juniorskom dublu i u cilj ušle kao prvoplasirane. Konkurencija nije bila baš brojna, ali ipak za  prvo mjesto cure zaslužuju pohvale! Treba ipak moći i htjeti odveslati dugih 2000 metara, jer zamislite koliko bi njihovih lijenih vršnjakinja palo u nesvijest (ili u vodu) već nakon 10 startnih zaveslaja!

E, onda su se na startu našli naši novaci u disciplini 4xKMA: Lovre Juras, Aldo Frua, Luka Skorić i Andrija Pavlinović. Kao što se zna, vrijednost regionalnih regata Kupa ponajviše se pokazuje upravo u cilju stjecanja toliko potrebne rutine za najmlađe i najneiskusnije. Od ove se posade očekivalo samo da dođe do cilja, u čemu su, na doduše neobičan način, uspjeli. Naime, 100-tinjak metara prije cilja momci su se nalazili u vrlo izglednoj poziciji za medalju, ali je bilo primjetno kako nisu baš svi usredotočeni na vlastiti zaveslaj, nego su neki od njih gledali vani što je uobičajena greška tako neiskusnih veslača. Onda se desila, za takav pristup, neizbježna tehnička greška, Aldo je zapeo desnim veslom, čamac se okrenuo i nakon 10-15 sekundi lagano plutajući bokom ušao u cilj. U Zatonu mora biti bolje, prvi se mačići u vodu bacaju!

Onda smo vidjeli našeg najboljeg kadeta Nina Perišića kako se u samom finišu ljulja na valovima nekog od brodova, ili glisera. Šteta jer Nino je, za svoj uzrast, već prilično dobar veslač i sigurno će Klubu donijeti još puno medalja, nadamo se sjajnijih negoli je to srebro osvojeno u njegovoj utrci u Splitu.

Tino Mušćet i Paško Stipandžija veslači su koji su nas predstavljali u disciplini dvojca na pariće u uzrastu KMB. I njima je, kao i ranije spomenutima Lovri, Aldu, Luki i Andriji, ova Regata u prvom redu poslužila za stjecanje iskustva, ali i ne samo to: osvojili su za sebe brončanu medalju, a Klubu donijeli vrijednih 7 bodova. Bravo momci!  

E, onda smo dočekali jedan od vrhunaca Regate, barem za nas koji, na žalost,  nemamo seniorsku posadu: bila je to utrka juniorskih dvojaca! Kad se vidi pedigre posada onda je jasno da se tu našlo najbolje od dalmatinskog omladinskog rimena: dvije posade  Marine Kaštela - 3 veslača lanjska prvaka RH, dvije posade Krke - tri veslača lanjska prvaka RH, posada Gusara - dva veslača lanjska prvaci RH, posada JZD - nesumnjivo dobri čim dolaze iz tvornice uspjeha zvane "Veslanje u Zadru". Kad su posade izvirile iza lukobrana lučice u Spinutu, s zadovoljstvom smo vidjeli da su Josip (Laća) i Antonio (Čoga) vodeći, a da se preostale posade bore za drugo mjesto. Zadrane vidjeli nismo, što je bilo vrlo čudno. Joso i Toni u cilj su ušli kao premoćno prvoplasirani, dok su Tome i Jure za malo izgubili bitku za srebrnu i brončanu medalju od posada MKA. Gusaraši su bili također tu, vrlo blizu, ali ipak jasno peti, bez šanse da se upetljaju u borbu spomenuta tri čamca. S takvim razvojem događaja, naravno, nismo bili nezadovoljni, dapače! Joso i Toni svoju su kvalitetu najavili već lani u Plovdivu kada su se, u suradnji s starijim kolegama iz Trešnjevke, skoro ravnopravno utrkivali s konkurencijom iz cijelog Svijeta. Solidnom utrkom ovog puta pridružili su im se Tome i Jure, posebno kad se zna da je Tome praktično povratnik u veslanje, a da je naš fizioterapeut Hrvoje Juru još do prije koji dan vozio u Split na tretmane kiropraktičarke. Svakako, znamo da je svim sudionicima utrke bilo teško, tim prije jer su pluća još nenavikla na zrak kojeg je bura dan ranije bila dobrano rashladila, a veslalo se u regatnom tempu!  Još da dodamo da su se momci iz Zadra lagano, sasvim na marginama utrke, dovukli do mjesta s kojeg su se otisnuli na zagrijavanje. Tehnički kvar na čamcu spriječio ih je da se i oni upuste u utrkivanje, što nam je vrlo žao jer bi s njima utrka sigurno bila još zanimljivija. Ništa zato, Zaton je blizu!

Josip Bačelić-Medić nastupio je u trećoj skupini u disciplini 1XJMA. U cilj je ušao kao četvrtoplasirani, te je za Klub osvojio 5 dragocjenih bodova. Josip nije, ili još uvijek nije, skuler.

Iza Josipa nastupile su (opet) naše dvije Antoni(j)e koje su svakako skulerice! U disciplini 1XJŽA A. Rupić je elegantno pobijedila i pokazala da od nje možemo očekivati još bolje rezultate. Veslala je lijepo i tehnički dotjerano što je za konkurenciju u Dalmaciji, bar u ovoj disciplini, dovoljno za pobjedu, ali na razini Hrvatske za nešto više trebat će i nešto više snage i izdržljivosti! Kao trećeplasirana u toj utrci u cilj je ušla A. Papak koja je, ne znamo zašto, propustila najvažniji dio zimskog pripremnog razdoblja tako da nas je činjenica da je uopće nastupila u dvije utrke zaista iznenadila.

Frane-Filip Garma i Luka Gojanović-Rakić, tj. 2XKMA! Lani na Državnom imali su hendikep zbog Franine dugotrajne bolesti, a ove godine po snazi i volji malo im se tko može suprotstaviti. Tako je bilo i jučer u Splitu: i pored ponešto neurednog veslanja nije bilo sumnje u njihovu pobjedu već i podosta prije završetka same utrke. Međutim, trebat će poraditi na zaveslaju. Svakako, čestitamo na zlatnoj medalji, momci nastavite raditi!

Eh, Matija Jakoliš i Andrija Šupe. Što reći o posadi koja u cilj utrke 2-JMB uplovi zasluženo drugoplasirana, pa onda zbog Andrijine nesportske geste bude zasluženo diskvalificirana?  Zbog toga što mu je djelo bilo brže od misli Andrija je oštetio partnera u čamcu, ali i čitav Klub koji i te kako nastoji raditi upravo na sportskom doživljaju sporta.  Bodovi u čitavoj priči uopće nisu važni, važno je da mladi sportaš mora znati što se smije, a što ne smije, ma niti pomisliti, a kamoli učiniti. O tome će se u Klubu još razgovarati!

Što se tiče našeg mladog JMB četverca-skul kojeg čine Filip Kendeš, Šime Bašić, Niko Slavica i Tome Rupić, možemo reći da smo očekivali vidjeti baš ono što su i pokazali: tehnički dotjerano veslanje i zajednički zaveslaj. U konkurenciji 6 posada bili su prvoplasirani potpuno zasluženo i uvjerljivo nadmašivši za glavu višu i podosta kilograma težu konkurenciju.  U uvjetima bez vjetra u pramac teško će ih i u Hrvatskoj bilo tko nadmašiti. Naravno i za njih važi ono isto - raditi se mora, sutra je novi dan i novo dokazivanje koliko vrijediš!

Vice Jurišić i Filip Čoga nisu se baš proslavili u 2XJMB. Jasno je da u svakoj utrci netko mora biti prvi, a netko posljednji, ali zaostati više od minute za posadom koja je daleko od svjetske vrijednosti nema ni smisla ni opravdanja.

Na kraju dana stigao je šećer u vidu pobjede naših juniora u osmercu nad konkurencijom iz kluba domaćina Regate. Istina je da su mladi veslači Gusara stasom zaista pravi primjer Gusarove doktrine, ali svjedeno gledajući Regatu bilo je ipak jasno, barem tako kaže naš predsjednik, da će pobjeda pripasti Krki. Istina je, pravo kažu naši treneri, bilo je tu umornog zaveslaja, ali pobjedi se ne gleda u zube jer pobijeđen je kvalitetan protivnik. Bravo za štrokera Jakova i vrijedno društvo iza njega, a naravno bravo i za kormirala Vjeku Lokasa jer na regati u Splitu nije lako usmjeriti osmerac.

Iza Splita i Spinuta veslačku Dalmaciju čekaju Šibenik i Zaton. Svi treneri će do tada popravljati uočene greške, bit će možda i drugačijih kombinacija u posadama, a nama samo preostaje već sada reći: dobro nam došli!

Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"