VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
SP u Plovdivu - dan 1.
15.08.2012 22:48:41   |  By: Aspiriniks

Danas su na regatnu stazu u Plovdivu izišle tri posade s crveno-bijelim kvadratićima. Najprije je nastupio 4+ koji je u svojoj skupini veslajući (razumljivo?) neambiciozno u cilj ušao kao poljednjeplasirana posada. Jasno nam je da u skupini s Novim Zelandom, ili pak Srbijom (Europski prvaci s Bleda) vukovarsko-osječka trojka nije imala što tražiti, ali zaostati u cilju 38 sekundi ipak je malo previše.

Potom su se na startu pojavili Antonio, Matija, Josip i Ivo. U skupini s euro-prvacima posadom Italije, četvrtima s EP-a na Bledu posadom Austrije, te momcima iz SAD-a kao nepoznanicom, krenuli su sa starta po sustavu "ajme meni što mi je ovo trebalo": sasvim bez ritma, a time i bez brzine. Na prvih 500 metara bili su posljednji u skupini. Italija je već tu pokazala da će u toj utrci biti gazda, Austrija malo za njima, a naši su se ganjali s Amerima. Nakon 500 metara  biilo je to sasvim nešto drugo: naši i dalje, za 4-, imaju nizak tempo (34), ali sad već puno bolji prevaljeni put u sekundi. Na tisuću metara utrka je, barem što se tiče pitanja tko će morati u repesaž, bila odlučena. Naši su utekli posadi SAD-a i uporno se primicali Austriji koja im je, usput budi rečeno, na Bledu bila potpuno nedohvatljiva.  Budući da se tako rano već sve znalo ostalo je za dovršiti posao do kraja: u tempu 33 ući u cilj, bez bilo kakvog posebno velikog napora. Po dovršetku utrke učinilo nam se zanimljivim pogledati prolaze svih 13 posada (nema najavljenih Grka) na 1000 metara i završne rezultate: i s tako kilavih prvih 500 naši su na pola staze imali 7. vrijeme, a na kraju su ostvarili ukupno 6. rezultat. Naravno, to je samo statistika koja u eliminacijama i ne znači mnogo, ali eto vrijedi zapamtiti.

Iza 4- na svoju utrku su odveslali dečki iz 4X. Što je trebalo, to su i postigli - idu dalje u četvrt-finale bez suvišnih repesaža.

Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"