VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
SP u Plovdivu - dan 3.
18.08.2012 17:09:09   |  By: Aspiriniks

Završen je dan 3. na ovogodišnjem juniorskom SP u Plovdivu. Danas, kao i protekla dva dana revno smo sjedili pred zaslonom računala i pratili utrke u kojima su sudjelovale sve CRO-posade, a posebno smo se usredotočili na nastupe Matije Vukovskog, Ive Krakića, Antonia Čoge i Josipa Laće. Svakog dana je radila telefonska veza Šibenik - Plovdiv, pa se i na taj način i to baš očitanjem podataka s GPS-a, među ostalim, pokušalo pomoći treneru Mimi, jer u Plovdivu (EU?!) internet nije baš raširena pojava.

Najprije ćemo reći da smo, općenito uzevši, zadovoljni s rezultatom posade koja je pokazala htijenje, borbenost i solidan zaveslaj. Da, znamo da će netko, gledajući rezultate za 10-20 godina i vidjevši da su od 13 posada zauzeli ukupno 10. mjesto, reći da nisu opravdali povjerenje. Međutim, istina je sasvim suprotna: u disciplini koja je pokazala puno oscilacija većine posada, osim Rumunja i Nijemaca, odveslali su  na način da se može samo žaliti nad činjenicom da im je ovo danas bila posljednja zajednička utrka u juniorskoj konkurenciji.  Naime, da su Ivo i Matija i iduće godine juniori, kao što je to slučaj s Antoniom (JMB) i Josipom (JMA ulazno godište), bili bi smo se spremni okladiti da bi to bila posada za značajne dosege. Ovako, ostaje nam za nadati se da će mladi trešnjevčani ostati u veslanju, a sigurni smo da će još mlađim krkašima ovogodišnji nastupi na dva velika natjecanja bitno pomoći u veslačkom razvoju i putu prema svjetskom A-finalu.

Već smo vam opisali naš navijački doživljaj prve utrke četverca (H3), a sad nam preostaje iskomentirati nastup u polufinalu, te B-finalu.  Dakle, analizirajući rezultate sve tri kvalifikacijske skupine znali smo da će naše momke u polufinalu  dočekati jedan od dva favorita (GER i ROU), a nadali smo se da im raspored u semifinal A/B neće dodijeliti  Italiju i Sloveniju. Bili smo, naime, uvjerenja da se s svim ostalim posadama u borbi za treće mjesto koje vodi u veliko finale naš četverac može nositi. Na žalost, pokazalo se da je, unatoč zahtjevima trenera koji je pratio H3 i glasno tražio se upuste u borbu s AUT za drugo mjesto u skupini, zadovoljstvo posade samim izravnim plasmanom u polufinale bilo odlučujuće za daljni razvoj događaja: u našoj skupini našli su se i ITA i SLO, dok su u drugoj skupini bile posade za koje smo mislili da se u borbi s njima može izboriti željeno A-finale (FRA, AUS, BUL). Na žalost, u tu prvu skupinu polufinala svoji drugim mjestom u H3 zaslužila je ući Austrija, a naše su "dopali" oni koje nismo željeli. Pa sad neka nam netko kaže da sreću ne treba zaslužiti! U svakom slučaju u polufinalu su naši, nakon lošijeg starta, odveslali vrlo borbenu utrku u kojoj su Nijemci bili sigurno prvi, Slovenci iznenađujuće drugi, dok su oni hvatali baš Italiju (budućeg svjetskog prvaka!!!) u čemu, naravno, nisu uspjeli iako razlika na kraju i nije bila nešto naročito velika (2,73 sec.).

Nakon svega opisanog, a znajući da su dečki dali baš sve od sebe, bojali smo se debakla (velikog zaostatka) u današnjem B-finalu, a ono smo doživjeli utrku za infarkt! Završnicu je ovako opisao komentator na www.worldrowing.com: "At the line France had won. The crowd waited for the remaining results. Less than a second separated the remaining five boats.... What a close finish!" Tijekom svih 2000 metara vodila se ogorčena bitka svih šest posada za svaki metar, za svaku sekundu, bitka u kojoj su se mladi Hrvati pokazali kao i te kako značajan takmac. Dovoljno je reći da su u cilj sve posade ušle u okviru 2,73 sekunde, a da je drugoplasirane i šestoplasirane dijelilo samo 5 desetinki sekunde! I zato se, baš kako to piše "worldrowing" na cilju čekalo da se razmrsi klupko u kojem su samo stotinke dijelile pojedine čamce.  Čak je i trener Mime, koji je (naravno) pratio utrku tek telefonom iz Hrvatske saznao da mu je posada četvrta. "Nisam uspio vidjeti cilj... bila je velika gužva... borili su se lavovski... šteta, šteta..." rekao je predsjedniku našeg Kluba još zadihan od bicikliranja i vruć od dojmova.

Dakle, 10. od 13. Da li je moglo bolje? Jeste i to sve do A-finala! Da li je moglo gore? Jeste i to sve do ukupno 12. mjesta!  Iznenađujući svjetski prvak je Italija s kojom su se u SF/2 svojski borili, a peto i šeto mjesto su u A-finalu zauzele Slovenija i Austrija i to s vrlo, vrlo, slabim vremenima, dakle posade sasvim slomljene polufinalnim iskušenjima. Glavne značajke naše  posade bile su: loš početak svake utrke, dobra putna brzina i pre-pre mali broj zaveslaja. Naime, s nejakim startom i putnih 33-34 zaveslaja posada koja nije tjelesno superiorna  teško će se boriti s svjetskom konkurencijom.

Završno, možemo reći kako smo uvjereni da se naporan trening tijekom ovog ljeta jednostavno mora odraziti na sportske mogućnosti naših veslača koji bi iduće godine morali biti još puno bolji. Kao i obično zalažemo se da se već ove jeseni, odmah po početku priprema za sezonu 2013., vidi s kojim to veslačima, poglavito juniorima, raspolaže CRO-veslanje, te  da se odmah priđe sastavljanju tj. kombiniranju mogućih posada za iduća velika natjecanja. Jedino tako se može učiniti nešto više, sve drugo vodi novim žalopojkama oko sitnica koje kroje raspored na svjetskim ljestvicama.

Šteta je što 4X svoju kvalitetu nije potvrdio boljim plasmanom (ukupno 9.), 4+ je odlazak na SP opravdao današnjom utrkom (ukupno 8.), dok konačne plasmane ostalih naših posada ne možemo još komentirati jer će se njihove završne utrke (2 finala B i jedno C-finale, skifista Tin Trucek iznenađujuće prijavljen s Matejom Heregom u dublu) veslati u nedjelju, posljednjeg dana natjecanja. Sretno curama i muškim posadama!

Aspiriniks         

  Verzija za Ispis


Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"