VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Rowing World Cup III
17.06.2012 14:45:12   |  By: Aspiriniks

Pjesma nad pjesmama!

Tako bi poetski raspoložen komentator odjeven u majicu s crvenim i bijelim kvadratićima mogao započeti s opisom onog što smo danas imali prilike gledati tijekom utrke četvraca na pariće. Međutim, budući da smo mi samo navijači reći ćemo to ovako: dugo već pratimo i stvaranje i razvoj četverca (sjećate li se tih muka?) u kojem sjede Valent, Damir, Martin i David, dugo već gledamo kako se utrkuju s najboljima na svjetskim veslačkim stazama, ali nikad, baš nikad, nismo vidjeli ovako superiornu izvedbu! Od početka snažno, bez onog do danas karakterističnog zaostajanja iza kojeg slijedi ubitačnih 800 zadnjih metara kojima se uništavaju sportski suparnici, ali i maksimalno iscrpljuju Valent@Co.  Dakle, danas je to bilo od početka snažno, sigurno, s očitom vjerom u sebe i svoje mogućnosti. Tehnički izvanredno, energetski ritmično, psihološli učinak za Nijemce i ostatak društva, lako je moguće, razoran! Doduše, valja istaći da je bilo i malo kontra vjetra koji možda našima više odgovara nego "sa", ali taj detalj ne mijenja bilo što u našoj ocjeni viđenog i stoga: bravo momci!

Uvjerljiva ukupna pobjeda mladih Hrvata koji su još jednom, s maksimalnim brojem bodova, osvojili laskavi naslov pobjednika Svjetskog kupa veseli sve veslačke zaljubljenike i puni nas vjerom da je medalja u Londonu sasvim blizu. Da budemo jasni: govorimo o medalji u veslanju kao fantastičnom dosegu, medalji bilo brončanoj, bilo srebrnoj, bilo onoj čiju se boju i kovinu niti ne usuđujemo spomenuti. Kao što smo to već puno puta do sada rekli: posadi i treneru Braliću treba dati sve uvjete, a sada nadasve mir. Dobitna formula čini nam se ovakva: pobjeći od svega i svakoga, raditi po planu trenera i moliti Boga za zdravlje + malo, bar malo, sreće!

Na Regati su nastupila još tri naša arma od kojih smo, iskreno rečeno, malo što očekivali. Ugodno nas je iznenadio četverac Gusara u dresu reprezentacije, iako u nedostatku potpune konkurencije treće mjesto u B-finalu i nije neko ostvarenje, ali nakon godine lutanja u rimenu koja je u stvarnosti trebala biti godina konačnih odgovora (a nije bila!) bolje išta nego ništa. Braću Radonić smo željeli vidjeti na kvalifikacijama za Olimpijadu, žao nam je što nismo, a za nadati se je kako će ta dva vrijedna momka svoje najbolje rezultate (čitaj: plasman u Rio) sigurno doseći. Smatramo da je za mladu Helenu Pavković najveći teret to što je sama. Kad bi imala adekvatne konkurencije = partnerice u Hrvatskoj možda bi imala i bolje rezultate.

Minhen, k'o Minhen: neki dođu, neki ne dođu, a mnogi se kao kriju. Pravi odgovor na sve upite dat će za one najbolje Olimpijada (Eton, Dorney, 28.07.-04.08.), a za one malo slabije Svjetsko prvenstvo u Plovdivu, Bugarska, 15.-19. kolovoza (neolimpijske discipline) i Europsko prvenstvo u Vareseu, Italija, 14.-16. rujna (samo olimpijske discipline). Nemojmo biti megalomani pa potcijeniti eventualnu medalju iz Plovdiva, ili Varesea. Ima li veslačka Hrvatska, bez petorice olimpijaca, snage i pameti za takvo što? Živi bili pa vidjeli!

Aspiriniks   

  Verzija za Ispis


Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"