VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Retrospektiva
24.07.2012 12:59:40   |  By: Aspiriniks

Ima tome već 15-ak dana kako se nismo javili, a bilo je razloga i potrebe. I te kako!

Najprije smo 07. srpnja nastupili na petoj po redu regati za ovogodišnji Kup Dalmacije. Što reći o nastupu krkašica i krkaša u Kaštel-Kambelovcu? Neki bi klubovi (i ne samo veslački) loš rezultat umotali u šarenu ambalažu sumnjivog uspjeha, ali mi nismo baš takvi. Dakle, mlađim juniorima svaka čast jer su opet pokazali da su ukupno najbolji u svom uzrastu u Dalmaciji, međutim evidentno je da zaostajemo u uzrastu kadeta što je vrlo zabrinjavajuće. Istina je, imamo problema s ozljedama dobrih veslača kao što su Frane i Kike (hvala dr. Smoljanoviću na pomoći oko Kike), seniora nemamo, u Kaštela nisu išli Josip i Antonio, ali svejedno kad se sjetimo da smo na regatama Kupa osvajali sve manje bodova (104-100-81-75-73), onda je mnogo toga zabrinjavajuće. Sad nam ostaje iskupljenje dobrim rezultatima na Hrvatskom veslačkom prvenstvu, ali Kup Dalmacije je važan pokazatelj upravo masovnosti, a iz masovnosti izlazi kvaliteta. 

Što se tiče nedavno održanog SP za U-23 nije nam drago bilo vidjeti to što su na podij za dodjelu medalja penjali(e) cure i momci iz čak 21 zemlje, ali ne i iz Hrvatske. Svejedno, rezultat kombiniranog 4- (JZD-IST) nam se čini zbilja jako dobar i to ponajviše iz razloga jer se radi o najmlađoj posadi koja se pojavila u toj disciplini na SP. Također, rezultat lake skifistice Pavković ocjenjujemo kao sasvim solidan. Helena očito nema dovoljno dobru putnu brzinu, ali (kao i nekad Mirna) protivnice lomi sjajnom završnicom. Moramo priznati da smo (puno) više očekivali od braće Radonić. U njihovom slučaju, međutim, valja uvijek imati na umu da se radi o ozbiljnim studentima koji nemaju tako dobre uvjete za paralelno učenje i treniranje kao studenti-veslači po dobro organiziranim kampusima, ali to je već problem kojeg veslanje u Hrvatskoj ne može samo riješiti.

Jučer su Ivo i Matija, naši dragi gosti iz Trešnjevke, otišli kućama, a danas je trener Mime u Zagreb poveo Tonija i Josu da im se pridruže na popodnevnom treningu na Jarunu. U subotu je (?) crta. Mime kaže da se radilo naporno i dobro, da posada ima potencijala kad ju se "razbudi", a koliko će biti u subotu budni ostaje da se vidi. Naravno, kako je poznato kod nas Murphy ima prebivalište, valja reći da i da su pripreme četverca bile donekle poremećene prometnom nezgodom najmlađeg člana posade, ali Toni se oporavio relativno brzo i opet sjeo na radno mjesto. Vrijedno je pri tome istaći da ga je na treningu mijenjao naš bivši član Ivica Ban kojem ovom prilikom zahvaljujemo na pomoći.

Jučer su veliki dečki otputovali u London. Četvercu želimo medalju, a Mariu nastup u A-finalu. Je li to previše? Oni to znaju, mogu i hoće! Sretno im bilo!

Aspiriniks 

  Verzija za Ispis


Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"